Nerde o  yeni Ramazanlar…

Bugün Ramazan’ın ilk günü. Düşünüyorum da bu yıl yenilikler, güzellikler katabilsek ne iyi olur Ramazan dünyamıza…

Haberin Devamı

Mesela; bu yıl oruç tutanlar, tutmayanlara tebessüm etse, selam verse…

“Oruç tutuyorum, herkes bana saygı gösterecek.” mantığından uzaklaşabilsek…

“Oruç”tan kastın, karşımızdakinin değil kendi nefsimizin terbiyesi için olduğunu hatırlasak…

Ramazan ayını oruç tutanlar ve tutmayanlar için SULTAN yapsak…

Hoca efendiler, yeni söylemler geliştirebilse… 

Bu konuda kadınlar, hocaların sınırlarını zorluyor gerçi. Geçtiğimiz yıllarda bir genç kızımızın, Nihat Hatipoğlu’na yönelttiği “Sevdiğime kavuşmak için dua ediyorum, o da kendi sevdiğine dua ediyor. Kimin duası kabul olur?” sorusuyla renk getirmese hâlâ sakızın orucu bozup bozmadığını konuşuyor olacaktık.  Size bir sır vereyim mi? Kadınların, Ramazan ayı için özel sorular hazırladığını düşünmüyor değilim. Hani şu “Çocuğuma öyle isim vermeliyim ki, kimsede olmasın.” diyerek başka konular için açmadığı Kur’an’ı didik didik okuyanlar gibi. Bakalım bu yıl neler duyacağız. Nihat Hoca’nın çok iyi hazırlanması lazım, zira kadın milletinden korkulur 😊

Haberin Devamı

Çok gıcık olduğum bir durum daha var. Diyetisyenler alınmasın lütfen ama oruç tutarken sağlıklı beslenmeye eklenen “Oruç tutarken nasıl kilo verilir?” muhabbeti hiç çekilmiyor. Sağlıklı beslenelim, kilo vermeyi amaç edinelim tamam da bunun için koskoca on bir ay varken neden Ramazan?

Ayrıca Ramazan pidesine büyük haksızlık yapılıyor. Zavallının ömrü hayatında bir ay albenisi var, haram ettiler yahu. Gerçi bizim mahallede kimse pide karşıtı söylemlerden etkilenmiyor, fırın önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Pidemizi yer, teravihimizi kılarız, doğal dengemizi de koruruz.

Evet, Ramazan ayı için sizlere dini fetva ve sağlıklı öneriler dışında bir şeyler sunmak istedik.  Çarşamba günleri sizlerle buluşturmak için Ramazan ayına özel konular hazırladık. Bakalım beğenecek misiniz? Gerçi kadın ağırlıklı konular olacak ama “Renkli Dünyamı”zı sıkı takip eden erkek okurlarımız olması sebebiyle endişem yok.  Erkeklerin sadece siyaset ve maç takip etmediklerini biliyoruz artık.

Renkli, eğlenceli, bilgilendirici konularımız olacak;

Haberin Devamı
  • Esra Seziş Kığılı önümüzdeki haftadan itibaren “Kadın ve Moda” konularıyla bizimle olacak, bunun müjdesini vereyim.
  • İSMEK’ten Deniz Dindar ve ekibi, Ramazan sofralarıyla ilgili güzel bilgiler paylaşacak.
  • Geçtiğimiz yıl sessiz sedasız hayatımıza “Sahur Davetleri” girdi. Bir hayli de rağbet görüyor. Şahsen çok sevdim yeni geleneğimizi, sahur davetlerini konuşacağız.
  • Ayrıca, Ramazan etkinliklerini paylaşacağız sizinle.

Oruç tutan-tutmayan herkesin, Ramazan ayını tebrik ediyorum…

Yazarın Tüm Yazıları