Siz nasıl farklılaşanlardansınız?

Kadınların farklılaşmak istediği zaman önce saçlarından başladıkları malumumuz. Eşinden ayrılan, yalnızlık hisseden, işinden sıkılan, hayatında değiştiremediği şeylere tepki olarak kendini değiştirmek isteyen kadınların hedefidir saçlar.

Haberin Devamı

Geçenlerde bir arkadaşım tesettürlü kadınların farklılaşma yöntemini sorunca zınk diye kaldım. Uzun uzun düşündüm kendime sordum; “Ben duygu dünyam değişince veya yaşadıklarıma tepki olarak ne yaparım?”

Saçlarımla ilgilenmem, saçımla bağlantılı olarak başörtü bağlama şeklimi değiştirmem.

“Hanife ne yapar?” diye düşündüm.

Bunu düşünürken de ikiz kardeş olmamıza rağmen strese vs. karşı ne kadar farklı tepkiler verdiğimizi fark ettim.

Ben önce ne kadar kilo vermişsem geri almak için elimden geleni yaparım. Hanife ise kilosunu korumakla birlikte spor,  ne varsa başlar. Ek olarak saçlarıyla da ilgilenir. Bana da ilgilenmediğim için fırçasını atar.

“Acaba arkadaşlarım ne yaparlar?” diye küçük bir araştırma yaptım. Bir arkadaşımdan aldığım “Ayşeciğim, kadın olduğumu hissetmiyorum ki…”nin dışında aldığım cevaplar;

Haberin Devamı

Kendimle ilgili bir şey yapmam,

Kocama kızmışsam alışverişe çıkar para harcarım,

Eve lazım olan olmayan ne varsa alırım,

Seyahate çıkarım,

Dua ederim tarzı cevaplar aldım.

Hayatında bir erkek tarafından aldatılmak dışında çeşitli sebeplerden dolayı depresyona giren benim jenerasyon, kendiyle ilgilenmiyor anlayacağınız.

Aldatılan kadınlar istisna; onlar komple değişime giriyor. Kilolu ise kilosunu veriyor, tesettür konusunda radikal değişime giriyor. Hayatı boyunca giydiği siyah rengi bir daha giymemek üzere terk edip renkli dünyaya “Merhaba!” diyor.

Yeni jenerasyon bizim gibi değil yalnız.  Farklı olmayı ve dikkat çekmeyi seviyorlar. Son yıllarda ortaya çıkan ve Youtube üzerinden baş bağlama şekilleri, makyaj ve kıyafet videoları da bunun bir yansıması.

Kendileri de tepkileri de daha kadınsı.

Sanırım bizim dönemimiz mücadele, gençlerinki rahatlık dönemine denk geldiği için hayatın zorluklarına verdiğimiz tepkiler de farklı. 

Yazarın Tüm Yazıları