Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar geçen hafta tüm yardım isteyenlere ulaşıldı, hepinize sonsuz teşekkürler. Şu mübarek Ramazan ayında yardım isteyenlere canla başla koşan herkesten Allah razı olsun.

Haberin Devamı

Bir aileye yardım eden Füsun Hanım’a, yatak isteyen okurumuzu sevindiren Zeynep Hanım’a, birçok kişiye gıda yardımı yapan Çağla Hanım’a, 2 okurumuza yardım eden Hatice Hanım’a, bir öğrencimize yardım eden Feride Hanım’a, hasta bir çocuğumuza yardım eden Buket Hanım’a, bir ailemizi sevindiren Özlem Hanım’a, 2 annemizi sevindiren Sayın Korkut’a, kıyafet yardımı yapan Melahat Hanım’a, bir ailemizi sevindiren Burcu Hanım’a, başka bir aileyi sevindiren Çiğdem Hanım’a, 3 aileye yardım eden Füsun Hanım’a, bir okurumuza yardım eden Gülnur Hanım’a ve tam 8 aileye yardım eden Özgür Bey’e çok çok teşekkürler. İyi ki varsınız dostlar.

Tüm talepler için adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

 

Oğlum ek gıdaya başladı ona doğru düzgün gıda yediremiyorum

Haberin Devamı

Ablacım size çekinerek yazıyorum, bir tanıdığımdan duydum muhtaç olanlara yardımcı oluyormuşsunuz, Allah razı olsun sizden de aracı olandan da yardım edenden de. Ablacım eşim asgari ücretle çalışıyor, evimiz kira, 9 aylık bir oğlum var. Ben çalışıyordum ama işten çıkarttılar. Düğün borçlarımızdan kaynaklanan kredilerimizi ödüyoruz hala. O kadar sıkışık durumdayız ki bir ay kiramızı ödesek, diğer ay faturalarımızı yatırabiliyoruz. Çocuğuma mama alacak durumum bile yok. Şu Ramazan ayında ne sahurda ne de iftarda doğru düzgün yemek bile pişiremiyorum. Oğlum ek gıdaya başladı ona doğru düzgün gıda yediremiyorum. Lütfen sizden rica ediyorum benim sesimi de duyurur musunuz, belki bir hayırsever çıkar da çocuğumu sevindirir.

Dershaneye gitmek istiyorum

Ayşe abla ben 11.sınıfa gidiyorum. 3 yaşında bir kız kardeşim var. Annem ev hanımı, babam asgari ücretle çalışıyor. Babam evimizi geçindirmekte zorlanıyor. Dershaneye gitmek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olacak biri olursa inanın çok memnun olurum.

Erkek bebek kıyafetleri ve bebek malzemeleri vermek istiyorum

Merhaba, elimde yeni doğum yapacak birine erkek bebek kıyafetleri ve annenin işine yarayabilecek kanguru, emzirme yastığı, alt değiştirme yastığı gibi eşyalar var.

Haberin Devamı

Ayrıca kırmızı renkli, doğumdan itibaren kullanılabilen, kullanılabilir durumda bir bebek arabası var. Öncelikli olarak İstanbul içi bir ihtiyaç sahibine ulaştırmak isterim.

Öyle zor bir durum ki yaşayan anlar ancak

Eşim borç batağında, ben 2 çocukla ona yardım edebilmek için merdiven silmeye gidiyorum. Çocuklarımı bırakacak, bakacak kimsem yok. Bana yardımcı olun abla. Çocukların ihtiyaçlarını karşılayamıyorum, en zoruma giden bu. Bazen ağlayarak eve döndüğüm oluyor, öyle zor bir durum ki yaşayan anlar ancak. Her yere başvurdum inanın şu mübarek Ramazanda sizden tek isteğim sesimi duyurmanız, çalacağımız bir kapımız yok, sizi gördüm size anlatıyorum derdimi Ayşe abla.

Haberin Devamı

Üniversiteye gidebilmek için yardıma ihtiyacım var

Merhaba Yetiş Ayşe, ben 19 yaşındayım. Geçen yıl geçim sıkıntısı nedeniyle üniversiteye gidemedim. Bu yıl hem fabrikada çalışıyorum hem sınava tekrar hazırlanıyorum. Biz dört kardeşiz, 9 yıl önce iş kazasında babamın vefat etmesiyle askerde olan abim, üniversite okuyan ablam ve 7. sınıfa giden kardeşime annem tek başına temizlik işlerinde çalışarak baktı ama bir yerden sonra yetmedi. Annem artık çalışamayacak kadar yaşlandı, okuyup kendimi kurtarmak için maddi desteğe ihtiyacım var. En ufak bir bursun bile bize büyük faydası dokunur şimdiden çok teşekkür ederim.

Çaresiz bir dönemde sizi buldum

Haberin Devamı

Ne güzel bir iş yapıyorsunuz. Benim talebimi de yayınlayabilir misiniz? Ailecek çok zor durumdayız, babam yok annem rahatsız olduğu için çalışamıyor. Erkek kardeşim meslek lisesi bilgisayar bölümünde okuyor ama evimize hiç bilgisayar girmedi, ödevlerini yapamıyor sınavlarına çalışamıyor. Yokluktan internet kafeye bile gidemiyor. Ben aylardır ek iş yaparak biriktirmeye çalışıyorum, bize destek olabilirseniz seneye okuluna herkes gibi başlasın istiyorum. Allah razı olsun herkesten.

Üçüz kızlarım için kıyafet

Merhaba Ayşe ablacım 8 yaşında üçüz kızlarım var, eşim asgari ücretle çalışıyor. Başka hiç bir ek gelirimiz yok. Mübarek Ramazan ayında okurlarına rica etsen kızlarım için kıyafet yardımı yapabilirler mi? Kıyafet sıkıntısı çok kızlarımın, yetiştiremiyoruz artık ne olur bize de yardım edin.

Haberin Devamı

Mezun oluyorum

Bu ay mezun oluyorum ve inanın elimde neredeyse hiç para yok, nasıl geçineceğimi düşünüyorum sürekli. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Elimde 36-38 beden kıyafetler ve 38-39 ayakkabılar var

İhtiyacı olan varsa yönlendirir misiniz? Ben bunları ihtiyacı olanlara vermek istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Bez ve gıda

Merhaba Ayşe abla, yeni doğum yaptım, yüksek tansiyon hastasıyım. Şu mübarek günde çocuğumun bezi yok, evimizde yiyecek gıda yok. Köy yerinde yaşıyorum, eşimin de bir işi yok hiç bir gelirimiz yok. Durumumuz zayıf lütfen yardımlarınızı bekliyorum abla. 

Yurt ücretime destek

Ben ziraat Fakültesi  Adnan Menderes Üniversitesi  2. Sınıf tarım ekonomisi bölümü öğrencisiyim. Sadece devletin verdiği krediyi alıyorum ve bu kredi ile yurt paramı kendim ödüyorum yetiştiremiyorum çok zorlanıyorum yeri geldiği zaman kitaplarımı alamıyorum o yüzden sizlerden yardım bekliyorum. 

Bana yardım eder misiniz

Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim.Babam çiftçi,10 kardeşiz, 3 kardeş üniversite okuyoruz, 7 kardeşim ilkokul öğrencisi.Bir çiftçi maaşıyla 10 çocuk okuyamayacağı için sadece bir Ablam çalışıyor. Şu an tatil çalışamıyorum, rahatsızlıklarından dolayı, her ay yurt ücretim için burs desteği istiyorum, isterseniz güven açısından her ay direkt yurda da ücretimi ödeyebilirsiniz. İngilizce ve Almanca eğitim görüyorum bu yüzden kursa da gidiyorum desteğe ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Yurt ücretimi ödemekte zorluk çekiyorum

Merhaba Ayşe abla, ben üniversitede okuyorum. Ailemin maddi durumu iyi değil. Üç kardeşiz okuyoruz, babam malulen emekli. Maalesef yetiştiremiyor babam masraflarımız için. Yurt ücretimi ödemekte zorluk çekiyorum. Okulum yurda uzak bazen yol masrafını karşılayamadığım için yürümek zorunda kalıyorum. Hiçbir şey için yetiştiremiyorum. Ailemin durumunu bildiğim için onlara da bir şey diyemiyorum. Birilerinden bir şey istemek inanın benim için de zor. Sizden yardımcı olmanızı istiyorum maddi desteğe ihtiyacım var. 

Bayramlık kıyafet istiyorum

Ayşe abla 8 ve 17 yaşındaki oğullarım için bayramlık kıyafet ihtiyacım var, yardım edebilir misiniz.

Allah rızası için sesimi duyur kızım

Allah razı olsun bana vesile olduğunuz için. Ben yaşlı bir kadınım, Ankara-Mamak’ta yaşam mücadelesi veriyorum. Kocam olacak adam beni yıllar önce terk edip gitti. Tek başıma, parasız pulsuz hastalıklarla uğraşıyorum.  2012’de 3 kez kalp krizi geçirdim, 5 kez anjiyo oldum, kalp hastasıyım. 19 yıldır KOAH ile mücadele ediyorum. Evde oksijene bağlı yaşıyorum. Yol yürüyemiyorum, evden çıkıp bir yere gidemiyorum. Hastaneye bile ambulansla gidebiliyorum. Belki evden çıkabilsem, derdimi birilerine anlatabilsem yardımcı olurlar ama yapamıyorum, mecalim yok. Belediye günlük ekmeğimizi veriyor, sosyal yardımlaşmadan da 4 ayda bir gıda yardımı yapıyorlar. Aç kalmak önemli değil de sokakta kalmak çok korkutuyor kızım. Evim kira, herhangi bir gelirim yok. Konu komşunun yardımıyla nefes alıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ev sahibi biriken kira borcundan dolayı çık diyor, çok bunaltıyor kötü söz söylüyor dayanamıyorum. Ne yaparım, nereye giderim hiç bilmiyorum. Elimden tutanım yok, derdimi anlatacağım kimsem yok. Daha fazlasını utancımdan yazamıyorum kuzum. Sen bana el uzat, vesile ol yavrum ömür boyu duacın olurum.

Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var

İstanbul’da üniversitede iç mimarlık üçüncü sınıfta okuyorum. Ailem başka bir şehirde. Babam emekli, annem ev hanımı. Maddi açıdan çok zor durumdayız. Utancımdan kimseye bir şey diyemiyorum. Ama inanın ki artık çok bunaldım. Bu sayfayı da bir arkadaşımdan öğrendim. Lütfen bana yardım edin.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları