Yetiş Ayşe

Sevgili Yetiş Ayşe dostları, geçen hafta yayınladığımız beynindeki tümör için acil ameliyat olması gereken Merve kızımıza yardımını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler. Ayrıca bir çocuğumuza yardım eden Azize Hanım’a, bir annenin yardımına koşan Banu Hanım’a ve diğer tüm isimsiz kahramanlar sağ olun var olun…

Haberin Devamı

Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz.

 

BİR ÇİFT MUTLULUK PROJESİ

 

Bir Çift Mutluluk Projesi tamamen bir iyilik projesi olup soğuk Anadolu köylerindeki 6-8 yaşlarındaki ilkokul öğrencilerinin okullarına terlik ya da kara lastik yerine soğuğa dayanıklı ayakkabılar ile gidebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Amacımız 10.000 öğrenciyi mutlu edecek kadar bağış toplamak. 2015 Ocak ayından bu yana 3500 öğrenciye ayakkabılarını teslim ettik. Aşağıdaki linklerde projenin geldiği yeri ve resimleri inceleyebilirsiniz. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürler.

Proje web sitesi ve anlık bağış miktarı: http://insaninternational.org/birciftmutluluk/

Haberin Devamı

Yardım bekleyen okulların listesi: https://insaninternational.org/birciftmutluluk/birciftmutluluk.html

Proje 2016 tanıtım filmi: https://www.youtube.com/watch?v=93LuHQe9ZkY

 

BURS TALEPLERİ

 

BURSUM KESİLDİ ÇOK ZOR DURUMDAYIM

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ekonometri 4.sınıf  öğrencisiyim. Ben buradan burs alıyordum ama bursum kesildi. Şu an çok zor durumdayım, aldığım bursla yurt paramı kitaplarımı ödüyorum ve arada kardeşime gönderiyorum. Maddi açıdan çok zor durumdayım, babam çalışmadığı için 7 kardeşime yetişemiyor. Hepimiz okuyoruz ve annem vefat etti. Benim de son yılım Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz? 

 

BURSA ÇOK İHTİYACIM VAR

 

Ayşe abla ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için yurt ücretimi ödemekte çok zorlanıyorum. Yazın çalışıp kazandığım para ile 3 aylık yurt paramı ödedim, kitapları eksiklerimi tamamladım. Part time işe girdim ama derslerimden hep geri kaldım. 1 hafta sonra sınavlar başlıyor ders çalışmam gerekiyor vize sınavlarından sonra tekrar çalışmaya devam edeceğim ama bir aylık yurt paramı ve ihtiyaçlarımı karşılamak için yardım istiyorum sizden. Böyle çıkmazda olmak gerçekten çok kötü bir durummuş çok ihtiyacım var gelecek olan yardıma. 

 

Haberin Devamı

SERVİS ÜCRETİ İÇİN YARDIM

 

Ayşe abla babam inşaat ustası. Şu anda  rahatsız olduğu için çalışamıyor. Kış ayları da yaklaştı, evimiz kira 600 lira. Lise üç öğrencisiyim. Maddi durumumuz iyi olmadığı için dershaneye gidemiyorum. Okula ulaşım zor olduğu için servisle gidiyorum, servis parası 240 lira. Sizlerden yardım bekliyorum teşekkürler.

 

BİLGİSAYAR İÇİN DESTEK

 

Abla ben daha önce de yazmıştım bilgisayar talebinde bulunmuştum ama cevap gelmedi bilgisayar için. Ben bir biraz biriktirdim ama yine de 500 lira açığım var abla bunun için, parasal olarak zor durumdayım. Gerçekten çok ihtiyacım var bilgisayara, bu ders alan dersimiz ve kalmak istemiyorum. Seneye de bu dersi göreceğiz  abla ne olur bir şeyler yap Allah razı olsun sizden.

 

Haberin Devamı

DERSHANE YARDIMI

 

Çalışıp kendi imkânlarımla dershane ücretini biriktirdim fakat aileme lazım olunca onlara vermek zorunda kaldım. Dershaneye 2 aydır gidiyorum, bundan sonraki taksitleri ödeyemem. Mezunum, hedeflerim ve hayallerim var. Ailem okumamı pek desteklemiyor zaten. Sizlerden dershane için destek bekliyorum yoksa kaydımı silmek zorunda kalacağım.

 

EĞİTİM HAYATIMI SÜRDÜRMEK İÇİN

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyorum. Bugüne kadar kıt kanaat eğitimim sürdü. Terör olaylarından ötürü evimiz yıkıldı ve kiraya çıktık. Hem evimizin yıkılması hem de kiraya çıkmamız zaten kötü olan ekonomimize darbe vurdu ve eğer bir destek bulamazsam, okulu bırakıp çalışmam gerekecek.  Ama ben eğitimimi sürdürmek istiyorum. Lütfen yardım edin.

 

Haberin Devamı

BU YIL İÇİN BURS İSTİYORUM

 

Erzincan Üniversitesi Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı 1.sınıf öğrencisiyim. Yurtta kalıyorum. Babam hayvancılıkla uğraşıyor, aylık bir maaşı yok. Dört kardeşiz, üçümüzü abim okutuyor masraflarımızı karşılıyordu ama askere gittiği için artık bize destek veremiyor. Bu yıl için aylık 150 TL harçlık istiyorum sadece benim için çok yeterli olacak. Şimdiden teşekkür ederim

 

YURT PARAMI ÖDEYEMİYORUM 

 

Gaziantep üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik son sınıf öğrencisiyim. 5 kardeşiz, üçüz kız kardeşlerim lise 3 öğrencisi, küçük erkek kardeşim ise ilkokul ikinci sınıfa gitmekte. Yaklaşık bir sene önce  babam felç geçirdi, fiziksel olarak hasar kaldı. Vücudunun sağ tarafı sürekli uyuşuyor, felçten ötürü konuşması da etkilendi. Net olarak konuşamıyor ve dolayısıyla psikolojik olarak da hasar gördü. Babam oto alım satım yapmakta idi fakat rahatsızlığından dolayı işini yapamamakta. Evde tek çalışan kişi babam olduğundan bu dönemde maddi sıkıntı çekmekteyiz. Yüksek öğrenim kredisi almaktayım ve bununla geçinmeye çalışıyorum fakat yurt ücretini ödemekte zorluk çekiyorum. Ödeyemiyorum, ailemden de para isteyemiyorum. Yurt ücretimi ödemem için yardımda bulunursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

 

Haberin Devamı

YOL VE YEMEK PARASI İSTİYORUM 

 

Babam serbest meslekle uğraştığı için kış aylarında iş olmuyor. Benden başka 2 kardeşim daha var ve biri okuyor. Bende gönderdiği para ile hem yol paramı yurt paramı ve karşılamıyor maalesef. Yurt yemekleri hem çok kötü hem de çok pahalı, yemek fişleri yetmiyor ve onun üstüne para veriyorum. Babamın bir ay için gönderdiği parayı yetiştiremiyorum. Bu yüzden de sizden burs talep ediyorum.

 

KANTİNDE YEMEK BİLE YİYEMİYORUM

 

Merhaba Ayşe abla ben sosyal bilimler lisesinde okuyorum derslerimde de çok başarılıyım. Ailemden uzakta okuduğum için maddi konuda çok sıkıntı çıkıyorum, cebimde param olmuyor utanıyorum arkadaşlarımdan. Kardeşlerim de okuduğu için ailem sıkıntı içinde ne olursunuz bana bir miktar yardımda bulunabilir misiniz cebimde benim de param bulunsun bende canım istediği zaman kantinden bir şeyler yiyebileyim istiyorum.

 

LÜTFEN YARDIM EDİN BANA


Merhaba Ayşe abla benim yetim maaşım kesildi ve formasyon almak için yardımınıza ihtiyacım var. Belli bir miktarını tamamladım ama hala eksik tamamlayamıyorum. Çok sıkıntı yaşıyoruz, annem tek başına hepimize yetişmekte zorlanıyor. Zor bir durum bir an önce belgemi alıp aileme destek olmak istiyorum lütfen yardım edin bana. 

 

 

AİLEMİN BANA YARDIM EDECEK DURUMU YOK

 

Ben üniversitede elektrik-elektronik mühendisliğini okumaktayım. Maddi bakımdan çok zor durumdayım. Ailemin bana yardım edecek durumu yok. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var. 

 

TEK UMUDUM SİZSİNİZ


Konya Selçuk Üniversitesi’nde okuyorum. Annem ev hanımı, babam işsiziz. 16 yaşında kardeşim var, lise 2’de. Maddi açıdan zor durumdayım. KYK’dan  burs alamıyorum borcumdan dolayı, yurda da borcum var çıkarma ihtimalleri var. Babam işsiz olduğu için para yollayamıyor bana, tek umudum sizsiniz. Bana yardımcı olmanızı istiyorum.

 

İSTANBUL’DA OKUMAK ÇOK ZOR

 

Maddi durumunuz yetersizse bu zorluk katlanıyor. Terör olaylarından sonra evimizi bırakıp gittik. Şimdilik günlük işlerde çalışıp günü kurtarıyorum ama sınavlarım yaklaşıyor ve o zaman çalışamayacağım.  Ailemin ekonomik durumu yok.  Her şey elektronik ortamda ve benim dizüstü bilgisayarım yok.  Geçici olarak kullanabileceğim bir bilgisayara ve eğitimim için de burs a ihtiyacım var.  Lütfen yardım edin.

 

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

 

ODUN KÖMÜR İSTİYORUM

 

Bodrum katta yaşıyorum, yerler beton. Soba kurdum ama odun kömür olmadığı için çok üşüyoruz. Yanlış anlamayın, para falan istemiyorum sadece odunla kömür istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 

GİYECEK YARDIMI YAPMAK İSTİYORUM

 

36-38 (1) beden bayan giysi var elimde. İhtiyacı olan birisine göndermek isterim.

 

ÇOCUKLARIMA BURS VE GIDA YARDIMI İSTİYORUM.

 

39 yaşındayım. İstanbul’da yaşıyorum. Eşim vefat etti. 17, 14, 8 yaşlarında 3 çocuğum var. Eşimden 740 TL maaşı ile geçinmeye çalışıyorum. Evim kira. Hafta sonları ofis temizliğine gidiyorum. Geçinmekte çok zorlanıyorum. Lütfen yardım edin.

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

KAYIRLAR ŞEHİT MUSTAFA ERGİN İLKOKULU KAYIRLAR KÖYÜ BİGADİÇ/BALIKESİR

Kayırlar Şehit Mustafa Ergin  İlkokulu'nda  sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuz köy okulu olmakla birlikte birleştirilmiş sınıflı bir köy okuldur. 3. Ve 4. sınıfları okutuyorum (3.sınıflar 14 , 4.sınıflar 10 kişi )  sınıf mevcudum 24 ...Minik öğrencilerim için  siz ve değerli arkadaşlarınızdan öğrencilerim adına yardımlarınızı bekliyoruz..Sizlere de emekleriniz için çok teşekkür ederiz...

 

İHTİYAÇLARIMIZ ;

 

*İlk okuma -yazma setleri

 

*İlkokul seviyesinde okuma kitapları

 

*Derslere yardımcı kaynak kitaplar

 

(Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

*Kırtasiye malzemeleri

 

*A4 Fotokopi kağıdı

 

*Anasınıfımız için boyama kitapları,resimli masal-hikaye kitapları

 

*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar

 

*Eğitsel Materyaller(sınıf panoları ,  lego , tangram , kap süsü vb. Okul öncesi için iç organlar önlüğü)

 

*Beyaz Tahta

 

*Sıralarımız  için masa örtüleri

 

Okul Sabit Telefon Numarası : 0266 622 43 13

 

Okul Açık Adresi :Kayırlar Şehit Mustafa Ergin İlkokulu Kayırlar Köyü Bigadiç/Balıkesir

 

Okul Web Adresi :http://kayirlar.meb.k12.tr/tema/index.php

 

AKDAM İLKOKULU AKDAM KÖYÜ ALANYA/ANTALYA

 

Antalya Avsallar Akdam köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapıyorum. Okulumuz iki binadan mevcut. Okulda bir kütüphanemiz var fakat eksik kitaplarımız oldukça fazla  okul kütüphanemizi yeni baştan düzenlemek istiyoruz. Bunun gibi okulumuzun daha birçok eksiği var. Öğrencilerimizin her doğan yeni eğitim gününe mutlu, dolu dolu başlamaları ve daha çok hevesle daha çok materyalle derslere aktif katılımlarını istiyoruz. Bu hayatta en güzel şey çocuk sevindirmek onlara 1 kalem hediye etsek dünya onların oluyor hele ki köy çocuklarına....

 

İHTİYAÇLARIMIZ :

 

*İlk okuma yazma setleri

 

*İlkokul seviyesinde okuma-hikaye  kitapları

 

*Derslere yardımcı kaynaklar

 

(Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

*Kırtasiye malzemeleri

 

*A4 kağıdı

 

*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar,ana sınıfı için eğitsel materyaller

 

*Harita Takımları,yer küre

 

*Eğitsel materyaller

 

*Beden Eğitimi dersi için spor malzemeleri (Voleybol,basketbol,futbol topları vs)

 

*Tenis masası

 

*Atatürk Köşesi

 

*Sınıf panoları

 

*Türk Büyükleri posterleri

 

*Bando Takımı

 

*Projeksiyon

 

*Yazıcı

 

*Tarayıcı

 

*Ses sistemi

 

Okul Sabit Telefon Numarası :0242 517 10 14 / 0505 759 88 34

 

Okul Açık Adresi :Akdam İlkokulu Akdam Köyü Merkez Mahallesi Alanya/Antalya

 

Okul Web Adresi :http://akdamio.meb.k12.tr/tema/index.php

 

ÇERKEŞ 80.YIL CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU ÇERKEŞ/ÇANKIRI

 

Okulumuzda kullanılabilen bir kütüphanemiz yok... Eski ansiklopedilerin bulunduğu atıl bir oda var sadece... Çocuklarımıza okuma sevgisi kazandırabilmek için hem ilkokul hem ortaokula yönelik kitaplar istiyoruz.

 

İHTİYAÇLARIMIZ .

 

*İlk okuma yazma setleri

 

*İlkokul ve ortaokul seviyesinde okuma kitapları

 

*Teog hazırlık kaynakları

 

(Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

 

*Kırtasiye malzemeleri

 

*A4 Fotokopi kağıdı

 

*Ana sınıfımız için eğitici oyuncaklar

 

*Beden Eğitimi derslerimiz için futbol,voleybol,basketbol topları

 

*Fotokopi Makinesi için toner

 

*Harita takımları,Kabartma harita,yer küre

 

*Matematik Seti

 

*Fen Bilgisi Seti

 

Okul Sabit Telefon Numarası : 0376 766 11 11

 

Okul Açık Adresi :Çerkeş 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu Ortaokulu İstasyon Mahallesi Binbaşı Vasfi Bey Sokak No :1  18600 Çerkeş/Çankırı

 

Okul Web Adresi :

 

*Çerkeş 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu :http://cerkes80yilio.meb.k12.tr/tema/index.php

 

*Çerkeş 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu :http://cerkes80yiloo.meb.k12.tr/tema/index.php

Yazarın Tüm Yazıları