Alaçatı’da yıldız yağmuru

Geçtiğimiz hafta sonu, Bestyle Magazine’in Alaçatı’da düzenlediği etkinliğine katıldım. Deniz, güneş ve müzik oldu mu değmeyin keyfe. Stil sadece kıyafetle olmuyormuş, gördüğüm en stil davetti. Medya, sanat ve cemiyet hayatından bir çok ünlü isim de şıklıklarıyla oradaydı.

Haberin Devamı

Alaçatı’da yıldız yağmuru
“Bestylish Get Away” davetinde Deniz Seki, Nurgül Yeşilçay, İbrahim Çelikkol, Ezgi Mola, Barış Falay, Saba Tümer, Hatice Aslan, Pelin Öztekin, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Furkan Palalı, Özge Özder ve Ece Uslu gibi bir çok ünlü isimle bir arada olmak çok keyifliydi. Davetin en stil ve güzel isimlerinden biride tabi ki Beliz Baran dı.

Sezon trendleri ve göze çarpanlar...
1-Hasır çantalar ve bel çantaları , özellikle bel çantaları hem gündüz , hem gece...
2-Beyaz renk elbise veya gömlek..
3-Yüksek bel jean şort...
4- Şapkasız asla


Alaçatı’da yıldız yağmuru

ZEYNEP KARTAL'LA 5 SORU 5 CEVAP

Haberin Devamı

Londra’yı sarsan bir Türk tasarımcısı Zeynep Kartal... Cheryl Cole, Lady Gaga, Michelle Keegan gibi ünlüleri giydiriyor. Kartal ile dünden, bugüne moda yolculuğunu, projelerini ve stili konuştuk.

1-Zeynep Kartal’ı tanımak istiyoruz.
Kendimi bildim bileli modaya karşı ilgim vardı. Moda tasarımı eğitimimin ardından yaklaşık 20 sene boyunca aynı sektörde birbirinden farklı pozisyonlarda görev aldım. 2004 yılında eşimin işlerinden dolayı Manchester’a taşındık. Burada sektördeki tecrübelerimi harmanlayarak kendi adımı taşıyan markamı hayata geçirme fırsatını yakaladım. 8 kez Londra Moda Haftası’na katılma mutluluğunu yaşadım.
2-Londra’da kadınlar nasıl giyiniyor? Nelere dikkat ediyorlar?
Londra, İstanbul gibi çok kozmopolit bir şehir... Koleksiyon hazırlarken ilham veriyor. Kadınlar, rahatlıkla şıklığı harmanlıyor. Son zamanlarda Londra sokaklarında kadınlar, trend parçalarla vintage tarzdaki tasarımları kombinliyor. Londra Moda Haftası’nda ton sür ton tasarımlar dikkatimi çekti. Ceketten, eteğe ekoseler, minimalist desenler, floral esintiler ve İngiltere’nin olmazsa olmazı trençkotlar Londra’da son dönemde popüler. Vücut tiplerini göz önünde bulundurarak kendi tarzlarına uygun seçimler yapıyorlar.
3-Tasarımcılığa yeni başlayan genç adaylara nasıl önerilerde bulunursunuz?
Moda, sürekli değişen ama bir bakıma da geçmişi günümüze farklı şekillerde sentezleyen zamansız bir akımı temsil ediyor. Sektöre giren genç arkadaşlar hayallerine sıkıca sarılmalı, alt yapılarını kuvvetlendirmeli, ve çabuk pes etmemeli. Tasarımları için kendilerini kültürel olarak beslemeleri gerekiyor. Sanattan, tarihten, doğadan, mimariden ilham alabilirler. İyi bir gözlemci olurlarsa bunları sentezlemeyi ve ortaya kendi imzaları niteliğini taşıyan kült parçalar çıkarabilmeyi başarırlar. Moda dünyasının tarihinden ve kilometre taşlarından feyz almalarını tavsiye ederim.
4-Sizce stil nasıl oluşur? Herkes stil sahibi olabilir mi?
Stil çok farklı boyutları olan değişken bir kavram... Açıkçası, bu kavramın sonradan da öğrenilebileceğine de inanlardanım. Stil sahibi olarak gördüğünüz birini, başka biri çok farklı bir şekilde değerlendirebilir. Kendi zevkleri doğrultusunda kendisi için giyinen her kişinin stil sahibi olabileceği görüşündeyim. Kendini tanıyan, parçaları zaman zaman nitelikli bir farklılaşma, zaman zamansa zıtlıkların harmonisiyle kombinleyen ve kendine yakıştıran herkes benim için stil sahibidir.
5-Yeni projeleriniz var mı? Öğrenebilir miyiz?
Bu yıl benim için sürprizlerle dolu bir sene oldu. Ajda Pekkan ile 25 parçalık çok özel bir koleksiyona imza attık. Geçtiğimiz günlerde, Mehmetçik Vakfı yararına 10 parçalık özel bir koleksiyon hazırladım. Şimdi ise heyecanla bu koleksiyonun görücüye çıkmasını bekliyorum. Yurt dışında da farklı sürpriz projelerim olacak.

Yazarın Tüm Yazıları