Doğru seçimle genç görünün

Yapılan bir araştırmaya göre tercih edilen kıyafetler kadınların yaşını ortaya çıkarıyor. Bu yüzden bilim insanları doğru kıyafet seçiminin gençliğin iksiri olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Araştırmacılar 55 yaşındaki kendi halinde bir kadına 12 ayrı kıyafet denetip halk arasına karıştırıyor. 2 bin 400 kişinin yaş tahminlerinden çıkan sonuca göre bedenine uygun kıyafeti giymek, kadının yüzünü 8 yaş daha gençleştirirken, bedenini tanımayan ve doğru tercihler yapmayan, bedenine göre giyinememe seçimi 7 yaş daha yaşlı yani yaş almış gösteriyor. Araştırmacıların yaptığı açıklamada, “Doğru ve vücut hatlarına uygun giyinen her kadın, yüzündeki yılların izini saklar ve olduğundan daha genç görünür” denildi.

Doğru seçimle genç görününCENGİZ ABAZOĞLU İLE 5 SORU 5 CEVAP

Başarılı modacı Cengiz Abazoğlu ile sohbet tabi ki çok güzel geçti. Ulaşılabilir şıklığı, stili ve yeni koleksiyonunu konuştuk. Bu keyifli sohbetimize sizleri de ortak etmek istedik.

Haberin Devamı

Cengiz Abazoğlu modayı nasıl yorumlar?

Moda, sanat ve ticaretin birlikteliğidir. İçinde eğlencesi olan, morali pozitif yükseltebilen, fazla ciddiye alınmadan yapılan, insanın kendisiyle de bütünleşen görsellere ulaşma sanatıdır.

Yeni koleksiyonunuzda hangi parçalar öne çıkıyor?

adL+Cengiz Abazoğlu 2018-19 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda emprime elbiseler ve onları çizmelerle takımlamak ve emprime elbisenin içindeki bir tondan mantoyla kombini yapmak kadını güncel tutacak. Bunun dışında görüntüsüyle önde olma arzusu taşıyan kadınlar için hacimli üstler, ışıltılı gece tulumları, gündüzden geceye zamansız sweatshirtler, renkli mantolar  ve yine kışın giyilebilen terlikler anahtar parçaları oluşturuyor.

Türk kadınını şık buluyor musunuz? Biraz da stil ip uçları alabilir miyiz?

Büyük şehirlerde aktif iş hayatında olan kadınların bir kısmını şık buluyorum. Bence dört mevsimde de kadınlar kendi yaş kodlarını çok iyi sindirmeli. Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler için geçerli teknolojinin sunduğu bir sürü nimet var. Fakat şöyle de bir gerçek var ki bakışlar her zaman kişinin olgunluğunun altını çizer. Dolayısıyla bir kadının şık algısının yüksek olması bulunduğu yaş kodlarını zaman içerisinde sindirmeyle ilgilidir. Önce kendi vücudunu tanımalı ve deneyerek kendi tarzını bulabilmesi çok önemli.

Haberin Devamı

Daha uygun yani ulaşılabilir fiyatlarla şıklığı yakalayabilir miyiz? 

Fiyat–kalite dengesini yakalayan her kadın şık görünebilir. Kendi vücudunu tanıyan, gündemi takip eden ve dikkatli seçimler yapma yeteneğine sahip olan herkes şıklığı yakalayabilir. 14 sezondur adL markası ile devam eden işbirliğimizde de yola çıktığımız temel düşünce müşteri ile ulaşılabilir fiyata tasarım ürünleri buluşturabilmek oldu.

Kırmızı halıda artık birçok star elbiselerinizi giyiyor. İlk kim giymişti? 

Amerika’da reyting rekorları kıran Pretty Little Liars dizisinde oynayan başarılı oyuncu Lucy Hale.

AYSUN KABA’YA SORUN

SORU: Stil bir kişi olmak için çok uğraş veriyorum, sanki olmuyor. 30 yaşında bir bankacıyım. Klasik giyimden sıkılıyorum. Sizce neyi yanlış yapıyorum?

Ceylan AKIŞ

Haberin Devamı

CEVAP: Ceylan hanım, ‘stil olacağım’ diye çok çabalamakla en büyük hatayı yapıyorsunuz. Stil kendini yormadan, çabalamadan kendiniz olursanız, stil sahibi olursunuz. Klasik bir giyimi eğlenceli hale getirin. Takımlarınızı çok renkli büyük ipek şallarla kombinleyin. Takım giyinmekten sıkıldıysanız, ceketinizi başka renk pantolonla giyin. Biraz risk alın veya birbirine yakın renkleri bir arada kullanın.

Yazarın Tüm Yazıları