Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe olarak yıllardır bu köşe sayesinde neler yaptığımızı herkes biliyor.

Haberin Devamı

Bizler Yetiş Ayşe sayesinde öğrencilere burs, bebeklere mama, kıyafet, yakacak yardımı, çeyiz eşyası, kitap, gelinlik gibi yardımlarda bulunuyoruz.

 

Yardım isteyen okurların taleplerini ekibimizce gerekli araştırmaları yapıp, burada yayınlıyoruz. Ve siz sevgili yardı sever okurların ilgisi ve desteğiyle yüzlerce hatta binlerce insana el uzattık.

 

Ancak yine de hatırlatmakta fayda görüyorum; biz Yetiş Ayşe olarak yardım misyonumuzun içinde PARA DAĞITMAK YOK! “Benim kredi kartı borcum var…”, “Bankadan kredi çektim taksitlerini ödeyemiyorum…” bunun gibi talepleri maalesef yayınlamıyoruz. Takdir edersiniz ki herkes gibi bizlerin de paraya ihtiyacı var, hepimizin kredi kartı ya da kredi ödemesi var ancak bu Yetiş Ayşe’nin işi değil. Sizlerden ricam lütfen bu tarz talepler ile Yetiş Ayşe e-postalarını meşgul etmeyiniz.

 

Haberin Devamı

Kurban Bayramı bağışları Darüşşafaka’ya bekliyoruz…

 

153 yıldır binlerce çocuğa eğitimde fırsat eşitliği sunan Darüşşafaka Cemiyeti, eğitimin olmazsa olmaz olduğuna inananları, Kurban Bayramı’nda paylaşmaya davet ediyor.

 

Babası veya annesi hayatta olmayan binlerce çocuğa 1863 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği sunan Darüşşafaka, bu bayram da bağışlar ‘eğitim’ için diyor.

 

Kurban Bayramı’nda Darüşşafaka'ya bağış yaparak, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda geleceğe hazırlanan, maddi durumu yetersiz, 1.000'e yakın öğrencinin eğitim, gıda, giyim ve sağlık gibi ihtiyaçlarına destek olabilirsiniz.

 

Darüşşafaka Cemiyeti, öğrencilerinin et ihtiyacını yıl içinde yapılan adak bağışlarıyla karşıladığı için bu yıl da vekâleten kesimli kurban bağışı kabul etmiyor.

 

Buna karşın Kurban Bayramı vesilesiyle "eğitimde fırsat eşitliği" misyonumuza destek olmak isteyen hayırseverler, dilediği miktarda Darüşşafaka'ya "bayram bağışı"nda bulunabilirler

 

Haberin Devamı

Yapacağınız bağışlar, her zaman olduğu gibi “7 gün 24 saat” yaşamlarını Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda sürdüren 1000’e yakın babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencimizin başta eğitimi olmak üzere gıda, barınma, giyim, sağlık giderlerine harcanacaktır.

 

Detaylı bilgi için www.darussafaka.org’u ziyaret edebilirsiniz.

 

Bülten ve görsellerimizi ekte bulabilirsiniz, web sitemizdeki habere ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.darussafaka.org/haberler/2016/bayram-demek-paylasmak-demek

 

Yetiş Ayşe

 

Oxford Master'i için burs arayışı- Pınar Kolancali

Merhaba Ayşe Hanım, asistanınız Aslı Hanım benimle iletişime geçti. Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji bölümünü onur derecesiyle bitirdim. Liseyi ustun zekalılar için kurulmuş, TEV tarafından finanse edilen İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde okudum. Şimdi ise geçtiğimiz mayıs ayında haberini aldığım Oxford Üniversitesi’ndeki erken çocuk gelişimi ve eğitimi programı için eğitim bursu arıyorum.

 

 

Haberin Devamı

Normalde Jean Monnet bursunun sonuçlarını beklemekteydim. Ancak 15 Temmuz'da yaşanan talihsiz olaylar sonrasında birçok burs programı gibi Jean Monnet bursu da iptal oldu. Bu sebepten ötürü 20 bin poundluk okul ücretiyle kalakaldım. Bu konuyla ilgili sosyal medyada yaptığım paylaşımlar olumlu sonuçlar verdi ve iki gazete benimle röportaj yapmak istedi. Ben de BBC Türkçe ve Washington Post ile görüşmüş oldum. Çıkan haber linkini de aşağıda bulabilirsiniz.

 

Son olarak, bu paylaşımlarım ve birçok insanın önerisiyle eğitim paramı toplamak için bir kampanya başlattım. İnanılmaz bir şekilde kampanya çok ilgi gördü. 10 günde 76 kişiden 6,000 $ yardım toplamış oldum. Bu yalnızca okul masrafımın %23'unu oluşturuyor. Dolayısıyla daha çok desteğe ihtiyacım var. Bu sebeple durumumu sizinle paylaşmak istedim. İlginiz ve zamanınız için teşekkür ederim.

Haberin Devamı


http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-37086375

Başlattığım kampanyayı ve hikâyemi ayrıntılı bir şekilde bu sayfada bulabilirsiniz.
https://www.generosity.com/education-fundraising/bir-hayal-master-degree-at-oxford-university/x/14355994

 

Geçen yıl da yazdım ama yardım eden olmadı

 

Geçen yıl Aydın Adnan Menderes Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği kazandım. 4 yıllık bir üniversite bir seneyi geride bıraktım. Babam çok zorlandı beni okutmak istiyor ama aynı zamanda 2 kız kardeşim daha var, biri 4 sınıfa gidiyor diğeri 4 yaşında. Onların da masrafları oluyor. Bu sene babam biraz daha zorlanacak. Dedemi kaybettik kanserden, ananem de kışları bizde yaşayacak ve onun da biraz masrafı olacak. Bir tek babam çalışıyor, o da serbest meslekle uğraşıyor. Nereye kadar yetiştirebilir bilmiyorum o yüzden sizlerde yardım bekliyorum. Gereğinin yapılacağından eminim.

 

Haberin Devamı

Maddi olarak çok zor geçinen bir aileyiz

 

Okullar açılacak, 2 kardeşim var. Kırtasiye ihtiyaçları ve belki servis ücretleri için yardım edebilecek sevgili okurlarınızdan yardım rica ediyorum. Güzel günler diliyorum.

Burs istiyorum

Kırklareli Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik (i.ö.) öğrencisiyim. Okuluma devam edebilmem için desteğinize ihtiyacım var.

 

Harç param için yardım istiyorum

Okul hayatım harç parası yüzünden bitebilir. Babam çalışmıyor. Açtığı manavla her şey bir anda elimizden gitti, oradaki meyve ve sebzeler nasıl çürüyüp çöpe gittiyse her şeyimiz de öyle gitti. Kapatmak zorunda kaldık, sattık her şeyi, borçlandık. Şimdi çalışmıyor babam, abim de daha bugün KPSS sınavına girdi evli ve iki çocuk sahibi. Babam iki aileye bakmak zorunda ve ben 5 Eylül'de harç paramı yatırmak zorundayım. Kendimi yük gibi hissediyorum. Nasıl hallolacak bilmiyorum, yatıramayacak durumdayız. Günlerdir ağlıyorum, birçok yere başvurdum ama çalışmak için geçici süre ile işe almıyorlar. Bir aydan az zamanım kaldı okulun açılmasına ve eksiklerim var. İhtiyaçlarım bir yana harç paramı nasıl halledeceğimi bilmiyorum. Tek çaremsiniz. Ne olursunuz yardım edin.

 

Formasyon almam için yardımınıza çok ihtiyacım var

Ayşe abla size daha önce de yazmıştım ama bana hâlâ dönüş yapan olmadı. Bir sene daha kaybım olsun istemiyorum, bir an önce formasyon başvurumu yapmam gerekiyor. Annem sadece babamdan kalan maaşla hepimizi geçindirmeye çalışıyor çok sıkıntı çekiyoruz. Atanmak için uğraşıyorum ama maddi sıkıntılardan dolayı mümkün olmuyor. Formasyon almam gerekiyor,  fazla bir şey beklemiyorum sadece formasyon alabilmem için yardımcı olunursa çok mutlu olurum.

 

Okula gidecek otobüs bileti param bile yok

Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için zorlanıyorum. Daha önce size yazmıştım ve sağ olsun bir abla bana burs vermişti. Bana yardımda bulunan ablanın işine son verildiği için artık yardımda bulunamıyor. Gelen parayla kardeşime de yardımcı olmaya çalışıyordum. Yardım kesilince şu anda yurt paramı ödeyemiyorum. 1 ay sonra okul yine açılıyor ve ben bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum. Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?

 

Burs alamazsam okuyamayacağım

Merhabalar Ayşe hanım. İlk olarak yaptığınız bütün bu güzellikler adına sizden teşekkür ediyorum. Bu günlerde bu tarz insanlar bulmak maalesef çok zor. Ben 18 yaşındayım. Ve daha yeni üniversite kazandım. Fakat mali durumumuz maalesef iyi değil. Annem ve babam ayrı yaşıyor. Biz annem ve abim Ankara'da, babam ise İstanbul'da yaşıyor. Babamın iki bacağı da kırık olduğu için bize herhangi bir yardım yapamıyor. Annem emekli fakat bu maaş bile yetmiyor. Zaten kiradayız. Abim geçen sene üniversite kazandı. Ve KYK’dan hem burs hem yurt aldı. Fakat bazı nedenlerden dolayı okulu bırakmak istedi. Ve bu yıl ben büyük ihtimalle geçen sene abim burs aldığı için, burs alamayacağım. Ve burs alamazsam da okuyamayacağım. Bugüne kadar tek istediğim şey ise okumaktı. Fakat şuan yurt çıkar mı, ondan bile şüpheliyim. Aileden başka kimse bize destek olmuyor. Ve ben şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Eğer burs çıkmazsa büyük ihtimalle ömrümün sonuna kadar istemediğim bir işte lise mezunu sıfatıyla çalışmak zorunda kalacağım. Bu sene Adnan Menderes Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Cidden çok istediğim bir şehir ve bölümdü. Umarım gönlü geniş birisi bu çağrımı duyar ve elini bana uzatır. Şuan tek istediğim şey bu.

 

Lütfen sesimi duyun

Merhaba Ayşe abla talebim daha önce de yayınlandı ama bana yardım gelmedi. Kardeşim fen lisesini kazandı, ben Mustafa Kemal Üniversitesi 2. sınıf Tıp öğrencisiyim. Maddi sıkıntılardan dolayı çok zorlanıyoruz bize yardımcı olur musunuz lütfen. Okul kitaplarım çok masraflı, maddi durumumuz yeterli olmadığından dolayı okumakta çok zorluk çekiyorum. Babam çok düşük maaşla çalışıyor. Küçük kardeşim de liseye başlayacağından dolayı daha çok sıkıntı çekiyoruz. Acil yardımınıza ihtiyacım var.

 

TEOG test kitabı bağışlamak istiyorum

Merhaba Ayşe hanım, ihtiyacı olan bir çocuğa kızımın geçen seneden çözmediği Teog test kitaplarını bağışlamak istiyorum.

Burs desteği

Merhaba Ayşe Abla ben Aylin Nil Kondiloğlu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim kardeşim Ayça Nur Kondiloğlu Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi.ikimizin de not ortalaması yüksek.Babamızı 8 yıl önce kaybettik annemiz emekli ve bizi okutmakta çok güçlük çekiyor sizden yardım bekliyoruz.Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Babama yük olmak istemiyorum

Merhaba Ayşe abla daha önce de birçok kez yazdım ama cevap alamadım. Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde 2. Sınıfa geçtim. Yazın çalıştım fakat gerek yurt masraflarım gerekse kişisel ihtiyaçlarımı karşılamıyor kazandığım para. Babama da çok yük olduğum için tekrar buraya yazmak istedim. Yardım edebilecek birileri varsa çok memnun olurum. Teşekkürler.

 

İnönü İlkokulu-Mersin

Merhaba, Mersin'de dezavantajlı(göçle gelen aileler) bir mahalledeki ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Bu yıl sıra dışı bir sınıf yaratmak ve öğrenci davranışlarındaki bozukluğu sosyal faaliyetlerle en aza indirme hedefim var. Bir de 23 Nisan'ı resmi bir kutlamanın ötesinde festival havasında organize etmek istiyorum. Hiç ümidim yok ama yine de yazmadan edemedim. Bu da benim mesleki hayalim. Bu ihtiyaçların bir kısmını ya  da tamamını karşılayan olacak mı bilemiyorum. Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
- 12 adet trampet
-  20 adet badminton seti
-  Okuma köşemiz için 2 tane armut koltuk
-  Birer tane futbol, voleybol, basketbol topu
- 2 tane satranç takımı

Aileme yük olmamak için

Merhaba Ayşe Abla, üniversite 2. sınıf Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde okuyorum. Aileme yük olmamak için kendi masraflarımı kendim karşılamaya çalışıyorum ama maalesef bölümüm gereği kamera, kamera ekipmanları ve aksesuarlar çok pahalı. Bu ekipmanlar hem ailemi hem de beni çok aşıyor. Bana burs vermek veya yardım etmek isteyen hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyorum.

 

Gelinlik ve nişan kıyafeti veriyorum

Ben gelinliğimi ve nişanlığımı ihtiyacı olan birine vermek istiyorum yardımcı olabilir misiniz? İhtiyacı olan benimle iletişime geçebilir.

Tebessüm Gönüllüleri

Merhaba sevgili Ayşe Aral, Mersin'de ortaya çıkmış, sevgili arkadaşım Yasemin Birbudak'ın başlattığı ve önderlik ettiği şahane bir "iyilik hareketi" var. Adı: Tebessüm Gönüllüleri<https://www.facebook.com/groups/tebessummavide/?fref=ts> (https://www.facebook.com/groups/tebessummavide/?fref=ts)
Az çok neler yapıldığına dair Facebook sayfasından fikir edinebilirsiniz. Yasemin ve "kahramanlar"ı, her cuma günü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Bölümü Onkoloji Servisinde yatmakta olan hasta çocukları üzerlerinde onların en sevdikleri çizgi film kahramanı kostümleriyle ziyaret ediyorlar. Ve her hafta çocukların isteklerini not alıyor, Allah razı olsun, bağışçıları vasıtasıyla bunları temin edip, aynı zamanda bu çocukların ihtiyaç duyduğu medikal malzemeler, yatak koruyucular, hatta çeşit çeşit öykü kitapları vs ile neşelendirmeye gayret gösteriyorlar. Sadece Mersin değil, Türkiye'nin dört bir yanından ihtiyaç sahipleri; bilhassa hasta çocuklar, kadın sığınma evlerinde barınan kadın ve çocuklar, yardıma ihtiyaç duyan hastalara yetişmeye çalışıyorlar. Ne kadar çok Tebessüm Gönüllüsü bizden haberdar olur, bize katılmak isterse ulaşabileceğimiz alan o kadar genişler. Herkesin ihtiyaç dahilindeki malzemeleri karınca kararınca temin etmesi, yahut evinde pişirdiği börek çöreklerle kermeslerimize katkıda bulunması, hiçbiri olamıyorsa her cuma gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde yanımızda olup bize destek olması kafi. Bunun için daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz. Sevgiler, Canan Eda Savda

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları