Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar okulların açılmasına az kaldı. Bu dönemde burs talepleri artış gösteriyor. Sizden ricam bütçeniz doğrultusunda okumak isteyen öğrencilerimize yardımcı olmanız. Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz. Hepinize sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı

 

İkiz kızlarım için
Merhaba Ayşe hanım, bu memleketin sizin gibi Ayşe’lere çok ihtiyacı var. Benim de ihtiyacım oldu bu yıl, ikiz kızlarımdan biri Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini, diğeri de Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünü kazandılar. Asgari ücretle estetisyen olarak çalışıyorum. Kira ödemesi, faturalar, yeme, içme derken okul masraflarını karşılayamıyorum. Üstelik meme kanseri tedavisi görüyorum. Sizden kızlarım için burs yardımı istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

Kıyafete ihtiyacım var
Ablacım benim yazlık-sonbaharlık kıyafete ihtiyacım var. 38 beden giyiyorum. Yeni işe başladım, özel sektördeyim. İster istemez yeni kıyafetlere özeniyorum. 23 yaşındayım, siz ve değerli yardım sever okurlarınızdan yardım bekliyorum. 

Haberin Devamı


Harç param için yardım istiyorum
Okul hayatım harç parası yüzünden bitebilir. Babam çalışmıyor. Açtığı manavla her şey bir anda elimizden gitti, oradaki meyve ve sebzeler nasıl çürüyüp çöpe gittiyse her şeyimiz de öyle gitti. Kapatmak zorunda kaldık, sattık her şeyi, borçlandık. Şimdi çalışmıyor babam, abim de daha bugün KPSS sınavına girdi evli ve iki çocuk sahibi. Babam iki aileye bakmak zorunda ve ben 5 Eylül'de harç paramı yatırmak zorundayım. Kendimi yük gibi hissediyorum. Nasıl hallolacak bilmiyorum, yatıramayacak durumdayız. Günlerdir ağlıyorum, birçok yere başvurdum ama çalışmak için geçici süre ile işe almıyorlar. Bir aydan az zamanım kaldı okulun açılmasına ve eksiklerim var. İhtiyaçlarım bir yana harç paramı nasıl halledeceğimi bilmiyorum. Tek çaremsiniz. Ne olursunuz yardım edin.

 

Okumam için destek
3 senedir sınava giriyordum ama Adana dışı yerler geldiği için gidemiyordum. Şu an yaşadığım ildeki üniversiteyi kazanabildim çok şükür. Babam emekli olduğu için maaşının yarısından çoğu ev giderlerine harcanıyor. Yardımınızı rica ediyorum.

 

Haberin Devamı

Çocuklarımı okutmakta çok zorlanıyorum
Merhaba Ayşe Hanım ben engelli bir bayanım. İki tane çocuğum var, biri üniversitede okuyor birisi de TEOG sınavına hazırlanıyor. Ben yaptığım el işleri ile para kazanıyorum. Engelli emeklisiyim, başka bir yerden gelirim yok. 1.000 lira emekli aylığı alıyorum. Hayırsız bir eşim var. Çocuklarımı okutmakta çok zorlanıyorum. Kızımın aylardır yurt parasını ödeyemedim, yetişemiyorum hiçbir şeye. Yarı aç yarı tok dolaşıyorum, yeri geliyor ekmek almaya bile para bulamıyorum. Okullar açılacak yakında, kara kara düşünmeye başladım. Diğer yurdun parasını bitiremeden ötekisi başlıyor. Lütfen bana yardımcı olun, size bu şekilde çok yazan vardır tabii ki. Düşmez kalkmaz bir Allah, çocuklarımı okuttuğum zaman en büyük zenginlik benim olacak Allaha emanet olun şimdiden teşekkür ediyorum.

 

Haberin Devamı

Gerçekten çok zor durumdayız
Karabük üniversitesinde okuyorum, 2. sınıfa geçtim. Ailem yurt parasını karşılayamaz hale geldi, kaç aydır yurt param ödenemiyor. Yakında eve icra gelecek diye korkuyoruz. Bir de bunun üzerine harç param çıktı, eylülde harç ödemek zorundayız ama şu anda gerçekten elde avuçta hiç paramız yok. Annem büyük bir ameliyat oldu ve bunun üzerine engelli pozisyonuna düştü. Annemin eskisi kadar gücü yok, bizi okutmakta ciddi anlamda çok zorlanıyor. Benim ruh halimi anlayacağınıza inanıyorum. Ben okumak istiyorum, derslerimde başarılı bir öğrenciyim. Okulu bırakmak istemiyorum. Sizden tüm samimiyetimle yardım istiyorum. Bunu yazarken bile utanıyorum, üzülüyorum bu şekilde yardım istemekten ama başka çarem kalmadı. Allah rızası için yardımlarınızı bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Çaresiz kaldım

Atatürk üniversitesi Rus dili ve edebiyatı bölümü öğrencisiyim. 21 yaşındayım. Devlet yurdunda kalıyordum ama ücretini veremediğim için bu ay yurttan atıldım. Biz 6 kardeşiz, üçü evli. Ne babam ne de abimler bana katkı da bulunmuyor, üstüne abim için çektiğim kredi borcum var, o ödemediği için ben ödemek zorunda kaldım ama ödeyecek gücüm yok. Yurttan atıldığım için Erzurum’da kalacak yerim de yok artık. İstanbul’da iş arıyorum, kimse iş vermiyor. Kendimi geçindiremiyorum, her yere borç yaptım. Çaresiz kaldım. Daha iki senem var okulumun bitmesine. Böyle giderse okulu bırakmak ya da dondurmak zorunda kalacağım. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen. Teşekkür ederim.

 

Haberin Devamı

Burs istiyorum

Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandım ancak durumumuz çok iyi olmadığı için zorlanacağımı düşünüyorum. Babamın sürekli çalıştığı bir işi yok, arada iş olursa inşaatlarda çalışıyor. Annem de yardımcı olmaya çalışıyor ancak o da günlük ihtiyacımızı zar zor karşılıyor. İnanın ki çok zor durumdayız. Erkek kardeşim var, o da dışarıdan eğitimini tamamlamaya çalışıyor. Ben üniversiteyi kendi çabalarımla kazandım. Arkadaşlarım dershaneye giderken ben onların notlarıyla eksik olan konularımı tamamlamaya çalıştım. Bütün çabalarımın karşılığını çok şükür ki aldım ama şimdi maddi durumdan yana sıkıntılıyım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

Lütfen bana yardım edin
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. İki erkek kardeşim var. 19 yaşında olan kardeşim bu yıl Erciyes Üniversitesi Makine Bölümünü kazandı. 7 yaşındaki kardeşim ise ilkokul 2. sınıfa geçti. Hepimizin ayrı ayrı okul masrafı var. Babam iki yıl önce vefat etti ve annem sadece babamın emeklisinden kalan dulluk ve yetimlik maaşını alıyor ve bu toplamda 1.200 gibi bir miktar yapıyor. Kirada ve sobalı evde yaşamaktayız. Kira, ev ve okul masrafları düşünüldüğünde bu miktar bize maalesef yetmiyor ve ciddi anlamda büyük geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konuda bize yardım etmenizi rica ediyorum ve şimdiden anlayışınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

 

Maddi durumum çok yetersiz
Daha önceden de birkaç kere yazmıştım simdi tekrar yazmak zorunda kaldım. Yaz tatili döneminde okulda kullanacağım harçlığımı biriktirmeye çalışıyorum. Fakat okulların açılmasına 1 ay kalmasına  rağmen tüm ihtiyaçlarını karşılayamadım. Okul değiştirmek zorunda kalacağım. Daha yakın bir yere gideceğim. Normalde bursluluğumla idare edebiliyordum. Fakat okul değiştirdiğimden dolayı iki yıldır burs anlamıyorum, yardım ederseniz sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

 

Okumak istiyorum
Bu sene Çanakkale Fen Lisesi'nden mezun olup Marmara Üniversitesi Metalürji Malzeme Mühendisliği İngilizce bölümüne girmeye hak kazandım. Ancak ailemin İstanbul gibi bir şehirde beni okutmak için gücü yeter mi sorusu hep aklımda. Hele ki devlet bursu çıkmazsa ne yaparız hiç bilmiyorum. Araştırdım ve bu konuda bir yardımınız olduğunu gördüm. Ciddiye alıp cevap vermeniz benim için çok değerli. Yardım eden olursa ailecek çok mutlu oluruz. Sevgilerimle.

 

Okula gidecek otobüs bileti param bile yok

Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için zorlanıyorum. Daha önce size yazmıştım ve sağ olsun bir abla bana burs vermişti. Bana yardımda bulunan ablanın işine son verildiği için artık yardımda bulunamıyor. Gelen parayla kardeşime de yardımcı olmaya çalışıyordum. Yardım kesilince şu anda yurt paramı ödeyemiyorum. 1 ay sonra okul yine açılıyor ve ben bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum. Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?

 

İnanın size çekinerek yazıyorum.

Gerçekten muhtaç olduğum için size iki seferdir yazıyorum ama kimse yardım etmiyor. Ben okulda bölüm birincisiyim, üniversitede her dönem %10’a giriyorum. İngilizcede de yüksek düzeydeyim okulda. Hocalarımın tavsiyesiyle Almanca da öğrenmeye çalışıyorum. Babam çiftçi, 10 kardeşiz. 3 kardeş üniversite okuyoruz. Ben eğitimime zaman ayıramıyorum, kardeşlerimi geçindirmek için tarlada çalışıyorum. Lütfen size yalvarıyorum benim sesimi duyun. Yardıma gerçekten çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim.

 

Ev eşyası veriyorum

Sevgili Ayşe Aral, yazılarını zevkle okuyorum. Ekim ayı gibi evde olan ve çoğu kullanılmamış eşya tasfiyesi yapacağız. Yorgan, yastık, örtüler, nevresimler, mutfak eşyası, temiz giyim vs… Yeni evlenecek olanlara bir yardım olsun istiyoruz. Ankara'da oturuyoruz. Ev eşyasına ihtiyacı olanlar sizin aracılığınızla bize ulaşabilirler. Teşekkürler, esenlikler.

Formasyon almam için yardımınıza çok ihtiyacım var

Ayşe abla size daha önce de yazmıştım ama bana hâlâ dönüş yapan olmadı. Bir sene daha kaybım olsun istemiyorum, bir an önce formasyon başvurumu yapmam gerekiyor. Annem sadece babamdan kalan maaşla hepimizi geçindirmeye çalışıyor çok sıkıntı çekiyoruz. Atanmak için uğraşıyorum ama maddi sıkıntılardan dolayı mümkün olmuyor. Formasyon almam gerekiyor,  fazla bir şey beklemiyorum sadece formasyon alabilmem için yardımcı olunursa çok mutlu olurum.

 

Burs alamazsam okuyamayacağım
Merhabalar Ayşe hanım. İlk olarak yaptığınız bütün bu güzellikler adına sizden teşekkür ediyorum. Bu günlerde bu tarz insanlar bulmak maalesef çok zor. Ben 18 yaşındayım. Ve daha yeni üniversite kazandım. Fakat mali durumumuz maalesef iyi değil. Annem ve babam ayrı yaşıyor. Biz annem ve abim Ankara'da, babam ise İstanbul'da yaşıyor. Babamın iki bacağı da kırık olduğu için bize herhangi bir yardım yapamıyor. Annem emekli fakat bu maaş bile yetmiyor. Zaten kiradayız. Abim geçen sene üniversite kazandı. Ve KYK’dan hem burs hem yurt aldı. Fakat bazı nedenlerden dolayı okulu bırakmak istedi. Ve bu yıl ben büyük ihtimalle geçen sene abim burs aldığı için, burs alamayacağım. Ve burs alamazsam da okuyamayacağım. Bugüne kadar tek istediğim şey ise okumaktı. Fakat şuan yurt çıkar mı, ondan bile şüpheliyim. Aileden başka kimse bize destek olmuyor. Ve ben şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Eğer burs çıkmazsa büyük ihtimalle ömrümün sonuna kadar istemediğim bir işte lise mezunu sıfatıyla çalışmak zorunda kalacağım. Bu sene Adnan Menderes Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Cidden çok istediğim bir şehir ve bölümdü. Umarım gönlü geniş birisi bu çağrımı duyar ve elini bana uzatır. Şuan tek istediğim şey bu.

Kızımın oyuncaklarını veriyorum
Kızımın oynamadığı oyuncakları, giymediği kostümleri ve ayakkabıları var. Kızım 8 yaşında. Almak isteyen olursa paylaşmak isterim.

 

Bebek için yardım

Ablacım merhaba ablamın bebeği oldu. 3 gün yoğun bakımda yattı, rahatsızlandı. Maddi durumları hiç yok o yüzden size yazdım. Bebek için yardıma ihtiyaçları var. 

 

Tek seferlik yardıma ihtiyacım var
Üniversite mezunuyum, yüksek lisans yapmayı çok istiyorum. Tercihlerde bulunuyorum ama kazandığımda ilk ayki masrafların altından nasıl çıkarım diye düşünmeden de edemiyorum. Annem çok istiyor, çok özeniyor master yapmamı ama babamın maddi durumu iyi değil. Annem de belinden rahatsız olduğu için bir işte çalışamıyor. Kazanırım da gidemezsem diye korku içerisindeyiz. Ben yerleştikten sonra çalışır, harçlığımı karşılarım ama ilk ay gittiğimde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Ek uzatırsanız çok sevinirim.

 

Hasta çocuklarım için
Merhaba ablacım en çaresiz anımda seni söylediler bana. Ben 27 yaşındayım. 14 yaşımda başlık parası karşılığı, küçükken menenjit geçiren biriyle zorla evlendirildim. 4 çocuğum var. Yaklaşık 1 sene önce kaza sonucu sağ elimi kaybettim, çocuklarıma bakamıyorum. En küçüklerim ikiz. Bu hayatta elimden sonra yaşayacağım sınavlarım varmış. İkiz çocuklarım çok hasta, bir tanesinin başında 3 tane kitle var. Diğerinin de kalbinde köprücük damarı açık, sürekli tedavi ettirmek zorundayım. 9 ve 8 yaşındaki kızlarımı geçen sene okula yollayamadım. Çaresizlik çok kötü Allah kimsenin başına getirmesin. Canım ablacım umudumu kaybettim artık, yeşil kart kullandığım için birçok yerde tedavi eksik kalıyor. Mama veriyor doktorlar alamıyorum, bez alamıyorum, sağlıklı besleyemiyorum. Senle Aslı ablamın vesilesiyle iki çocuğumun sağlığı için okurlarınızdan yardım istiyorum Allah rızası için.

 

Lütfen sesimi duyun

Merhaba Ayşe abla talebim daha önce de yayınlandı ama bana yardım gelmedi. Kardeşim fen lisesini kazandı, ben Mustafa Kemal Üniversitesi 2. sınıf Tıp öğrencisiyim. Maddi sıkıntılardan dolayı çok zorlanıyoruz bize yardımcı olur musunuz lütfen. Okul kitaplarım çok masraflı, maddi durumumuz yeterli olmadığından dolayı okumakta çok zorluk çekiyorum. Babam çok düşük maaşla çalışıyor. Küçük kardeşim de liseye başlayacağından dolayı daha çok sıkıntı çekiyoruz. Acil yardımınıza ihtiyacım var.

 

Kardeşimle kıyafete ihtiyacımız var
Ablacım merhaba, kız kardeşimle benim kıyafet yardımına ihtiyacımız var. 36-38 beden giyiyoruz. Yazlık ya da kışlık olması önemli değil. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bir de ablacığım okunan kitapları okurlarınız benimle paylaşmak isterse çok güzel olur. Kitaplar gerçekten çok pahalı. Şimdiden sonsuz teşekkürler.

 

Cüzi bir miktar bile yeterli
Merhabalar. Ben on, kardeşim yedi yaşındayken babam kanserden dolayı vefat etti.
Babam vefat edince gelen bir gelirimiz olmadığı için bir süre köydekiler yardım ettiler bizlere. Fakat biz büyüyünce onlar da yardımı bıraktılar. Annem çalışmıyor. Liseyi bir şekilde tamamladım. Şuan 18 yaşımdayım ve bu yıl üniversite kazandım. İkinci öğretim olunca maddi açıdan daha çok zorluk yaşayacağım gibi görünüyor ve bursa gerçekten çok ihtiyacım var. Cüzi bir miktar bile olsa benim elimden tutup kimseye minnet etmemek adına istediğim her türlü yardım için minnettar kalacağım. Ve siz, sizlere böyle bir şeye sebep olma/sebep olmaya niyet etmeden ötürü çokça teşekkür ederim. 

Yazarın Tüm Yazıları