Yetiş Ayşe

Sevgili Yetiş Ayşe dostları. Her gün posta kutum yardım talepleriyle dolup taşıyor.

Haberin Devamı

Bunların hepsine tek tek yer vermek istiyoruz. Bir kişiyi bile atladık mı acaba diye telaşlanıyoruz, yardımlar sahiplerine ulaştı mı diye kontrol ediyoruz. Asistanım Aslı bizzat arayıp takip ediyor. Kimin talebi ne zaman yayınlanmış, kim yardım etmiş kayıt altına alıyoruz. Cevap gelmeyen talepleri tekrar yayınlıyoruz ki herkese elimiz ulaşsın diye. Gelen talepleri kopyala-yapıştır yapmıyoruz, okuyup irdeliyoruz burada özetini yayınlıyoruz. Eğer ki geldiği gibi yayınlasak, bu sefer de duygu sömürüsü yapmakla ithaf ediliriz!!!

Yetiş Ayşe yıllardır yayınlanıyor ve bu sayfa sayesinde yüzlerce insana yardım ettik. Onlarca bebeğe mama, kıyafet, öğrencilere okul harçlığı, yakacak ve gıda yardımı ulaştı. Gücümüz yettiğince daha da devam edecek bu. Ancak üzüldüğüm nokta şu; bu sayfayı devlet büyüklerimiz, vakıflar ya da belediyeler, üniversitelerin öğrenci işleri okumuyor mu merak ediyorum? Eski yıllarda Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’tan çok güzel destek almıştık. Keşke aynı desteği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan bulabilsek! Yüzlerce genç burs istiyor, bizde isimleri belli. Üniversitelerden bu gençlere yardım için bize ulaşan olmuyor. Bu sayfa sayesinde sizlerin yardımıyla yüzleri gülebiliyor insanların. Umarım benim de sesimi duyan olur…

Haberin Devamı


50 TL bile yeterli-Nur


Üniversite 2.sınıfta hemşirelik bölümü okuyorum. Ankaralıyım, ailem orada yaşıyor. Üç kardeşim var hepimiz öğrenciyiz. Çok zor şartlar altında okuyoruz çünkü bize her ay elinden koptuğu kadarını gönderebilecek bir babamız yok. Annem temizlik için evlere gidiyor ve erkek kardeşim yarı zamanlı işlerde çalışıp evin geçimine katkıda bulunuyor. Hepimiz birbirimiz için fedakârlıkta bulunuyoruz. Bazen sınav haftası bile aç uyuduğumu hatırlıyorum. Derslerimde oldukça başarılıyım az kaldı ferah günlerin gelmesine biliyorum ama o güne kadar ayda 50 lira bile yeterli bir burs istiyorum. Sizden de Allah razı olsun Ayşe abla hiç değilse derdimizi paylaşıyoruz. İyi ki varsınız.


Bursa çok ihtiyacım var-Sibel
Çorum Hitit Üniversitesi’nde Muhasebe bölümünde okuyorum. 3 kardeşiz, kız kardeşim bu yıl üniversite sınavına girdi. Ortaokulda bir erkek kardeşim var. Babam inşaatta çalışıyordu fakat ağustosta inşaatın 4. katından düştü ve omurilik kemiği kırıldı. 7 aydır çalışamıyor. Başka bir yerden gelirimiz olmadığı için beni ve kardeşlerimi okutmakta maddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Eğer burs bulmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Haberin Devamı


Okula yardım-Tezcan
Biz Antalya Muratlaşa Kocademir Ortaokulu’ndan yazıyoruz. Bizim sizden bir arzumuz var. Okulumuza bir bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi istiyoruz. Biliyoruz ki siz yardım sever kişilersiniz. Bize destek olacak birilerini bulmak konusunda yardımınızı bekliyoruz.


Oğluma harçlık veremiyorum-Belgin
39 yaşında ağır romatizma hastasıyım. Şu anda çalışamıyorum. Dulum. 17 yaşında başarılı bir oğlum var. Harçlık dahi veremiyorum. Bu durum psikolojimi bozdu. Doktor yeşil reçeteli ilaç verdi ama ilaç dahi alamıyorum. Allah rızası için anneler beni anlar. Yardım bekliyorum.


Kıyafet ve gıda yardımı istiyorum-Serpil

32 yaşındayım, evliyim. 8 ve 4 yaşlarında 2 kız çocuğum var. Kanser hastasıyım. Eşim bir senedir işsiz, kalıcı bir iş bulamadı. Sizden kıyafet ve gıda yardımı istiyoruz. Benim bedenim 36, ayakkabı numaram 36, eşimin 41 ayakkabı numarası 42 beden giyiyor. Allah razı olsun.

Haberin Devamı

Burs istiyorum-Yunus
Ben Karabük Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği bölümünde okumaktayım. Maddi bakımdan çok zor durumdayım. Ailemin bana yardım edecek durumu yok. Hatta okulu bırakmayı bile düşünüyorum. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var.


KPSS kitapları arıyorum-Tunç
KPSS ile ilgili yardımcı kitap verebileceğini yazan arkadaşlar varsa çok sevinirim. Teşekkürler.


Sesimi duyan var mı-Esin


90 yaşındaki babama bakıyorum. Maddi manevi bitmiş durumdayım. Hasta bezlerine bile yetemiyorum, okuyan kızım var. Babamı yalnız bırakamıyorum o yüzden çalışamıyorum. Bu ay sonu kızımı evden çıkarıyorlar, mezun olmasına bir kaç ay var. Babam da yatalak olduğu için ne maddi ne de manevi olarak kızımın yanında olamıyorum. Bir anne olarak ne halde olduğumu düşünün. Ayda 300 TL hasta bezi parası veriyorum, SSK 85 TL geri veriyor. Evimde çocuk bakıyordum, evim sobalı ve babam yaşlı hasta diye annesi artık getirmiyor. Öyle çaresizim ki duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Hatam varsa affedin lütfen. Her gün namazımda ağlayarak dua ediyorum evladım için. Ayakta kalmaya çalışıyorum ama tüm umutlarım, yaşama sevincim bitti tükendim. Bunları yazmayı bile yakıştıramıyorum kendime ama mecburum çünkü evladımın ve yaşlı bir babamın sorumluluğu var üzerimde. Sizlerden bana destek olmanızı bekliyorum.

Haberin Devamı


Kıyafetlerimi vermek istiyorum-Özge
Öncelikle yardımseverliğinizden ve ilham vericiliğinizden dolayı çok tebrik ederim. Ayşe Hanım ben kamuda çalışan ve oldukça çok ceketi, takımı, gömleği olan bir insanım. Çoğu neredeyse yepyeni ve gerçek ihtiyaç sahibini bulmaya çabalıyorum. 36-38 beden kıyafetlerim var. Daha önce vakıflara bağış yaptım. Ama gerçekten yerini bulsun istiyorum.

Harçlık istiyorum-Sevil
Yaptığınız işin büyüklüğü çok başka. Umarım bana da yardım eden hayırsever olur. Ablamın temmuz ayında düğünü var, ben de bu sene üniversiteye başladım. Ailem bana yardım etmekte zorlanıyor. Lokantada bulaşık dahi yıkadım ama artık dayanamıyorum. Bana okul kapanana kadar bana 100 lira 50 lira gönderecek biri var mıdır?

Haberin Devamı


Her şeye rağmen okulumu bitirmek istiyorum-Ali
Geçen yıl üniversiteye başladım bütün zorluklara rağmen. Ailem okumamı istemiyor ama kendi çabalarımla buraya kadar geldim. Şimdi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeyim ama burada hayat çok zor ve imkânlar sıkıntılı. Yaşadığım evin kirası 600 TL, 2 arkadaş evde kalıyoruz ve boş zamanlarımda ne iş bulursam yapmaya çalışıyorum. Ama gerçekten çok zor oluyor ve maddi hiçbir desteğim yok. Her şeye rağmen ben bu okulu bitirmek istiyorum ve sizden yardım istiyorum.


Kızıma harçlık-Hatice
Kızım için sizlerden bir burs ya da cep harçlığı istiyorum. Babamız sakat emekli. Ben de çocuk bakıyorum. Kızım üniversitede başarılı bir talebe, kaymakam olmak istiyor. Arkadaşları gibi gezmek giyinmek istiyor özeniyor. O’na yardımcı olabilir misiniz bir harçlığı olursa o da gönlünce eğlenir. Allah razı olsun.


Oğluma arabalı çanta almak istiyorum-Mercan
Evli ve iki çocuk annesiyim. Eşim 5 aydır işsiz. Bu yıl oğlumun anaokuluna gitmesi gerekiyordu ancak maddi yönden biraz sıkışık olduğumuz için gönderemedik. Şimdi yazın okullar açılmadan telafi etmek istiyoruz. Oğlum arkadaşlarından görüp hevesleniyor. Çocuğumun okul için ihtiyacı olan ve hep istediği arabalı bir çanta var onu almayı çok istiyorum. Eğer yardım edebilirseniz duacınız olacağım. Şimdiden teşekkürler.


Laptopa ihtiyacım var-Fatma


Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Benim sıkıntım bir laptopumum olmaması. Okulda adım beleşçiye çıktı. Eskiden düzgün elbiselerim olmadığı için külkedisi diyorlardı, gerçi ben pek aldırış etmiyorum. Okumaya geldim, okuyup bir meslek sahibi olacağımın hayalini kuruyorum. Abla bilgisayarsız hiç bir iş yapamıyorum, ders notlarını arkadaşlarım flash bellekle saniyeler içinde bilgisayarlarına atıyorlar ben saatlerce bazen günlerce yazmak zorunda kalıyorum. Aynı zamanda görseller var onları çizmem, üzerinde çalışmam imkânsız. Kimseden PC’sini isteyemiyorum geçen hafta kampusta bir kaç kız beni rezil etti. Sözde aralarında para biriktirip bana laptop almışlar, yaklaşık 20 kişilik bir grubun önünde çocuklara eğitim için oyuncak olan laptopu masama koydular gülüp gittiler. Babam ben küçükken trafik kazasında rahmetli oldu, annem çalışmıyor bize dedem bakıyor. Sizden ricam bana laptom konusunda yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkür ederim.


Tezgelen İlkokulu Topraklı Köyü Mezrası Erciş-Van
Okul olarak ihtiyaçlarımızı sizlerin samimiyetine inanarak paylaşmak istedik. Merkeze 20 km uzaklıktaki birleştirilmiş sınıf olarak eğitim vermeye çalışıyoruz. Toplam 23 öğrencimiz bulunmaktadır. İlginiz için teşekkürler.
İhtiyaçlarımız:
*İlk okuma yazma setleri
*Kırtasiye malzemeleri(Renkli kalemler,sulu -kuru-pastel boyalar)
*Beden Eğitimi Malzemeleri(Futbol topları)
Okul Web Adresi :
*http://tezgelenilkokulu.meb.k12.tr/
*http://van.meb.gov.tr/net/kurumlar/
Namık Kemal İlkokulu Gölmarmara-Manisa
Okulumuzun güzel melekleri için güzel bir kampanya başlattık. Kampanyamızın adı "ŞİRİNLER OKUSUN" Sizleri bu kampanyadan haberdar etmek ve onlara destek olmanızı istedik. Birlikte meleklerimizin yüzlerini gülümsetmeye ne dersiniz? Çocuklarınızın eğitiminden kalan kitapları meleklerimizle paylaşılabilirsiniz ve kitapları gönderirken içlerine onları ne kadar çok sevdiğimizi anlatan minik notlar ekleyebilirsiniz. Haydi onları gülümsetelim…
İhtiyaçlarımız:
*1,2,3,4, Sınıflar için hikaye kitapları ve yardımcı kitaplar;
*4. sınıf teog test kitapları
*Anasınıfımız için Oyuncak; yapboz; Lego ve eğitici oyuncaklar
*Kırtasiye Malzemeleri
*Siyasi,fiziki ve tarih haritaları
*Bilgisayar
*Projeksiyon
Okul Sabit Telefon Numarası :0236 515 10 08
Okul Açık Adresi :Namık Kemal İlkokulu Eski Cami Mahallesi Baş Öğretmen Sabri Bulut Caddesi No :17 Gölmara/Manisa
Okul Web Adresi :http://golmarmaranamikkemalio.meb.k12.tr/
Merkez Atatürk Ortaokulu Taşlıçay-Ağrı


Okulumuzda Beden Eğitimi Öğretmeniyim. Okulumuzu yenilemek üzere yıktılar, bizi okul olarak idareten 3 katlı bir okulun (Yavuz Selim Ortaokulu) bir katına yerleştirdiler. Buradaki şartları tahmin edebilirsiniz. Çevre ve okul olanaklarımızın olmaması nedeniyle zorluklar yaşıyoruz. İmkânlarımız tüm köy okullarındaki gibi çok kısıtlı. Sizden ricam elimizden geldiğince hep birlikte çocukların eksiklerini tamamlayabilir miyiz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
İhtiyaçlarımız:
*Ortaokul seviyesinde hikaye ve okuma kitapları
*Teog hazırlık kaynakları
*Kırtasiye Malzemeleri
*A4 Kağıdı
*Beden Eğitimi ve spor malzemeleri (voleybol,futbol,basketbol topları)
Okul Sabit Telefon Numarası :0472 551 20 25
Okul Açık Adresi : Merkez Atatürk Ortaokulu Taşlıçay/Ağrı
Okul Web Adresi :http://taslicayataturkortaokulu.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları