Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar, yardımcı olmak istediğiniz kişinin bilgilerini (hangi tarihte yayınlanan Yetiş Ayşe, yardım isteyen kişinin rumuzu-iletisi) aral@hurriyet.com.tr adresine e-posta gönderirseniz, sizinle iletişim kurmasını sağlayabiliriz.

Haberin Devamı

Yapacağınız yardım burs ise lütfen ne kadar süreliğine, kaç lira göndereceğinizi belirtin.

 

 

Hangi konuda yardım istediğinizi (burs,kıyafet,gıda,eşya) lütfen aaral@hurriyet.com.tr adresine gönderiniz. Kıyafet taleplerinde mutlaka beden-ne tip giysi istediğinizi, çocuklar için de cinsiyet-yaş bilgilerini eksiksiz belirtiniz.

 

 

Yetiş Ayşe’nin irtibat kurulacağı tek adres aaral@hurriyet.com.tr olup, yazının altına yapılan yorumlara, benim ve asistanım Aslı’nın sosyal medya hesaplarımıza ve telefonlarımızı arayarak istenen taleplere maalesef cevap verilememektedir. Bu konuda hassasiyetinizi rica ederim.

 

 

Haberin Devamı

Bu hafta sizlerin dikkatinizi çekmek istediğim önemli bir konu var. Kayseri Develi’de çok zor şartlarda yaşayan yaşlı teyze için duyarsız kalmamanızı rica ediyorum dostlar.

 

 

Kayseri Develi’de yaşayan yaşlı teyzeye yardım eli uzatın lütfen
Ben sizden yardıma muhtaç olan yaşlı bir komşu teyze için yardım istiyorum. Kayseri Develi’de bodrum kat bir evde yaşıyor. Evini su basıyor. Maddi durumu iyi değil. Çocukları arayıp sormuyor. Biz de çok üzülüyoruz. Sizden bu konuda yardım istiyorum. Gerçekten çok kötü durumda. Eşyaları ıslanıyor. Maddi manevi her şeye ihtiyacı var teyzenin. Biz komşu olarak manevi olarak yanındayız ancak maddi konuda bizde eksik kalıyoruz. Yalnız yaşıyor. Eşini çok önce kaybetti. Sizin yardım ettiğinizi duydum ve yazmak istedim. Size yine telefon numarasını veririm. Maillerinizden de ben haberdar ederim onu. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sizin yardımınızla da teyzenin dualarını almış olacağız.

 

 

Haberin Devamı

Yeşilçam Emekçisine Yardım
Ayşe Hanım selamlar. Bir gazeteci olarak yardımınıza ihtiyacım var. Babam eski bir Yeşilçam prodüktörü ve ne yazık ki her Yeşilçam emekçisi gibi finansal sıkıntı içinde. Hiçbir devlet güvencesi yok. Anneme ve babama en az 15 senedir finansal olarak ben yardımcı oluyorum.
Ancak bu 15 sene içinde babam arkadaşlarının da yardımıyla kendini geçindirecek kadar para kazanıyordu. Ben de geri kalan masraflara destek oluyordum. Bazen de eskiden yaşadığım Amerika'dan toplu para gönderiyordum. Babam maalesef 2014 yılının Mart ayında bir trafik kazası geçirdi ve ağır bir şekilde yaralandı. Bu kazayı atlattıktan sonra ise geçtiğimiz Temmuz ayında yani Temmuz 2015'de kalp yetmezliği teşhisiyle yoğun bakımda kaldı. Hastaneden çıktığından beri kendisine zor şartlar altında annem bakıyor. 21 Aralık 2015 Pazartesi günü de babam mide kanaması teşhisiyle Okmeydanı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede üç hafta kaldıktan sonra taburcu oldu. Babamın başına ardı ardına gelen kaza ve hastalık masrafları şu ana kadar 30.000-35.000 TL tuttu. Biz eşimle bu masrafları karşıladık. Ancak artık benim de bankada hiç param kalmadı. Ben şu an Bakü'deyim. Ve burada 1 ay önce devalüasyon oldu. Kazandığımız para otomatikman yarıya indi. Onlara şu sıralar eskisi gibi yardım etmem mümkün değil. Babam 76 annemse 72 yaşında. Annemle babamın şu an yaşadıkları evden çıkıp kirası daha ucuz bir eve taşınmaları lazım. Aylık kirası 700-800 TL civarında bir ev bakıyorlar. 12 senelik ev sahipleri babam hastalandığı için anneme Mart 2016 tarihinde evlerinden çıkacaklarına dair noter tasdikli kâğıt imzalatmış. Yani bu ay içinde taşınmaları lazım. Taşınmaları için de en az 5000-6000 TL gerekiyor. Bu paranın 2.000 TL’sini ben kendim verdim, birazını da arkadaşlarımdan temin ettim. Ancak hala 4000 TL lazım. Taşındıkları zaman devlet yardımı için de başvuracaklar. Film-san dâhil her sinema derneğiyle iletişime girdik. Film-san çok cüzi bir rakamla yardımcı oldu. Başka dernekler tabii ki geri dönüş yapmadılar. Umarım bir çözüm bulmama yardımcı olabilirsiniz. Durum gerçekten kötü olmasa size bunları yazmazdım. İstediğiniz an benimle, anne ve babamla iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Haberin Devamı

Gıda yardımı istiyorum
Sevgili Ayşe hanımcım, size ve okuyucularınıza güvenerek yazıyorum. Çok mağdurum, geçinemiyorum. Emekliliğim yok. Okuyucularınızdan gıda yardımı bekliyorum. Çalışıyorum ama maaşımla yetişemiyorum. Lütfen bu aylık gıda yardımı yaparsanız inanın çok memnun olurum.

 

 

Yakacak ve gıda yardımı istiyorum
Merhaba Ayşe abla. Babam işsiz, kirada oturuyoruz ve odun sobasıyla ısınıyoruz. Yakacak almamız için biraz olsun yardım istiyoruz. Kardeşlerim üşümesin istiyorum. Umarım herkesin yardımına koşan sizin gibi gönlü güzel melekler olur.

 


Bir botla idare ettik, bazen kardeşim giydi bazen ben
Merhaba ablacığım, öncelikle sizle ve aslı ablamla iletişime geçtiğimden beri bana ve kardeşime çok yardımcı oldunuz çok ama çok teşekkür ederim. Biz yetiştirme yurdunda büyüyen birlikte yaşayan kardeşiz. İnşallah ekim ayında kardeşim de devletin verdiği hakla işe girebilecek. Benim çok fazla borcum var, hayatı tek başıma omuzlanıyorum. İzmir gibi yerde aldığım maaşla geçinemiyoruz abla. Kız kardeşime hem abla, hem de anne-babalık yapıyorum. İkimiz de genciz, bazı şeylere özeniyoruz ama durumumuz yok işte abla yetemiyorum. Kardeşimi tıbbi sekreterlik kursuna yazdırdım, yeter ki işi olsun hayatta kimseye muhtaç olmasın diye. Aylardır kendime tek bir şey almışlığım yok. Bir botla idare ettik, bazen kardeşim giydi bazen ben. Yaza çok az kaldı, ben yardımcı olmak isteyenlerden yazlık kıyafet istiyorum. Bir de gerçekten okuyarak ve spor yaparak tutunuyorum hayata yardımseverlerden kitap istiyorum. Çok teşekkür ederim şimdiden.

 

 

Haberin Devamı

Kıyafet-Gelinlik ve damatlık veriyorum
İhtiyacı olan bir bayana, M beden mont ve 38 numara bot vermek istiyorum. Ayrıca 2009 yılında kullanmış olduğum Pronovias marka gelinliğimi ve Pierre Cardin marka damatlık yelek takımını da evlenmeyi düşünen bir çifte ulaştırabilirim. Kargo masraflarını ben karşılayacağım.

 

 

Gerçekten çok çaresizim

Merhaba Ayşe abla bu üç oluyor henüz yardım gelmediği için. Ben de şansımı son kez denemek istedim çünkü gerçekten çok çaresizim. Babam hâlâ işsiz, annem ve kardeşimle ev kiramızı toparlamaya çalışıyoruz ufak da olsa bir defalık bir destek bizim için çok büyük bir yardım olacak. Lütfen yardım edin

 

 

Ne kiramı ödeyebiliyorum ne de yiyecek alabiliyorum

Haberin Devamı

Geçen hafta da yazdım, yine talebimi yayınlar mısınız? Bu kadar sıkıntıda olmasam yazmam. Eşimi kaybettim, şimdi yalnız kaldım. Çocuklarım anca kendilerine yetiyor, bana yardımcı olmuyorlar. Eskiden biraz yardımcı oluyorlardı ama onların da durumları yok. Bana yardımcı olan olursa çok dua ederim, kiramı ödeyemez oldum bu konuda az destek istiyorum yiyecek bile zor alıyorum ne olur yardımcı olun sağ olun var olun…

 

 

İstanbul Beylikdüzü-Bahçeşehir’de ev temizliği için iş arıyorum
Yetiş ablacığım ben çalışabileceğim bir iş arıyorum. Eve haftanın 4-5 günü yardımcı arayan varsa bu konuda tecrübem var, ya da ofis temizliği vs. eleman arayan olursa seve seve giderim. İstanbul Esenyurt’ta oturmaktayım, yaşım 32. Beylikdüzü-Bahçeşehir civarında ev temizliği ya da düzenli bir iş istiyorum. Çocuklarım için çalışmak zorundayım.

 

 

 

BURS TALEPLERİ

 

 

 

Dostlar… Bu öğrencilerimiz sadece okumak istiyorlar… Lütfen bütçeniz doğrultusunda yardımınızı esirgemeyin. Bu çocuklar için 50-100-150-200 TL bile büyük para…

 

 

 

Çekinerek yazıyorum abla

Merhaba ablacım. İngilizce öğretmenliği okuyorum. Bir ara sizin sayenizde bir yardım severden burs almıştım ama 2 ay yatırdı Allah razı olsun. Sonra kesti. Ben de utandım size yazamadım. Çekiniyorum, arkadaşlarımın yanında küçük düşmek de istemiyorum. Ama çok zor durumdayım. İngilizce bölümünde okuduğum için kitaplarımız çok pahalı. Şu an 3. senem. Hazırlık okuduğum için 2. sınıfım. Yurt ücretim 200 lira. Zorlanıyorum bursa ihtiyacım var. Bir ara asistanınız Aslı ablayla telefonda konuşmuştuk. Sağ olsun çok iyi bir abla, daralınca beni ara demişti. Çekinerek yazdım ablacım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

 

Bu üçüncü yazışım ama sesimi duyan olmadı

Daha önce de size yazdım. Bu üçüncü yazışım Allah'ın hakkı üçtür tek umudum bu sefer sizden bir geri dönüş alabilmek. Şuan Uludağ Üniversitesi'nde hazırlık okumaktayım. Eğitimim 3 yıl sürecektir. Yardıma, bu bursa gerçekten çok ihtiyacım var. Hayırsever insanların sesimi duyması umuduyla size de şimdiden teşekkür ederim.

 

 

Bir burs bulamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım

Üniversite öğrencisiyim ve ikinci sınıfa gidiyorum. Size internette rastladım. Çok müşkül durumdayım hiç durumum yok. 2 sınıftayım ama buraya kadar çok zor geldim ve şu an devam edecek ne gücüm kaldı ne de imkânım. Zaten ailem bana yardım da edemiyor, onların durumu hiç iyi değil. Babam inşaat işçisiydi ve meslek hastalığından dolayı bırakmak zorunda kaldı, annem gündelik işlere gidip bizlere bakmaya çalışıyor. Ama yetmiyor. Eğer sizden de bir burs bulamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım.

 

 

Zor şartlarda okumaya çalışıyorum

Üniversitede Halkla İlişkiler 1.sınıf öğrencisiyim. Babam vefat etti, ondan kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Zor şartlarda okumaya çalışıyorum. Bursa gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

 

 

Sizden gelen en küçük yardım benim için çok önemli
Hacettepe üniversitesi hemşirelik fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Biz 3 kardeşiz, bir kardeşim lise öğrencisi, ağabeyim de evli. Babamın sabit bir geliri yok bazı zamanlar işi oluyor, bazı zamanlarsa hiç olmuyor. Belirli bir işi olmadığı içinde herhangi bir sağlık güvencemiz de yok maalesef. Ailemin bu durumundan dolayı ben tek başıma kendi çabalarımla okumaya çalışıyorum fakat çok zorlanıyorum. Bazı zamanlar part time işe gidiyorum ama bölümüm zor olduğu için bu seferde derslerim aksıyor. Bu yüzden sizden gelen en küçük yardım benim için çok önemlidir. Şimdiden her şey için çok teşekkür ederim.

 

 

Okuluma devam edebilmek için yardım istiyorum
Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümünü bu sene kazandım. Devlet yurdu ve burs çıkmadı. 1 tane ağabeyim var, o da Ordu Üniversitesi'nde okuyor. Babam bir şirkette çalışıyor, annem ev hanımı. Özel bir yurtta kalıyorum herhangi bir burs almıyorum. Belli etmese de babamın zorlandığını biliyorum ona çok yük olduğumu düşünüyorum. Bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

 

 

Babamın yükünü hafifletmek istiyorum
Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık okuyorum. Size daha önce de yazmıştım. Ailemin maddi durumu çok iyi değil. KYK yurdu çıkmadığı için özel bir yurtta kalıyorum. Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum. Babamın belli etmese de bana para göndermekte zorlandığını biliyorum. Biraz da olsa onun yükünü hafifletmek istiyorum.

 

 

Eğitimimi parasızlıktan devam ettirmekte çok zorlanıyorum
Lise 3. sınıf öğrencisiyim. Eğitimimi parasızlıktan devam ettirmekte çok zorlanıyorum. Babam Manisa Soma’da meydana gelen faciadan yaralı kurtarıldı ama o günden sonra kalp krizi geçirdi. O yüzden doktorlar çalışamaz dedi, ayrıca 10 senedir İzmir Tepecik Araştırma Hastanesinde göz tedavisi görüyor. Biz 4 kardeşiz, ablam üniversite öğrencisi, ağabeyim de işsiz. Sizden ricam bana burs sağlamanız. Şimdiden teşekkür ederim.

 

 

Benim elimden de tutar mısınız

İşletme bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Ailem bana para yollamakta çok sıkıntı çekiyorlar, belli etmemeye çalışıyorlar ama anlıyorum. Hiçbir yerden burs alamadım. Arkadaşım geçen sene sizin sayenizde burs almış, bana size ulaşmamı ve yardımcı olabileceğinizi söylediler. Benim elimden de tutar mısınız?

 

 

Gerçekten çok ihtiyacım var

3.Sınıf öğretmenlik okuyorum. Okuyan kız kardeşim ve asker ağabeyim olması sebebiyle ailem bana destek olmakta zorluk çekiyor. Burs desteğine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

 

 

İki üniversite okuyorum ikisinin de harç ücreti zamanı yardım bekliyorum

İki üniversite okuyorum, iki üniversitenin de önümüzdeki hafta harçlarının yatırılması lazım. Babam emekli, 5 kişi geçindiriyor bana yardımcı olamıyor. Ben de part time çalışarak okul ihtiyaçlarımı kiramı zor ödüyorum. İki üniversitemin de harç zamanı önümüzdeki hafta tekini borç harç bir şekilde ödeyebileceğim ama diğer üniversitemi ödemek için yardım istiyorum lütfen okulumu dondurmak istemiyorum.

 

 

Ailemin yükünü hafifletebilmek için

Ailem İstanbul da yaşıyor ama ben bu sene Aydın Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği bölümünü kazandım. 2 kardeşim daha var bir tanesi okuyor. Dedem bizde yaşıyor dedem kolon kanseri. Yüzünden babamın masrafları kat kat daha artı o yüzden biraz hafiflesin diye sizlerden yardım talep ediyorum...

 

 

Ay sonunu zor getiriyorum

Merhaba ben Afyon Kocatepe üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyim. Beş kardeşiz, ben dahil dördümüz şehir dışında okuyoruz. Annem babam şuan çalışamıyor, ay sonunu zor getiriyorum. Son çare olarak buraya yazıyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

 

 

Çok acil yardıma ihtiyacım var
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim. Babam ve annem işsiz, bizle beraber yaşayan dedemin maaşıyla evi geçindiriyorlar. Haliyle bana para gönderemiyorlar. Çok acil yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

 

 

 

OKULA YARDIM TALEPLERİ

 

 

 

İPEKYOLU İLKOKULU-ORTAOKULU SİLOPİ/ŞIRNAK


Ben Şırnak-Silopi İpekyolu Ortaokulunda görev yapan Türkçe Öğretmeniyim. Okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ikili öğretim vermektedir. Okulumuzun fiziki şartları fena olmasa da birçok eksiğimiz mevcut. Bunların başında genç beyinlere taze kan sağlayan kitaplar gelmektedir. Kütüphanemizin boş raflarını kitaplarla donatmak istiyoruz. İlkokul- ortaokul seviyesine uygun her tür kitap (hikâye, roman, sözlük, imla kılavuzu, dergi, ansiklopedi...) Teog sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için hazırlık kitapları ve çocuklara farklılık kazandırmak, zamanlarını daha verimli geçirmeleri için zekâ oyunlarına ihtiyaç duymaktayız. Bu zor şartlarda yetişen çocukların yoluna bir meşale yakacağınızı umuyor, yardımlarınızı bekliyoruz. Sevgiler...
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin seviyesine uygun okuma-hikaye kitapları
*Derslere yardımcı kaynaklar(Dergi-sözlük-imla kılavuzları-ansiklopedi...)
*Teog hazırlık kaynakları,test kitapları,denemeler
*Zeka Oyunları
*Kırtasiye malzemeleri
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
Okul Sabit Telefon Numarası :0486 518 73 20 /0505 813 79 85
Okul Açık Adresi :İpekyolu İlkokulu-Ortaokulu Ofis Mahallesi Cezaevi Caddesi Üzeri Silopi/Şırnak
Okul Web Adresi : İpekyolu İlkokulu :http://silopiipekyolu.meb.k12.tr/tema/index.php
*İpekyolu Ortaokulu : http://ipekyoluortaokul.meb.k12.tr/tema/index.php 

 

 

BİLGEÇ İLKOKULU-ORTAOKULU BİLGEÇ KÖYÜ BAŞKALE/VAN


Ben Van'ın Başkale ilçesinin Bilgeç köyünde sınıf öğretmeniyim. Öğrencilerimin ailelerinin maddi durumu pek iyi değil. Biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama hepsine yetişemiyoruz. Okulumuza kütüphane kurmayı düşünüyoruz kitap yardımı konusunda bize destek olursanız çok minnettar olacağız. Yardımınızı bekliyoruz inşallah...

İHTİYAÇLARIMIZ:
*Öğrencilerimizin seviyesine uygun(ilkokul-ortaokul seviyesinde) okuma-hikaye kitapları
*Çalışma kitapları
*Kırtasiye Malzemeleri
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
Okul Sabit Telefon Numarası :0432 651 23 02 / 0507 965 20 16
Okul Açık Adresi :Bilgeç İlkokulu-Ortaokulu Bilgeç Köyü Başkale/Van
Okul Web Adresi :
*Bilgeç İlkokulu :http://bilgeio.meb.k12.tr/tema/index.php
*Bilgeç Ortaokulu : http://bilgecorta.meb.k12.tr/tema/index.php 

 

 

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU MERKEZ/AĞRI

 

Ben Ağrı Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda İngilizce Öğretmeniyim. Okulumuz 2 yıl önce eğitime başladı. Taşımalı eğitim vermekteyiz. Öğrenci mevcudumuz 850. Öğretmenlerimizin ve kurucu müdürümüzün yardımıyla birçok eksiğimizi hallettik. Hala çok eksiğimiz var tabii ki. Arkadaşlarım ve öğrencilerim adına bu yardım isteğinde bulunuyorum. Destek olursanız minnettar kalırız. Saygılarımla.

İHTİYAÇLARIMIZ:

*Ortaokul öğrencilerimizin seviyesinde okuma kitapları, hikâyeler, romanlar

*Teog için kaynak kitaplar, yaprak testler

*Kırtasiye malzemeleri

*İngilizce dersi için afiş vb görsel materyaller

*Projeksiyon

*Bilgisayar

*Yazıcı

*Fotokopi Makinesi

Okul Sabit Telefon Numarası :0472 215 60 84

Okul Açık Adresi :Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Et Balık Kurumu Yanı Merkez /Ağrı

Okul Web Adresi : http://agrimehmetakifersoy.meb.k12.tr/tema/index.php  

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları