Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe’ye gönül veren, yardıma koşan herkese çok teşekkürler. Sağ olun var olun dostlar…

Haberin Devamı

Her gelen e-postada bambaşka hayatlar, bambaşka yaşam mücadelesine şahit oluyoruz. Yardım isteyen okurlarla kurduğumuz iletişim sonucunda, birlikte gülen ve birlikte ağlayan artık kocaman bir aile olduk…

 

Her hafta yeni bir hikâye bizim için ve geçen hafta Yetiş Ayşe’nin yardım melekleri yine iş başındaydı. Buradan da onlara kocaman teşekkürler…

 

Çok teşekkürler Alpay Bey, Hızır gibi yetiştiniz yine kaç insan size dua ediyor biliyor musunuz? Nuray Hanım Allah razı olsun sizden... Yine koştunuz yine yetiştiniz... Güzide hanım, Gülsevil Hanım, Zahide Hanım, Zerrin Hanım... Hürriyet Gazetesi’ni telefonla arayıp bana ulaşmaya, insanlara el uzatmaya çalışan Vüveyde Hanım harikasınız… Sema hanım, Nazan Hanım, Özlem Hanım, Huriye Hanım, Van’daki aileye gıda kolisi gönderen Hicran Hanım….

 

Haberin Devamı

Hepinize kucak dolusu sevgilerimle…

 

 

BURS TALEPLERİ

Dostlar, sizlerden en önemli isteğim lütfen ne kadar süreyle burs vereceğinizi belirtin ve verdiğiniz bursları kestiğinizde lütfen haber verin. Aksi durumda sizden burs bekleyen öğrenciler gerçekten çok zor durumda kalıyor.

 

Parasızlıktan haftalardır annemi göremiyorum

 

Ben Konya Üniversitesinde okuyorum. Kendime çok eski bir ev tuttum. Okul başladıktan sonra ailemin yanına hiç gidemedim. Ailemin durumu hiç iyi değil. Bu yüzden bana harçlık gönderemiyorlar. Onların boynunu bükük görmekten çok üzülüyorum. 3 kardeşiz üçümüzde okuyoruz. Giyecek kıyafetim olmadığından arkadaşlarımın yanında küçük düşüyorum. Kışın giyecek, yakacak bulamıyorum. Ev kiramı veremiyorum. Ev sahibi evi boşaltmamı istiyor. Yaşadığım sıkıntıdan kendimi derslere bile veremiyorum. Hem okuyup hem çalışmak istedim ama böyle bir iş bulamadım. Çok çaresizim. Hiç yardım eden yok. Benim elimden tutacak bir yardımsever, burs verecek birini arıyorum. Gerçekten çok çaresizim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Haberin Devamı

Annemin boynunu bükük görmek beni oldukça üzüyor

 

Merhaba Ayşe Abla. Ben 8. Sınıfa gidiyorum. 13 yaşındayım. Babam vefat etti. Annemle birlikte yaşıyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Daha önce de talebim yayınlandı ama geri dönüş olmadı. İnanın ki çok zor durumdayız. Annemin sağlık sorunları olduğu için çalışamıyor. Okula taşımalı gidiyorum. Servis ücretimi ödeyemedik, karda kışta yürüyerek gidiyorum. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Evimiz kira. Annem faturaları bile ödemede çok zorlanıyor. Anneme hiçbir ihtiyacımı söyleyemiyorum. Annemin boynunu bükük görmek beni oldukça üzüyor. Çok zor durumdayız. Kıyafete de ihtiyacım var. Bana burs verecek bir hayırsever arıyorum.

 

Haberin Devamı

Kış geldi ve rezil oluyorum


Merhaba Ayşe abla, ben lisede okuyorum. Bu yıl ilk senem. Farklı bir ilçede okuyorum. Ailemin maddi durumu iyi değil. Babam işçi, asgari ücrete çalışıyor. Annem hasta. İki ablam var ikisi de üniversite okuyor. Okula giderken servise binmem gerekiyor ama servis ücreti 200 lira. Kış geldi ve rezil oluyorum. Sürekli hastalanıyorum servise binemediğim için. Kalın kışlık kıyafetim de yok. Babama söylediğimde boynu bükülüyor. Elinden bir şey gelmiyor. Onları da zor durumda bırakmak istemiyorum. Sizden ricam servis ücretimi karşılayacak burs istiyorum. Ve kışlık kıyafet lütfen yardımcı olun.

 

Haftalardır burs istiyorum ama hala sesimi duyan yok lütfen yardım edin

Haberin Devamı


Ben bu sene Karabük Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliğini kazandım. Bir de ikiz kardeşim var. O da bu sene Uludağ Üniversitesini kazandı. Devlet yurdu ve bursu çıkmadı. Aileme çok yük oluyorum. Bursa ihtiyacım var. Haftalardır size yazıyorum ama sesimi duyan olmadı. Şimdiden teşekkürler.

 

Bu yıpranışlara bir nebze de olsa çare bulmak amacıyla sizlere yazdım


Üniversite öğrencisi ikinci sınıfım. Ailem İstanbul’da yasıyor. Evimiz olmadığından babanemin evinde barınıyorlar. Babam sağlık sorunları nedeniyle işsiz, annem de babanneme baktığı için çalışamıyor. İki küçük kardeşim aynı zamanda okuyorlar. Durum böyleyken evden yana hiçbir gelir bekleyemiyorum, alamıyorum. Okuduğum yerde birçok sağlık problemi yaşadım, hala da yaşıyorum. Sigortam olmadığı için doktora bile gidemiyorum. Sınav dönemimdeyim, bu durum maddi manevi beni çok yıpratıyor. Bu yıpranışlara bir nebze de olsa çare bulmak amacıyla sizlere yazdım.

 

Haberin Devamı

Babam Soma’da meydana gelen faciadan kurtuldu ama işsiz kaldı

 

Haftalardır size yazıyorum ama geri dönen olmadı. Çankırı Karatekin üniversitesi bilgi ve belge yönetimi 1.sınıf öğrencisiyim. 4 kardeşiz, babam Soma’da meydana gelen faciadan kurtuldu ama bir süredir işsiz olduğundan durumumuzu toparlayamadık. Bu yüzden eğitimimi part time çalışarak devam ediyorum, çok zorlanıyorum. Sizden ricam bana burs sağlamanız şimdiden teşekkür ederim abla.

 

Zor durumdayım yardım istiyorum

 

Ben üniversitesi öğrencisiyim. Babam 1000 lira maaş ile çalışıyor. İhtiyacım olduğu için formasyon eğitimi alıyorum ve bunun için 1.027 TL yatırdık bir ay önce çok sıkıntıya girdik. İki ay sonra tekrar bu miktarı yatırmamız gerekiyor. Evimizin kredisini ödüyoruz bir yandan. Zor durumdayım az bir miktarda olsa okulum bitene kadar yardım edebilecek birine ihtiyacım var. Son sınıf öğrencisiyim zaten haziran sonunda okulum bitiyor bu zamana kadar lazım.

 

Son çare olarak size yazıyorum

 

Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisiyim. Babam da annemde şu an işsiz. İdare edemeyecek duruma geldim bu durumu ne kadar aileme yansıtmamaya çalışsam da anlıyorlar. Bana para gönderemedikleri için okulu bırakmamı istiyorlar, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Son çare olarak size yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 

Babama yük olmak istemiyorum


Üniversitede 1. sınıfta okuyorum. 3 kardeşim var. Biri 3,5 yaşında, diğeri 4.sınıfa gidiyor. Evde tek çalışan babam. O da tekstilde çalışıyor asgari ücret alıyor. Oturduğumuz ev bizim değil. Ve yaşlı bir babaannem var. Haftada 3 gün diyalize gidiyor. Ben ve kardeşim de okuduğumuz için babam pek yetişemiyor. Ben de babama yük olmak istemiyorum. Çünkü yol parası, dönem dönem değişen dersler ve aldırılan kitaplar çok para tutuyor. Bursunuza ihtiyacım var. Bana bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum şimdiden.

 

1 yıllık burs istiyorum


Üniversite 3.sınıftayım. Maddi olarak burs desteğine ihtiyacım var. Okulumun bitmesine 1 yıl kaldı, o zamana kadar bana burs desteği sağlayabilecek insanlara sesimi ulaştırır mısınız lütfen? Allahın izniyle okulum biter bitmez bende bu projede yer alıp insanlara yardım etmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 

Daha önce de bir kaç kez daha yazdım ama dönüş olmadı

 

Karabük Üniversitesi’nde mühendislik okuyorum ve hem yurt param hem de kişisel giderlerim aileme çok yük oluyor. Buraya yazmaktan başka bir şey gelmiyor elimden. Lütfen yardım edebilecek biri geri dönüş yapabilirse çok rahat edeceğiz.

 

Bursa ihtiyacım var


Uludağ Üniversitesi’nde veterinerlik bölümünü kazandım. Şu an hazırlık okumaktayım. Bursa ihtiyacım var çünkü aileme çok fazla yük olmak istemiyorum. Babam emekli, annem ise ev hanımı. Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var.

 

Bursa ihtiyacım var.


Tekstil Mühendisliği bölümünü bu sene kazandım. Şuan hazırlık okuyorum. Burs'a ihtiyacım var. Aileme yük olmak istemiyorum. Bir kardeşim daha var o da liseye gidiyor. Ailemin maddi durumu pekiyi değil.

 

Özellikle babama yük olmak istemiyorum


Uludağ Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Şuan hazırlıkta okumaktayım. Ailemle birlikte kirada oturmaktayım. 4 kardeşiz, diğer 2 kardeşim şuan öğrenim görmekteyiz. Babam bu ay emekli oldu ama hala çalışıyor emekli olmasına rağmen daha emekli maaşını almadı. Annem ev hanımı. Bursa ihtiyacım var çünkü ailemle birlikte kalmama rağmen geçimimiz zor oluyor. Babam her şeye rağmen ailesi için elinden geleni yapıyor fakat ben aileme, özellikle babama yük olmak istemiyorum.

 

Yurt ücretimi yatıramadım


Merhaba Ayşe abla bundan iki ay önce sizden burs talebinde bulunmuştum. Siz de elinizden geldiğince yardımcı oldunuz. Sizin sayenizde burs almaya başladım ama abla bu ayki bursumu daha alamadım, yurt ücretimi de daha ödeyemedim. Abla zor durumdayım yardımınızı bekliyorum.

 

Bir haftadır yol parası bulamadığım için okula gidemiyorum


Merhaba Ayşe abla daha öncede yazdım bursla ilgili talebimi hiç bir cevap alamadım. Üniversite okuyorum Lütfen yardım edin şuan çok ihtiyacım var. Babam inşaat işçisi şuan çalışmıyor kışın inşaat olmuyor ve şuan ailemde çok maddi sıkıntılar yaşıyor. Çok zor durumdayım bir haftadır yol parası bulamadığım için okula gidemiyorum ve bir ay sonra okul harcı yatırmam gerekiyor. Yatıramazsam okul kaydımı yapamayacağım ne olur yardım.

 

Hazirana kadar aylık 150 lira burs istiyorum


Ayşe Abla daha önce melek okurlarınızdan kıyafet ve tek seferlik burs almıştım. Bir nebze beni rahatlattı. Ondan sonra part time bir iş buldum, 5 ay kadar hem aileme hem kendime yetmeye çalıştım ve okuluma devam ettim. Ancak okul dolayısıyla işten çıkartıldım. Ablacım ben üniversitede pedagojik formasyon alıyorum. İlk taksiti olan ücreti 1.027 lirayı arkadaşımdan borç alarak yatırdım ancak bunun bir de 5 hafta sonra ikinci taksiti var. Hafta sonları boşum, elimden geldiğince garsonluk falan yaparak biriktirmeye çalışıyorum. Bana en azından aylık 150 lira haziran ayı bitene kadar yardımcı olabilecek kimse var mı?

 

DİĞER TALEPLER

 


Bebek kıyafeti veriyorum

 

Daha önce yine sizlerin aracılığıyla kızımın eşyalarını göndermiştim. 0-3 yaş arası bebek kıyafeti isteyen bir kişiye kızımın eşyalarını göndermek istiyorum. Bir de eşimin 32 beden kot pantolonlarını ve L beden kazak-gömlek eşyalarını göndermek istiyorum. İhtiyacı olan varsa bana ulaşsın lütfen.

 

Oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum

 

Eşimi uzun yıllar önce kaybettim. Liseye giden oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum. Oğlum 13 yaşında, karda kışta okula yürüyerek gidiyor. Param olmadığı için servise yazdıramadım. Üstüne ne bir mont, ayağına ne bir bot alabildim. Cebine harçlık zaten o hiç yok. Sizden ricam bana destek olun lütfen. Yapacağınız her türlü yardıma inanın çok ihtiyacım var. İnanın üstümde bir manto bile yok, incecik hırkayla kışı geçirmeye çalışıyorum. 44 beden kıyafetiniz varsa kullanmadığınız bana gönderir misiniz?

 

Bebek bezi ve mama

 

İstanbul’da yaşıyorum. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Evimiz kira. 8 ve 5 yaşlarında iki kızım var, 7 aylık da oğlum. Bebeğim için mama ve bez istiyorum. İnanın geçinmekte çok zorlanıyoruz. Utanarak yazıyorum ama eğer varsa sizde XXL beden pardösüye de ihtiyacım var.

 

Valiz istiyorum


Merhaba Ayşe abla.. Yine sizi rahatsız ediyorum fakat buna ihtiyacım var. Öncelikle size çok teşekkür ediyorum beni ve benim gibi birçok öğrenci ve ihtiyaç eksikliği olan insanlara el uzattığınız için. Gerçekten size minnettarım. Bana burs çıkmadığı için yine kıt kanaat geçinmek zorunda kaldım. Zaten burada yaşam çok zor. Fakat en büyük ihtiyacım olan bir valiz alamadım. Benim var fakat küçük ve üst bölümleri yırtılmış durumda. Eminim çoğu kişinin evde kullanmadığı bir valiz vardır. Eğer yardım etmek isteyen okurlar olursa lütfen büyük olsun büyük sevaba girmiş olurlar.

 

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

SARIKAYA İLKOKULU KARABURÇAK KÖYÜ SARIKAYA MEZRASI ERGANİ/DİYARBAKIR
Ben Diyarbakır ili Ergani ilçesi Karaburçak köyü Sarıkaya mezrasında Sarıkaya İlkokulunda müdür yetkili öğretmenim. Birleştirilmiş sınıflı bir köy okuludur. Okulumuzun anasınıfı bu sene açıldı ve çok fazla eksiğimiz var. Sizden anasınıfı ve birleştirilmiş sınıflar için yardım talep ediyoruz. Okulumuz Ergani merkeze 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. Okulumuzun eksiklerini kendi çabamızla halletmeye çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Öğrencilerin maddi durumu iyi olmadığı için çocukların birçok ihtiyacı karşılanamıyor, bu nedenle sizden destek bekliyoruz.
İHTİYAÇLARIMİZ:
*İlkokul öğrencilerimizin seviyesine uygun okuma-hikaye kitapları
*Derslere yardımcı test kitapları
*Anasınıfımız için boyama-resimli hikaye kitapları,eğitsel oyuncaklar
*Kırtasiye malzemeleri
*Projeksiyon
*Hoparlör
Okul Sabit Telefon Numarası :0412 611 50 23
Okul Açık Adresi :Sarıkaya İlkokulu Karaburçak Köyü Sarıkaya Mezrası Ergani/Diyarbakır
Okul Web Adresi :http://ergani.meb.gov.tr/

 

KÖPRÜÇAY İLKOKULU KÖPRÜÇAY KÖYÜ PERVARİ/SİİRT


Siirt Pervari de çalışan bir köy öğretmeniyim. Okulumuzun kırtasiye malzemesine, anasınıfımız için eğitici oyuncaklara, projeksiyona ihtiyacı var. Şimdiden yardımlarınız, destekleriniz için çok teşekkür ederim.
İHTİYAÇLARIMIZ:
*Kırtasiye Malzemeleri (kalem, silgi, kalemtraş, pastel ,boya yapıştırıcı )
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
*Projeksiyon
Okul Sabit Telefon Numarası :: 0484 364 20 01 /0484 364 20 16
Okul Açık Adresi :Köprüçay İlkokulu Doğanca Bucağı Köprüçay Köyü Pervari/Siirt
Okul Web Adresi :http://pervarikoprucayio.meb.k12.tr/tema/index.php

 

CUMHURİYET KÖYÜ İLKOKULU KAHTA/ADIYAMAN


Okulumuz 20 öğrencili birleştirilmiş sınıflı bir köy okuludur. Şu an 2 öğretmen görev yapmaktadır. Okulun ihtiyaçlarını bazen kendimiz, bazen köy halkından karşılamaktayız. Ancak, köylünün durumu pekiyi olmadığı için yardımlar düşük miktarlı olmaktadır. Elektronik cihazlar bakımından okulun eksikleri bulunmaktadır. Öğrencilerim adına sizlerden yardım talebinde bulunuyoruz. Bu konuda yardımsever kişi, kurum ve kuruluşlardan yardım talep ediyoruz. Saygılar..
İHTİYAÇLARIMIZ :
*İlkokul seviyesinde okuma kitapları
*Kırtasiye Malzemeleri
*Okul çantaları
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
*Projeksiyon
*Bilgisayar
Okul Sabit Telefon Numarası :0533 202 36 21
Okul Açık Adresi :Cumhuriyet Köyü İlkokulu Cumhuriyet Köyü Kahta/Adıyaman
Okul Web Adresi :http://kahtacumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

TEŞEKKÜRLER…

 

Merhabalar. Aydın’daki okuyucunuza 150 TL desteğimi geçen hafta gönderebildim, sara hastası kızını o gün hastaneye götüreceğini ve çok iyi denk geldiğini belirtti. Kocaeli’den öğrenci kızımıza da burs desteğini yatırdım. Aracılık ettiğiniz için teşekkürler.

Korhan…

 

Aslı hanım merhabalar ben Zerrin Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Benim bebeğime bez ve mama yollamış Allah sizlerden ve Zerrin Hanım'dan razı olsun iyi insanlar iyi ki varsınız herkese sonsuz teşekkürler ediyorum…

Pelin…

 

Hicran Hanım sayesinde 120 TL harçlık aldım. Bu benim için çok yeterli, sayenizde çok rahattım. Aslı ablacım size ve arkadaşlarınıza çok teşekkür ederim, selam ve teşekkürlerimi iletin lütfen Allah razı olsun sizlerden...

Rabia…

 

Alpay Bey’den Allah bin kere razı olsun. Bize dar günümüzde yetişti. Aslı hanım sizin sayenizde ben bugün mutluluktan ağladım. Rabbim her işinizi rast getirsin inşallah.

Reyhan…

 

Yazarın Tüm Yazıları