Kendinizden başka hiçbir güç size kaybettiremez...

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım FETÖ mağduru olan engelli askerimizin hikâyesinden sonra çok mail aldım. Ve bir o kadar uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarım aradı.

Haberin Devamı

Hepsinin hikâyesine tek tek yer vermem imkânsız ama ortada cidden büyük bir mağduriyet var.  Ve bu mağduriyete dur diyecek tek kişi de Tayyip Bey.  Çünkü maalesef yetkililerimiz kendilerine yönelik en ufak bir FETÖ imasına verdiği büyük tepkinin kırıntısını vatandaş için vermiyor. Adeta “Dokunursam üstüme bulaşır” havası hâkim.

Evet, zor günler yaşıyoruz. Evet, dış güçler üstümüze üstümüze geliyor ama bunlar içeride yaşananları görmemek için neden değil.

İnsanlar sebebini bile bilmedikleri bir suçlamayla kariyerlerinden, maaşlarından oluyorlar ve kimse iş vermek istemiyor.

Ne olacak bu insanlar? Nasıl geçinecekler? Nasıl hayatlarını devam ettirecekler?  

Neredeyse her aileyi etkileyen bir mağduriyet var. Ve bu insanların çoğunluğu yıllarca Tayyip Erdoğan’ı desteklemişler ki desteklememiş olsa da gerçek değişmezdi.

Haberin Devamı

İstedikleri tek şey ya-şa-mak!...

Ne milletin sevgisi bu ağır yükü kaldıracak kadar çok ne de benim sevgim yok sayacak kadar büyük. 15 Temmuz’un üzerinden bir yılı aşkın süre geçti iyileşeceğimize tükeniyoruz. Yaralarımız derinleşiyor.  Sanki bir el küskünler ordusu oluşturmak için çırpınıyor.

Dünyaya karşı yanında olacağım Tayyip Erdoğan’ın millet söz konusu olduğunda karşısında olurum.  Ben, Hazreti Ömer’in karşısında dikilen kadın olurum olmasına da; Tayyip Bey, Hz. Ömer olabilir mi bilemem. Bildiğim tek şey haksızlığa uğrayan insanlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğidir. Yeterince zor günler yaşıyoruz; ekonomi, terör hepsi vatandaşın canını yıkan vakalar.  Sorun, Ak Parti’nin oy kaybetmesinden daha mühimdir…

Siyasiler bugün yaşananlara gözlerini kapamaya devam ettiği sürece önümüzdeki seçimlerde başarı beklemesin. Zira her şeyini kaybetmiş insanlardan aidiyet duygusuyla hareket etmelerini istemek çok da mantıklı olmasa gerek.

Bir ömür boyu bu şekilde yaşamaktansa seçimde iktidar değişikliğine yükleneceklerdir.  İyi Parti veya Saadet Partisi alternatif olur mu bilemem ama tabanda Abdullah Gül’ün önümüzdeki seçimlerde aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Gül, siyasete girdiği an tüm dengeler değişecektir. Bunun da sorumlusu dış güçler veya şer odakları olmayacaktır.  

Haberin Devamı

Böyle gitmeye devam ederse emin olun yarın seçim günü geldiğinde insanlar “ha Tayyip Erdoğan ha Abdullah Gül” diyeceklerdir.  Tıpkı geçmişte “Ha Erbakan ha Tayyip Erdoğan” dedikleri gibi.  

Üstüne basa basa söylediğim bir şeyi tekrar edeceğim. Kendinizden başka hiçbir güç, size kaybettiremez…

 

Yazarın Tüm Yazıları