Tayyip Bey’e müjde…

Kurulduğu günü bugün gibi hatırlıyorum. Tayyip Bey’in, İstanbul’a kazandırdığı çok önemli hizmetlerinden biridir. 1996 yılında temeli atılan ve o günden bugüne tam 3 milyon İstanbulluya hizmet veren İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) ve meslek sahibi yapan bir kurum haline geldi. Doğumuna bizzat şahit olduğum kurumun bu kadar büyüdüğünü ve faydalı olduğunu görmek çok onur verici.

Haberin Devamı

İSMEK sayesinde birçok ev hanımının meslek sahibi olduğunun şahidiyim. Aklınıza gelmeyecek alanlarda meslek eğitimleri var. Abarttığımı düşünüyorsanız yılsonu sergilerini muhakkak görmenizi tavsiye ederim. 

İSMEK bugün uluslararası projelere imza atan bir kuruluş. Emeği geçen tüm yöneticileri tebrik ediyorum… 

Neden bunları yazdığıma gelince; bana İngilizceyi sevdiren adam Önder Bey’i  geçtiğimiz günlerde  ziyarete gittim. İleri seviye için neler yapabilirim diye danışmak istedim. “Ben artık Dil Okulu’ndayım, Ayşe Hanım.” dedi. 

Gittim, gördüm ve tabii ki öğrenci olarak başladım. Size bu Dil Okulu’nda neler var anlatayım. İstanbul ilinin Fatih ilçesinde yer alan  bir mekân. Tam 12 sınıf var. Okulda; dil laboratuarı, sinema salonu, konuşma kulüpleri, yabancı dilde kitapların ücretsiz alınabileceği kütüphane var.  Ve tam 12 dilde eğitim veriyor.

Haberin Devamı

Sayıyı fazla görüp eğitim kalitesinin düşük olduğunu düşünmeyin. Çünkü o kadar fazla kriterleri var ki, adeta devlette öğretmen olmaktan daha zor İSMEK’te öğretici olmak.  Müthiş titizler ve tavizsizler bu konuda.

Önder Hoca’yla sohbetimiz esnasında “ilkokuldan itibaren İngilizce dersi almamıza rağmen neden konuşamıyoruz?”un kritiğini de yaptık.

Benim çıkardığım sonuçlar şunlar; herhangi bir dili kazanabilmek için 4 temel gerekiyor (Okuma, konuşma, yazma ve dinleme). Bizim müfredatımız ise sadece gramer bilgileri vermeye çalışan bir eğitim sistemi ile oluşturuluyor.

Ayrıca öğrencilerin pratik yapma imkânları yetersiz veya yok. Küresel bir dünyada yaşamamıza rağmen genel olarak toplumumuzda öğrenmeye karşı olan önemin eksik olması.  (Yetkililere duyurulur).

Önder Hoca o kadar azimli ki, tüm İstanbullulara en az bir yabancı dil öğretme niyetinde. “Yabancı dil eğitimi zor.”  cümlesini kesinlikle kabul etmiyor, hemen başarılı öğrencilerinden örnekler veriyor.

Kısacası, ya öğreneceksin ya öğreneceksin.

Ben çok beğendim Dil Okulu’nu. Ücretsiz olması ve her yaş grubuna açık olması müthiş bir şey. Klasik yaşlı söylemi olacak ama “Bizim gençliğimizde böyle imkânlar yoktu”. Dil Okulları vardı ama onlar da tahmin edeceğiniz üzere müthiş pahalıydı.

Haberin Devamı

Umarım İSMEK Dil Okulu hizmet kalitesini bozmadan yoluna devam eder.

Tayyip Bey eğitimde istediğimiz noktaya gelemedik diye şikâyetçi ama eminim Dil Okulunu görse gurur duyar. Müjdeyi de ben vereyim istedim.

­İstanbullulara bu imkanı kaçırmamalarını tavsiye ederim. 

Yazarın Tüm Yazıları