Bu ara mevsimde neler giyinelim?

Aslında en güzel mevsimdir sonbahar.

Haberin Devamı

Sabahı serin, öğleni güneşli...
Ara ara yağmurlu, ılık, serin mis gibi.
Peki, “Bu havalarda neler giyinelim?” sorusuna gelirsek...
İşte, bu liste tam da size göre:
* Hırkalar, şöyle uzunca.
* İpek mini elbiseler.
* Ayakkabı seçimi olarak bilekte biten botlar veya bol, biraz daha uzun botlar ve spor ayakkabılar.

Bu ara mevsimde neler giyinelim


* Trikolar.
* Jean gömlek.
* Uzun yıtmaçlı elbiseler, üzerine boyfriend ceket.
* Takım elbiseler, ayağınıza kürklü terlikler veya babetler.
* Baştan aşağı beyaz sweatshirt, beyaz jean ve beyaz sneaker.
* Trençkot ve renkli yağmurluk.
* Renkli kaşmir şallar... Vizon, siyah, gri renkler de olmazsa olmazlarımız.

Bu ara mevsimde neler giyinelim

GURUR DUYDUK

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week, önceki gün sona erdi. Başarıyla geçen bu sezonda toplam 39 marka ve tasarımcı ‘İlkbahar/Yaz 2019’ koleksiyonlarını sergiledi. Ünlü isimlerin akın ettiği defileye katılan tüm tasarımcıları tebrik ediyor ve ülkemle bir kere daha gurur duyuyorum.

Bu ara mevsimde neler giyinelim

DİLARA İPEK ŞATIR İLE 5 SORU 5 CEVAP

Haberin Devamı

Başarılı styling ve moda editörü Dilara İpek Şatır, birçok dergide yaptığı moda çekimleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış, artık bu iş onun tutkusu olmuş. Kendisiyle çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bakın siz okurlara nasıl ipuçları verdi.

1- DİLARA İPEK ŞATIR’I TANIYABİLİR MİYİZ?

Üniversitede reklamcılık okudum. O yıllarda dergilerde staj yaptım ve okulla birlikte eş zamanlı (part time) olarak çalışmaya devam ettim. Stil editörlüğü de yaptığım dönemde moda dergilerinde beni en çok heyecanlandıran kısmın moda çekimleri olduğunu fark ettim ve moda editörü asistanlığı yaptım. Mezun olduktan hemen sonra enmoda.com’da moda editörlüğü yaptım. Bu süreçte freelance olarak dergilere moda çekimleri yapmaya da başlamıştım. Daha sonra kariyerimi Women’s Health, Trendsetter ve Men’s Health dergilerinde moda editörü olarak uzun bir süre çalışarak sürdürdüm. Şu an birden çok dergiye hem moda çekimleri yapıyorum hem de stil sayfaları hazırlayıp aynı zamanda yazı yazıyorum. İşimi çok severek, ilk gün gibi büyük bir tutkuyla yapıyorum.

Bu ara mevsimde neler giyinelim

Haberin Devamı

2-TÜRKİYE’DE HANGİ TASARIMCILARI VE KİMLERİN STİLİNİ BEĞENİYORSUNUZ?

Çizgisini beğendiğim, favori listemin başındaki tasarımcılar sevgili Özlem Süer, Özgür Masur, Bora Aksu ve Erdem. Son yıllarda adını daha sık duyacağımız bir diğer isim ise Köksal Atay. Unisex tasarımlarıyla ve kendine özgü yarattığı farklı koleksiyonları ve duruşuyla yükselen isimlerden biri.
Stil konusunda ise ‘kimliği ve tavrı olmalı’ diye düşünüyorum. Bu doğrultuda Ezgi Kıramer ve Ece Sükan ‘en iyi stil ikonu’ unvanını hak eden isimler. Bir de çizgisini hiç bozmayan zamansız bir stili olan sevgili Azra Zeyrek. Dergi sektöründe gelmiş geçmiş en karakteristik stili ve tarzı olan sevgili Fatoş Yalın Arkun da her daim ilham aldığım isimlerin başında geliyor.

Bu ara mevsimde neler giyinelim

Haberin Devamı

3- STİLİ NASIL YORUMLARSINIZ?

Zamansız olmak birinci kuralım. Minimal parçaları seviyorum ve kendime yakıştığını düşünüyorum. Modern çizgisi olan ama aynı zamanda yaşanmışlık hissiyatı veren elegant, tavır sahibi ama her zaman şık olarak tanımlayabilirim.

 4- KADINLARIMIZ NASIL GİYİNMELİLER? NELER ÖNERİRSİNİZ?

Herkesin iyi giyinebileceğine inanıyorum. Öncelikle vücut ölçülerini doğru analiz edip, renk analizi yaptırıp doğru renklerini keşfettikten sonra giyinmenin önemli olduğunu düşünüyorum. En önemli şey vücut yapısına göre giyinmek. Moda ve trendlere kapılmadan zamansız giyinebilmenin de bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Kıyafetinizi tamamlayan hem kurtarıcı hem de en önemli parçalar vazgeçilmezimiz olan aksesuarlar. Doğru aksesuar ve ayakkabı seçimiyle herkes şık görünebilir.

Bu ara mevsimde neler giyinelim

Haberin Devamı

5- SON TRENDLER NELER? NELERE YATIRIM YAPALIM?

Yatırım parçalarını iyi değerlendirmekte fayda var. Bu yılın 80’ler ve 90’lardan çokça ilham alınan bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Oversize kesim parçalar, stripes parçaların farklı modelde ve çizgilerde buluşması, vazgeçemediğimiz minimal ve ekose en cool haliyle karşımıza çıkıyor. Şık bir siyah blazer ceketiniz mutlaka olsun. Oversize kesim olmasını tavsiye ederim. Daha iyi vücut hatlarını toparlar, hem de dökümlü modeller her zaman daha asil ve şıktır. Yüksek bel boru paça siyah ve beyaz pantolonunuz da mutlaka olsun. Ama kaliteli bir kumaş ve kesimi iyi olan modellere yatırım yapmalısınız. Çanta konusunda ise son yıllarda ebat olarak küçük ama göz alıcı şıklıkta adeta oyuncak gibi duran çantalar gündemde. Küçük çantaya sığamayanlardansanız her zaman kullanabileceğiniz büyük deri bavul çantalar günlük hayatta kurtarıcınız olacaktır. Çizgili bir top, aksesuarlarım olmadan asla derseniz sizi minimal takılardan oluşan koleksiyonlardan seçim yapmaya davet ediyorum. Benim önerilerim; zarif bir zincir kolye, gösterişli durmayan gold yüzük ve detayı olan gold küpeler ideal olacaktır.

Haberin Devamı

AYSUN KABA’YA SORUN

SORU: 17 yaşındayım, esmerim. Kuzenimin düğünü var ve kıyafetimin rengi konusunda kararsız kaldım. Siyah düşünüyorum, siz ne dersiniz?
Leyla KOÇ
CEVAP: Sevgili Leyla. Çok gençsin, neden siyah? Esmerim diyorsun, kesinlikle renkli tercih etmelisin. Mavi ve tonları, pembe, güzel bir kırmızı. Bu renklerden birini tercih edebilirsin. Model olarak asimetrik modelleri de düşünebilirsin. Siyahı sonra çok giyersiniz ama şimdi renkli giyinin.

Yazarın Tüm Yazıları