İçten dışa güzellik en büyük güzelliktir

Fransız kadınlarının güzelliği, asaleti, zarafeti giyim zevki ve cazibesi tüm dünya tarafından kabul edilir.

Haberin Devamı

Peki...
Fransız kadınlarını bu kadar zarif kılan özellikleri hiç merak ettiniz mi?
* * *
44-75 yaş aralığındaki Fransız kadınlarla bir araştırma yapılmış.
Araştırmanın amacı, ‘bu yaş skalasındaki kadınları genç tutanın ne olduğunu’ öğrenmekmiş.
İşte yanıtı:
* Seyahat.
* Golf.
* Yoga.
* Sergileri gezmek, kitap okumak.
* Yıllık müze üyelikleri.
* Çocuklar ve torunlar.
* Eğlence.
* Temiz hava ve uzun yürüyüşler.
* Çok meyve ve sebze yemek.
* Aşk.
* * *
Görüyorsunuz ki en sevilen kremden veya güzellik ipuçlarından bir kez bile bahsedilmemiş!
Ne anlıyoruz o zaman...
İçten dışa güzellik, en büyük güzelliktir.

YELDA KIRÇUVAL İLE 5 SORU 5 CEVAP

Sevgili Yelda Kırçuval... O bir iletişimci, aynı zamanda da sunucu.
Yelda Kırçuval ile modaya ve hayata dair keyifli sohbet gerçekleştirdik. Gelin bu keyifli sohbetimize siz de katılın.

İçten dışa güzellik en büyük güzelliktir

1- SİZİ TANIYALIM..

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi/Sinema-Tv Bölümü’nü başarı bursuyla okuyup, Medya Yönetimi üzerine de yüksek lisans yaptım. Geçen sene yazdığım ilk kitabım olan ‘Adapsız Kadınlar Hayâsız Erkekler’in 18’inci baskıya ulaşmasıyla, yazar yönümü iletişimci kimliğimle harmanlayıp, şu günlerde 2’nci kitabım ve ilk romanımın heyecanı içindeyim. ‘İnsan İnsanı Acıtır’ adlı kitabım, tüm kitap evlerinde. Aynı zamanda da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Sinema-TV Bölüm Başkanı olarak da geleceğin iletişimcilerini yetiştirmekteyim.

Haberin Devamı

2- HAYAT MOTTONUZ NEDİR?

Hayat mottom: Sanatla bütünleşen bir zihnin iletişim modeli gelişimin en temel taşıdır. Kimliğimizin en temel yansıması kelimelerimizdir. Bu yüzden kelimelerimiz, kimliğimizdir. Aşınmamış bir dil, karakter aşınmasının en büyük düşmanıdır. Değerlerimizi değerli kılan söylem ve jargondur.

İçten dışa güzellik en büyük güzelliktir

3- MODAYI NASIL YORUMLARSINIZ?

Moda, kişinin şahsiyetini yansıtan bir pazardır. Nasıl kelimelerimiz kimliğimizse, bedenimizde taşıdığımız parçalar da işte o kimliğin bir yansımasıdır. Nasıl söylemimizde bizimle örtüşmeyen sakil duran yoz kelimeleri kullanmak bizi değersizleştiriyorsa, bedenimizde taşıdığımız her bir parça bedenimiz ve ruhumuzu yaşam felsefemizi yansıtmıyorsa, o kadar eğreti durmaktadır. Moda kişinin kendi iradesiyle kendini yansıtabilme lüksüdür. Ben bu lüksü olanlardanım. Şöyle çoğu zaman az kelimeyle ama üzerimde taşıdığım bir parçayla söylemek istediklerimi yansıtma şansına sahibim. Moda eşittir, ‘kitapların resmedilmesidir.’ Her beden bir tablodur, her tablo bir kitaptır, her kitap bir dünya görüşüdür. Kısacası, takip ettiğim moda değil dünya literatürüdür.

 

Haberin Devamı

4- NASIL GİYİNİRSENİZ KENDİNİZİ İYİ HİSSEDERSİNİZ?

Daha çok spor giyinmeyi tercih ediyorum ama her bir spor parçayı mutlaka bir aksesuarla dikkat çekici hale getirmeyi seviyorum. Mesela kemer takıntısı olan biriyim. Kemer bazen ayak bileğimde, bazen saçımda bazen de boynumun tamamlayıcı bir parçasıdır. Kendimi en rahat jean içinde iyi hissediyorum. Fiziğime ve ruhuma spor giyim oldukça iyi geliyor ama şaşırtmayı da sevmiyor değilim hani. Siyah ve beyaz vazgeçilmezimdir. Üzerime hangi parçayı giyinirsem giyineyim eğer bir Yelda imzası yoksa, içinde asla mutlu hissedemem.

5- GENÇLERE NELER ÖNERİRSİNİZ?

Her şeyden önce sabırlı olmalarını öneririm. Sebat sözcüğünü hiç kullanmayan gençlerimize yürüdükleri yolda sebat etmelerini tavsiye ederim. Hayallerinin peşinden koşmalarını, gelişime her daim açık olmalarını, bilgiye aç olmalarını, ne istediklerini bilerek hareket ederken asla hedeflerinden sapmadan ok gibi yol almalarını ve bunu hayatlarının vazgeçilmezi yapmalarını hatta kendi anayasalarının ilk maddeleri olmasını öneririm. Bence en mühim şeyler arasında başka konu başlıkları da var. Onlardan biri denge, diğeri güven ve özgüven. Sonra beslenme ama hem bedeni, hem ruhu, hem de zihnimizi beslemek.

İçten dışa güzellik en büyük güzelliktir

AYSUN KABA’YA SORUN

Haberin Devamı

SORU: Kilolu biriyim. Özellikle üst bölgem çok geniş. Sizce ne renk ve modellerden uzak durmalıyım?
Yeliz
CEVAP: Sevgili okurumuz Yeliz Hanım. Büyük desenlerden, büyük kolyelerden uzak durmalısınız. Tek renk giyinin, üst bölgenize daha koyu renkler tercih edin. Üst bölgenizde koyu tek renk ve detaysız (volansız, fırfırsız olan) modeller olmalı. Kumaş seçiminiz daha ince ve akışkan kumaşlar olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları