Emani cinayetini ırkçı saldırı olarak kabul etmiyorum…

Dokuz aylık hamile bir kadın tecavüze uğradı ve on aylık bebeği ile birlikte öldürüldü.  Olay hiç birimizin vicdanının kaldıramayacağı  cinsten.  İnsanlık sınırlarını zorlayan  bu olay kamuoyuna  öldürülen kadın ve bebeğin Suriyeli olması sebebiyle  “Suriye düşmanlığı” olarak yansıtıldı.

Haberin Devamı

Hatta suçlulardan birinin engelli bir kıza taciz suçundan yargılanıyor olması ve suçun çok basit bir şekilde “adi bir suç olduğu” ortadayken olay neden bu şekilde algılandı anlamlandıramadım. “Suriyelileri istemiyoruz!” sloganı ne kadar yanlışsa bu olayın müsebbibi olarak mültecilere önyargılı olan insanları görmek de yanlış.

Maalesef içimizde insana benzeyen bazı yaratıklar, kadın-çocuk-yaşlı demeden tecavüz edip öldürüyor.  Onlar için kurbanların milliyetinin bir önemi yok.  Tek dertleri “ç*kleri”  olduğu için hiç birinin gündemi takip ettiğini düşünmüyorum. 

Ülkemizde yaşayan mülteci bir kadının öldürülmesi hepimiz için utanç kaynağıdır. Kahraman bir milletken kahrolmuş bir millet olduk. Ama olayı bir ırkçı saldırı olarak kabul etmiyorum.

İki beyinsizin yaptığı caniliğin üzerinden Suriye politikasını konuşmak bizi çözüme götürmediği gibi birbirimize düşürmekten başka bir işe yaramaz.

Haberin Devamı

Suriyelileri ülkemizde istemeyen insanları “Bu olay sizin yüzünüzden oldu!” diye suçlamak da saçmalık. Ne yani; Suriyeli bir kadın öldürülünce muhalefet suçlanıyorsa, Türk kadın öldürülünce de iktidar mı suçlu olacak?

Neden hiçbir şeyi sistem üzerinden tartışıp konuşamıyoruz bilmiyorum.  Mülteciler konusunda başta hükümet yanlış yapmıştır. Milyonlarca insana sınır kapısı açıldığında bir planlama yapılmamış, göçmen bakanlığı oluşturulmamış; böylece yük, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşın omuzlarına bırakılmıştır. “Onlar Muhacir, biz Ensar olalım.” tavsiyesiyle vatandaş ve mülteciler baş başa bırakılmıştır.

Bizim Ensar (!) vatandaşlarımız da evlerini muhacir kardeşlerine fahiş fiyatta kiralamış ve kısa sürede Türk vatandaşları da mağdur eden bir tablonun ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Yine bizim Ensar (!) vatandaşlarımız Suriyeli genç kızları ikinci, üçüncü eş olarak almış ve ortaya ciddi mağduriyet çıkmasına sebep olmuştur.

Aslına bakarsanız Suriyeliler, bizim ırkçı olan tarafımızı ortaya çıkardı. “Savaştan kaçıp ülkemize geldiler, ondan dolayı istemiyoruz.” diye kendimizi kandırmayalım.  Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için “Türkleri ülkemizde istemiyoruz.” sloganlarını duyduğumuzda ne hissediyorsak ülkemizdeki mülteciler de aynısını hissediyorlar. 

Haberin Devamı

Suriye politikamız yanlış da olsa bunun bedelini mültecilere ödetmek büyük haksızlık ve insafsızlıktır. Bir Türk vatandaşı olarak;  sosyal medyada “Ülkemizde Suriyeli istemiyoruz!” söylemleri kadar, mültecilere “para karşılığında kapılarımızı açmış olmamız” algısından da rahatsızım.

Her insan sadece insan olduğu için kutsaldır. Ne Arap ne de başka bir milletten olmasının hiçbir ehemmiyeti yoktur. Hatta büyük büyük dedelerinin tarihte bize yanlış yapmış olmalarının da bir anlamı yoktur.

Lütfen insanı konuşurken dikkat edelim.

Yazarın Tüm Yazıları