Yetiş Ayşe

Bizlerden yardım isteyen yüzlerce e-posta geliyor her gün. Bugünkü Yetiş Ayşe’yi yoğun olarak burs isteyen öğrencilerime ayırdık.

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe ekibi olarak büyük titizlikle araştırıp, bizzat görüşüp konuşup sizlere sunuyoruz bu talepleri.

Bebeklere bez, gıda, kıyafet, yakacak…

Yüzlerce insana ulaştık sayenizde. Şimdi okullar açılıyor.

Bizden burs bekleyen öğrencilere çok önem veriyoruz.

Her burs talebini, yardım gelene kadar tekrar tekrar yayınlayacağız.

İstenen burs miktarları öyle çok büyük paralar değil inanın. Aylık 50-100-150-200 TL. Bazen sadece yol ya da yurt parası bile yeterli olabiliyor.

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe’de yayınlanan taleplere yardımcı olanlara sonsuz teşekkürler.

Sizlerden çok önemli ricam şudur; (özellikle de burs yardımı yapan hayırsever okurlar) burs isteyen öğrenciye hangi sürede (1 aylık ya da okulu bitinceye kadar gibi) ve kaç liralık burs yardımında bulunabileceğinizi mutlaka netleştirin.

“Okulu bitinceye kadar yardımcı olurum” dedikten sonra biz o öğrencinin talebini tekrar yayınlamıyoruz, çünkü sizlere güveniyoruz.

Ancak hiçbir sebep göstermeden, ne bize ne de öğrencimize haber bile vermeden iletişimi kesen okurlar oluyor maalesef.

Bu durumda da hem bizler mahcup oluyoruz hem de öğrencilerimiz zor durumda kalıyor!

Burs vermenin önemini ve ciddiyetini kavramanızı rica ediyorum. Göndereceğiniz cüzi miktarlar genç bir insanın hayatını kurtarabilir. Lütfen duyarlı olalım…

Yardım talep eden ya da yardımcı olmak isteyenler lütfen aaral@hurriyet.com.tr adresine e-posta gönderin.

Haberin Devamı

Yazının altına yapılan yorumlar, sosyal medyadan gönderilen talepler dikkate alınmamaktadır.

Altı aydır sokaktayım lütfen bana yardım edin

Annem vefat edince İstanbul’a geldim. Bir akrabamın yanına kalıyordum. Burada işe girdim ancak onlar memleketlerinde dönünce 6 aydır sokaktayım. Ev bulamıyorum. Kiralar çok yüksek, depozito parası emlakçı ücreti derken maaşımı kat kat aşıyor. Gececi olarak çalışıyorum, kalacak yerim yok. Gündüz çıkınca parklarda sokaklarda dolaşıyorum. Maddi anlamda az çok demeden damlaya damlaya göl olur misali, ev tutmama maddi anlamda destek olacak kişilerin yardımlarını bekliyorum. “Aman canım vereceğim 10 TL’ den ne olur” demeyin… Çaresizliğime belki ışık olur umut olur…

Haberin Devamı

Bir laptopa ihtiyacım var

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğrencisiyim. Bir laptopa ihtiyacım var derslerimle ilgili ve alacak durumumuz yok. Haftada 6 saat bilgisayar destekli biyoloji dersim var ve okulu ders bırakmadan bitirmek istiyorum ve bu yüzden bu bilgisayara ihtiyacım var. Yardımcı olan olursa inanın çok mutlu olurum.

Burs yardımı istiyorum-Sibel

Çorum Hitit Üniversitesi’nde okuyorum. 2 kardeşim daha var, birisi ortaokulda diğeri lise sonda üniversitesinde okuyor. Babam inşaattan düştü ve omuriliğinde kırıklıklar var bu yüzden çalışamıyor. Başka hiç bir gelirimiz yok. Maddi anlamda sıkıntı çekiyorum. Burs bulmam konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Haberin Devamı

Burs istiyorum-Buse

Kocaeli Üniversitesi’nde antrenörlük öğrencisiyim. Babam üç yaşındayken vefat etti, annem çok genç olduğu için evlendi eşiyle Sakarya'da yaşıyorlar. Ben ananemle İstanbul'da yaşıyorum. Okula servisle gidip geliyorum. Hiç bir kurumdan burs almıyorum. Miniklere voleybol antrenörlüğü yaparak servis ücretimi çıkartıyorum Şükür. Okul harçlığım, kitap param, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Ananem evi geçindiriyor. Annemin de eşinin de durumu kötü. Cüzi bir miktar burs istiyorum, haziran ayına kadar burs yardımı talep ediyorum çok teşekkür ederim.

Burs istiyorum-Aliye

Karatekin Üniversitesi’nde felsefe öğrencisiyim. 8 kardeşiz, 7 kardeş öğrenciyiz. Kız kardeşim ve ben şehir dışında öğrenciyiz. Annemiz vefat etti, babamdan sadece yurt ücretimi alabiliyorum. Part time çalışıyorum ama maalesef yine de yetmiyor. Eğer bir burs desteği alırsam Erzurum’da ekonomi okuyan kız kardeşimle paylaşacağız. Teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Çaresizlik beni mahvetti

Daha önce de yazdım ama sesimi duyan olmadı lütfen yardım edin bana ve çocuklarıma. Okula gidecek iki evladım, bir de 8 aylık bebeğim var. Onlara okul yardımı, bebeğime bez istiyorum. Bazen evdeki normal bezleri yırtıp bebeğimi bezliyorum. Elinde perde, yatak örtüsü, bebek kıyafeti olan varsa çok memnun olurum. Evimde doğru dürüst bir şey yok.

Tekerlekli sandalye

Dul ve iki çocuğu ile yaşam savaşı veren bir kadınım. Babam bu sene felç geçirdi. Kendisi emekli. Artık yataktan çıkamıyor bu yüzden bir yere götüremiyoruz. Kullanılmış tekerlekli sandalyesi olan bir okuyucunuz var bize yardım edebilir mi? Çok teşekkür ederiz.

200 TL’lik servis ücretine ihtiyacım var

Ben bu sene liseye geçtim. Anadolu lisesini kazandım. Başka bir ilçede olduğu için okul evimize uzak ve servisle gitmem gerekecek. Servis ücreti 200 lira. Ailemin maddi durumu iyi değil. Babam asgari ücrete çalışıyor. Üniversite okuyan ablam var. Bana yardımcı olursanız kışlık kıyafet ve okul yardımı için çok mutlu olurum.

Aylık 150 TL burs istiyorum-Zeliha

Bu yıl son yılım, düzenli bir bursum olsun istiyorum. Üniversitede sosyoloji öğrencisiyim. Babam vefat etti, annem Bursa’da tek başına yaşıyor. Babamın maaşını bile bağlamadı devlet bize. Ben yazın şeftali toplayarak ihtiyaçlarımızı gidermeye çalıştım. Ama okul dönemi desteğe ihtiyacım var hem okul hem annem hem kendime yetemiyorum. Haziran ayına kadar aylık 150 TL burs talep ediyorum.

Kıyafet istiyorum-Sevde

Kışlık 40-42 beden tesettür kıyafetine ihtiyacım var. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

İşaret dili biliyorum iş istiyorum

Kastamonu Yüksekokulu Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünü bitirdim. İşaret dili de biliyorum. İş arıyorum. Babam hasta, aileme yardım edebilmem için iş bulmam gerekiyor. Kahramanmaraş’da oturuyorum ama İstanbul’da da akrabalarım var. Orada da çalışabilirim iş bulursam. Bana yardımcı olacak kişilere sesleniyorum.

300 TL okul parası için burs istiyorum-Ebru

Ben üniversitede 2. Sınıfta İngilizce öğretmenliği okuyorum ama bazen oluyor ki okula gidecek param olmuyor. Babam verem hastası, annem çalışmıyor. Bana Allah rızası için burs bulun çok kötü durumdayım. Notlarım çok iyi ama her ay 300 TL istiyor okul bizden. Bunu karşılayacak durumumuz yok bana lütfen yardım eli uzatın abla.

Cebimde kuruşum yok-Tuba

Merhaba Ayşe Abla. 19 yaşındayım, üniversiteyi yeni kazandım. 4 kardeşiz. Dördümüz de okuyoruz, evde çalışan sadece babam var geliri sadece evin ihtiyaçlarına anca yetebiliyor. Aileme yük olmamak için dershaneye gitmeden kendi çabalarımla, imkânlarımla üniversiteyi kazandım. Üniversitem il dışı olduğundan maddi anlamda sıkıntım oluyor. Babama hissettirmemeye çalışıyorum, yük olmak istemiyorum çünkü çok üzülüyor böyle olunca kazandığıma bile sevinemiyorum. Daha hiç bir ihtiyacımı bile alamadım çünkü gerçekten maddi anlamda çok sıkıntı yaşıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum inanın çok eksiğim var. Buraya yazmak benim için gerçekten çok zor ama burada birçok hayırsever olduğunu biliyorum. Ayrıca birçok öğrenciye yardım edildiğini görüyorum. En azından devlet bursu çıkana kadar, gitmeden ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bana yardımcı olabilecek ablalarım, abimlerim olur şimdiden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Ablacım nasıl söyleyeceğim bilmiyorum o kadar utanıyorum ki ama sizden başka çarem yok ablam. Kimse yok ne akraba ne aileden birileri herkes üç kuruş fazla kazanmak için her şey yapıyor ama kimseyi görmüyor çok bencil abla herkes..Şuan ağlıyorum ne yapacağımı bilmediğimden ağlıyorum. Ablam ben bayramın 3.günü hayırlıysa üniversiteye okula gidiyorum inanır mısın ablam cebimde kuruş yok. Babam harç parası, yurt parası, depozito, ihtiyaçlarım derken parası bitti araba yıkıyor ablam kazandığı iki kuruşa. Gideceğim ya "Kızım cebine koyacak param kalmadı" dedi ablam yıkıldım ben biliyor musun canım çok acıdı. Ablam kurban olayım yardım edin yüzsüzlük diyeceksiniz belki de ama gerçekten çok ihtiyacım var.

Oğluma burs istiyorum-Birsel

Oğlum üniversitede çok başarılı bir öğrenci. Babası işsiz ve maalesef ikimize karşı manevi şiddeti çok fazla. Ben lokantada bulaşıkçılık yapıyorum. Şükür üç yıldır oğlumu kimseye muhtaç olmadan okuttum. Oğlumun burs desteği yok, vakıflara başvurduk fakir kâğıdımız da var. Okulunun başlamasına 14 gün kaldı, oğluma tek seferlik bir harçlık talep ediyorum sizlerden. Vakıflardan burs için dönüş ekim sonu olacakmış o zamana kadar oğluma harçlık talep ediyorum. Yardımcı olan herkese Allah daha çok versin inşallah.

Burs istiyorum-Asena

Okullar başladı ben hala gidemedim. Burs çıkmazsa gidemeyeceğim. Üniversiteyi kazanmışken maddi imkânsızlıklardan dolayı gidemezsem kahrolurum. Lütfen yardım edin.
Bir kere daha yazmak istedim sesimi duyun lütfen..Sizi daha yeni öğrendim sayılır yardıma muhtaç herkesin ihtiyaçlarını karşılamasına aracı oluyormuşsunuz ne kadar güzel. Babam yok, annemle ben ortaokuldayken şiddetli geçimsizlikten ayrıldılar, 1 TL dahi faydası yok ve biz annemin memleketine geldik annem tek başına geceli gündüzlü 2 iste çalıştı kardeşimle beni okuttu hem analık hem babalık yapmaya çalıştı. Şimdi zar zor liseden mezun olduk..Üniversite kazandım. Lise gibi değil yaşadığımız yerden uzakta bir yeri kazandım ve gidemiyorum para olmadığı için hiçbir yerden burs çıkmadı annem çok üzülüyor gönderemeyeceği için onun o çaresiz halini gördükçe içim parçalanıyor lütfen yardım edin. Okumak istiyorum annemin yıllarca çektiği zorluğun emeğin karşılığını vermek istiyorum..Ne olursa razıyım çok az vaktim kaldı kazandığım okul açıldı bile yardımlarınızı bekliyorum.

Askerim abla yardıma ihtiyacım var-Emre

Ablam çok aşırı sıkıştım ne olur yardım et tutunacak dalım kalmadı fazla bir borcum yok ama olmayınca olmuyor işte abla 200 TL’ye ihtiyacım var. Askerim ablam ne olur yardım et.

Bebeğime mama sandalyesi istiyorum

Bebeğim için mama sandalyesine ihtiyacım var. Ne olur bu konuda yardımcı olacak birisi olursa çok mutlu olurum. Artık kullanmıyorsanız bebeğime yollarsanız size çok duacı olurum.

Burs istiyorum-Rıdvan

Ayşe Abla, ben üniversite de okumaktayım, ama öğrencilik hayatı çok zor ve masraflarımı karşılamakta zorlanıyorum, aylık 100-200 TL yardım talep ediyorum. Beni çok rahatlatır bu yardım en azından kitaplarımı alabilirim Allah razı olsun.

Burs istiyorum-Gül

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Fen Edebiyat Fakültesinde Antropoloji okuyorum. Not ortalamam çok iyi. Ayrıca ağır derece şeker hastasıyım ve maddi konuda yardıma ihtiyacım var. Bana yardım edebilir misiniz?

Tez araştırmam için küçük bir destek istiyorum-Fatih

Balıkesir Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisiyim. Annem ev hanımı, babam işçi. Kız kardeşim üniversiteye gidiyor. Ben tezli yüksek lisans öğrencisiyim. Babam evi geçindiriyor ve kız kardeşimin masraflarını karşılıyor. Ben çalışıp ev masraflarımı, kitaplarımı hallediyorum. Fakat tez için masraflar o kadar çok ki… Hocalarımız hiç maddi durumumuzu düşünmeden araştırmalar veriyorlar. Cunda Adasında araştırma konumuz var ve Cunda Adasına yol paramız bile yok daha. Araştırma masrafları için bir kez de olsa destek istiyorum.

Burs istiyorum-Beril

Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenciyim. Hiç bir burs desteğim yok. Genelde çalışarak harçlık çıkarmaya çalışıyorum ama hem çalışarak hem dersler çok zor oluyor. Çalıştığım için çoğu zaman antrenmanlara gidemiyorum, derslerden geri kalıyorum. Bu yıl artık derslerime ağırlık vermek istiyorum, ufak bir destek istiyorum sizlerden. Ailemden çok destek göremiyorum ve onları sıkmak zorlamakta istemiyorum. Sadece bir miktar burs istiyorum teşekkür ederim

Kışlık mont, kıyafet istiyorum-Derya

3-4 gün sonra üniversiteye gideceğim ne bir montum ne bir bavulum ne de kışlık kıyafetim var.. Çok zor durumdayım lütfen yardım edin bana.

Burs istiyorum-Sarı

Hemşirelik kazandım. Kardeşlerimin hepsi okuyor, ben yazın huzur evinde çalışıp biraz da olsa hem aileme hem kardeşlerimin okul masrafını hem de kendi kayıt işlemlerimi karşıladım.
Ancak kalacak yerim ve hiçbir bursum yok. Bana burs konusunda yardım edebilirsen abla çok minnettar kalacağım sana. Teşekkür ederim.

Burs istiyorum-Merve

Akdeniz Üniversitesi’nde Edebiyat öğrencisiyim. Ailem İstanbul’da yaşıyor, üç kardeşiz. Üçümüz de öğrenciyiz. Tek babamın maaşıyla İstanbul’da geçinmek zaten zor, bir de bana destek olamıyorlar. Antalya’da teyzemin yanında kalıyorum, okuluma öyle gidip geliyorum. Son yılım, ders çalışmam lazım ama maddi sorunlardan çok sıkıntı içersindeyim. Maalesef hiç bursum yok. Edebiyat bölümü hocalarımız çok kitap aldırıyorlar, eksiklerim maalesef çok. Hazirana kadar küçük miktar burs istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..

Yazarın Tüm Yazıları