Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

Sevgili dostlar. Hepinize sımsıkı sarılarak öpmek istiyorum. Yetiş Ayşe pazartesi günü yayınlanınca posta kutum dolup taşıyor. Ve her gelen e-postayı heyecanla, sevinçle hatta çoğu zaman gözyaşlarıyla okuyup yanıtlıyoruz asistanım Aslı’yla birlikte. Vicdan sahibi insanların var olduğunu bilmek inanın çok güzel. Yardımcı olan dostlar Allah hepinizden razı olsun, sevindirdiğiniz insanların sizlere ettikleri duaları bir bilseniz… Burs yardımları, gelinlikler, kıyafetler, ev eşyaları, gıda yardımları… Sağ olun var olun canlar…

Sesimi duyan olur mu?


Ayşe abla duydum ki herkese yardım ediyormuşsunuz. Komşumdan duydum sizi. Ayıp mı olur acaba diye çekindim ama gerçekten zor durumda olduğum için belki bir umuttur diye yazmak istedim. İstanbul’da yaşıyoruz. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz. 5 ve 6 yaşlarında iki kızım var, bir oğlum da yeni doğdu. Eşim asgari ücretle çalışıyor, maaşı yetmiyor. Başka bir yerden gelirimiz yok. Evimize doğru düzgün gıda girmiyor. Bayramda komşulardan et getiren olursa ancak o zaman pişirebiliyorum. Çocuklarıma güzel kıyafetler giydirmek, meyveler yedirmek, güzel yemekler yapmak istiyorum. Ayşe abla ayıp olmazsa bana yardım eden olur mu?

Haberin Devamı

Cevap: Gelen yardımları hemen yönlendireceğim canım.

Burs istiyorum-Oğuzhan


Merhaba Ayşe Abla. Ben Oğuzhan, abla ben okul masraflarım için burs talep ediyorum sizlerden aylık 100 TL bile olsa yeterli. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap: Oğuzhan’cım mutlaka senin de sesini duyan olur canım. Öpüyorum.

Gıda desteği istiyorum-Pınar


Merhaba Ayşe abla ben ilk defa yazıyorum. İstanbul’da yaşıyoruz. Biraz sıkıntılar çekiyoruz, çocuklarım da var öyle zor durumdayız ki. Açlık, sefillik, çocuklara bir şey yapamamak çok zor. Biraz yiyecek verecek bir hayırsever olursa çok dua ederim. Allah razı olsun.

Cevap: Pınar’cım yardım sever dostları sana yönlendireceğim.

Haberin Devamı

Çocuğum için yardım istiyorum-Neşe


Hayırlı günler ablacım. Öncelikle hayırlı ramazanlar. Çanakkale’nin ilçesinde yaşıyoruz, eşim sorumsuz hayırsızın teki. Evle, çocukla, benimle ilgilenmez. Ablacım sizden oğlum için erzak istiyorum. Bir de abla oğlumun psikolojik durumu kötüye gidiyor, konuşması bozuldu kekelemeye başladı ne yapacağım bilmiyorum, bana yol gösterir misin? Çocuk doktoruna gittik, gelişme bozukluğu var dedi Çanakkale’ye götür dedi. Ama imkânım olmadığı için götüremedim. Bana yardım eder misiniz?

Cevap: Lütfen moralini bozma Neşe’cim. Sana ve çocuğuna yardımcı olacak okurlar olur. Çanakkale’deki yardımsever doktorların senin sesini duyacağını düşünüyorum canım.

Haberin Devamı

Çok teşekkür ederim-Damla


Şu an ağlıyorum rabbim yar ve yardımcınız olsun sizi muvaffak etsin inşallah sizin için sürekli dua edeceğim Allah şahit. Gülşah Hanım bana yardım etti. Çok teşekkür ederim ablam.

Cevap: Çok sevindim canım. Öpüyorum.

Yardım edin bana-Fethiye


Eşim iflas etti. Borçlarından dolayı cezaevinde. Ben 4 çocuğumla mağdurum. Çocuklarım yaş olarak 19,17,11, ve 2 yaşındalar. Hiçbir yerden bir gelirim yok. Yozgat’ın bir ilçesinde yaşıyorum. İki ayda bir kaymakamlıktan çocuk parası alıyorum o da 100 TL. Komşuların yardımıyla geçinmeye çalışıyorum. Yaşadığımız ilçe küçük olduğu için iş imkânı yok. Bu yönden çok zor durumdayım. 38 yaşımdayım, 17 yıldır Behçet Hastalığıyla uğraşıyorum. Parasızlıktan tedavi olamıyorum, çocuklarıma yetemiyorum. Yardımcı olmanızı bu mübarek günlerin hatırına rica ediyorum.

Haberin Devamı

Cevap: Fethiye’cim yaşadıkların hiç kolay değil anlıyorum seni. Sabret canım elbette sesini duyan olacaktır.

Teşekkür ederim-Şükran


Ayşe Abla çok teşekkür ederim. Sesimi duyan oldu çok şükür. Cansu Hanım yaz okulu için tek seferlik 210 TL yollayacak. Ne kadar şanslıyız ki sizin güzel kalbiniz bize kapılar açıyor. Öpüyorum sevgiyle.

Cevap: Çok mutlu oldum Şükran’cım. Okulunu bitir diplomanı al canım, öpüyorum.

Gıda gönderileri için öneri-Ebru


Merhaba Ayşe Hanım. Sizin sayenizde bir kişiye yardımda bulunabildim ancak bu kapsamda çevremdeki arkadaşlarımın da ortak bir görüşünü de paylaşmak isterim. Özellikle gıda yardımı talep edenlerin bulundukları şehirler yazılabilir mi acaba? Çünkü bu tür talepler için nakit göndermek yerine Carrefour, Migros gibi marketlerden online alışveriş yapıp ihtiyaç sahibine göndermek isteriz. Yardımı karşılamak isterken böyle bir ters durum oluşabiliyor. Önderlik ettiğiniz sosyal paylaşım için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Haberin Devamı

Cevap: Ebru Hanım harikasınız. Öneriniz muhteşem. Tüm okurların dikkatine! Sevgiler.

Burs yardımı istiyorum-Burak


Yüz yüze açık lise okuyorum, derslere gidiyorum ve aynı şekilde çalışıyorum. Aldığım para ev ihtiyaçlarına ve bana yetmiyor. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorum. Beni en azından rahatlatacak burs bulunmanızı istiyorum şimdiden teşekkürler.

Cevap: Burak’cım okurlarımız öğrencilere burs yardımı konusunda çok hassaslar. Mutlaka ki sana da destek olan bulunur.

Ne olur bana elinizi uzatın-Soner


Üniversitede 3 sınıf öğrencisiyim. Maddi durumum iyi olmadığından dolayı okumakta, okula gidip gelmekte maddi sıkıntılar yaşıyorum. Iğdırlıyım. Ailemin ve benim hiçbir yerde maddi gelir ve sosyal güvencemiz yoktur. Babam hem yaşlı hem de işsizdir. Bense burada kirada kalıyorum, kiram bazen üst üste yığılıyor ödemekte zorluk çekiyorum. Bu sitenizi araştırdım ve sonunda birkaç arkadaşım önerdi benim gerçekten ihtiyacım var. Ne olursunuz bana elinizi uzatınız.

Cevap: Soner’cim lütfen derslerini ihmal etme. Yarı zamanlı iş bulabilsen şayet seni biraz rahatlatır. Okurlarımızdan da destek gelmesini umuyorum.

Kardeşlerime de yardım ediyorum-Rıdvan

Ben sizlerden burs talep etmek için size yazıyorum. İstanbul’da yaşıyoruz. 8 kardeşiz, babam masraflarımıza yetişemiyor. Ben de yarı zamanlı işlerde çalışıyorum fakat üniversite kitaplarıma bile yetmiyor kazandığım para. Kardeşlerime de yardım ediyorum. Sizden aylık 100/200 TL bile olsa yardım talep ediyorum. Saygılarımla.

Cevap: Rıdvan’cım mutlaka geri dönüşler olacaktır. Sevgiler.

Eğitimimin devamı için-Keziban

Hitit Üniversitesi yüksek lisans öğrencisiyim 4 kardeş okuyoruz, ben ve ablam yüksek lisans yapıyoruz. Kardeşimin biri ilkokul, diğeri de lisede okuyor. Babam temizlik şirketinde işçi olarak çalışıyor. Ailede başka çalışan olmadığı için maddi olarak sıkıntıdayız. Eğitimimin devamı için desteğiniz talep ediyorum.

Cevap: Keziban’cım yardım gelince sana yönlendireceğim canım.

Yardım edin bana-Aslı


Merhaba Ben 2. Sınıf üniversite öğrencisiyim, bir küçük kız kardeşim var annem 5 /6 sene önce göğüs kanserine yakalandı. Birçok kez ameliyat oldu hala kontrolleri devam ediyor. Tek çalışan babam ve ailem bana para gönderemiyor, annemin hastane masraflarından dolayı. Lütfen yardımcı olur musunuz, bursa çok ihtiyacım var.

Cevap: Aslı’cım gelen yardımları hemen yönlendireceğim canım.


Kıyafet yardımı yapmak istiyorum-Sibel


Elimde kıyafet ve ayakkabılar var. Verecek ihtiyacı olan birini arıyorum. S beden bayan kıyafetleri. Yönlendirirseniz sevinirim.

Cevap: Sibel Hanım çok teşekkürler. İsteyen okurları size yönlendireceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları