Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BEBEĞİME SÜT VEREMİYORUM

Merhaba Ayşe Hanım,
Bebeğime süt veremiyorum hiç sütüm gelmedi.
doktorumuz ise bize … bebek maması önerdi yalnız, eşim 2 yıldır omurilik hastası ve çalışamıyor bebeğimizin bebek maması ve bezini karşılayamıyoruz, hiç bir devlet kurumundan yardım almıyoruz.
Bebeğim için daha önce size yazmıştım. Allah razı olsun sizden. 2 paket bebek bezi gönderdiniz.
Kardeşiniz sizden tekrar yardım bekliyor, bebeğim aç, doyuramıyorum sizden ricam hayırsever anne babalara sesimi duyurmanız.
Teşekkür ederim.

Tuba

CEVAP: Sevgili Tuba okur dostlarımdan bebeğine mama yollamak isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Sağlıcakla büyütürsün inşallah bebeğini. Öperim her ikinizi de.

….

HARÇLAR VE BURSLAR

Merhabalar,
Sizi rahatsız ettim, bunun için çok üzgünüm. Biliyorsunuz yakında okullar açılıyor ve 6 öğrenciden 3’ü üniversite öğrencisi üstelik ikinci öğretim.
Sizden harçlar konusunda ve burslar konusunda acil yardım istiyorum çok küçük bir miktar bile benim için çok önemli.
Umarım bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz.
Elif

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Elif, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim

…..

İCRA İLA ÇOCUK GÖRME

Merhabalar sayın hanımefendi,

5 Temmuz 2014 tarihli “İcra ila Çocuk Görme” yazınızı okudum.

Ben de çocuklarını göremeyen babalardanım. Bu konu ile yaptığım yazışmaların hepsi cevapsız kaldı veya geçiştirildi. (aile ve sosyal politikalar bakanlığı dâhil)

Yıllarca bu sorun içinde debelendim durdum. O zaman 7 aylık olan oğlum şu an 12 yaşında kızım 17 yaşında ve halen ben çocuklarımı icra ve pedagogla görebilmekteyim.

Bu zaman içinde çocuklarımı da benden soğuttu, şimdi telefon ediyorum, cevap bile vermiyorlar görebilmek için yine icra ve pedagog ile gitmem gerekiyor, bunun için de 1 gün önce müracaat edip 205 TL. para yatırmak gerekiyor. Çocuklar da soğutulduğu için 2 saat zor tutup bırakmak zorunda kalıyorum.

Çocuklarını hiç düşünmeyen sırf kendi egosunu tatmin etmek babaya acı çektirmek için yapan bir ANNE, çocukların ilerde nasıl psikolojik sorunlar yaşayabileceğini bile düşünmeden hareket edebiliyor, böyle bir insan olabilir mi? Ama oluyor maalesef. Bu durumda olan bir baba da anneye şiddet uygulaya biliyor o zaman da mağdur yine kadın. Yine bir skandal yine kadına şiddet... (benim böyle bir şey yaptığımı düşünmeyin)

Haberin Devamı

Erkeğin maruz kaldığı şiddeti kimse görmüyor, umursamıyor, bu durumdaki çocukları gelecekte nasıl bir yaşam bekliyor veya hayalleri nedir kimse bilmiyor...

Konuyu da şuraya bağlamak istiyorum. İbrahim Tatlıses’in 65 yaş ile ilgili şarkısı kadınları rencide ettiği için konu Meclise taşınmış ama yıllardır kanayan bu yara hiçbir zaman Mecliste yerini bulamadı.

Saygılarımla

Ahmet

CEVAP: Ahmet Bey, sesinizi tekrar duyurmak için epostanızı yayınladım, inşallah anneler de okuyup biraz daha makul davranabilir. Yetkililer de daha pratik bir çözüm üretebilirler belki. Kolaylıklar dilerim.
…..


EĞİTİM BURSU

Ayşe Abla merhaba,
İzmir’de okuyorum, devlet yurdu çıkmadığından özelde kalıyorum mecburen ve 2. Sınıfa geçtim ve yurt zam yaptı, aylık 550 vermem gerekiyor 5 kişilik odada kalıyorum ve en ucuz yurt bu. Ancak çok fazla geliyor, ailem kendine zor yetiyor, yurt parama destek olacak hayırsever birinden burs talep ediyorum. Az çok fark etmez ama lütfen sesimi duyun.
Kübra

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Kübra, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim
….


KARISINI VE ÜÇ ÇOCUĞUNU EVDEN KOVDU

Merhabalar.
Benim adım da Ayşe, Ayşeleri çok severim.
Öncelikle böyle durumlara vesile olduğunuz için Allah razı olsun sizden. Ben de umarım arkadaşıma vesile olurum sizin vesilenizle.
Oturduğum binada 2 ay kadar önce bir aile vardı. Şu an Afyon’a gitmek zorunda kaldılar. Çünkü kadının eşi eve başka kadın getirip karısını ve üç çocuğunu evden kovdu.
Bu olaylar olmadan önce kızın (arkadaşımın) babası dershaneye yazdırmıştı ve hala parası ödeniyor. Bu yüzden İstanbul’da dershaneye ve okuluna (Anadolu İmam Hatip Lisesi) devam etmek istiyor. Son senesi ve üniversiteye hazırlanmak istiyor. Okul ve dershaneden dolayı da tekrar gelip yurtlarla görüştü ama ona en uygun olanı 5.000TL.
Annesi çalışmıyor, 3 kardeş okuyor ve bunlar hep beraber Afyon’da kadının abisinde (abisinin evinde de yenge ve çocuklar var) kalıyorlar.
Dershaneyi bırakırsa üniversiteyi kazanamayabilir. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ayşenur

Haberin Devamı

CEVAP: Ayşenur Hanım, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa sizin bilgilerinizi ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

36 BEDEN PIRIL PIRIL GELİNLİĞİM

Ayşe Hanım merhaba,

36 beden pırıl pırıl gelinliğim, 36 numara gelinlik ayakkabılarım ve çok güzel bir duvağım var.
İhtiyacı olan yeni evlenecek bir kardeşimizin ihtiyacı olursa seve seve kendi ellerimle vermek isterim.
Sevgilerimle
Seda

CEVAP: Seda Hanım, harikasınız. Talep eden okur dostum olursa bilgilerini size ileteceğim. Öpüyorum.
….

BURS İSTEĞİ

Merhaba ben Sabrican,
… Üniverisitesi’nde uluslararası ilişkiler 3.sınıf öğrencisiyim, annem temizlik görevlisi, bir erkek olarak evden para almıyorum Üniversiteye yakın bir cafede part çalışıyorum hafta içi.
Bununla ihtiyaçlarımı karşılıyorum ama artık hafta sonları kpss dershanesine ya da İngilizce kursuna yazılmak istiyorum. Her ay düzenli 150 TL bir burs desteği istiyorum.
Yazları burs istemem. İnşallah ileride işsiz gezen üniversiteli değil de bu sitede burs verenlerden olurum sağolun şimdiden
Sabrican

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Sabrican, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

GELİNLİK

Ayşe ablacım selam,
http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/85/Ayse-Aral/46795/Yetis-Ayse bu yazıdaki gelinlik için yazıyorum, iletişim bilgisi rica edeceğim sizden. Şimdiden çooooook teşekkür ederim, ben de giydikten sonra buradan tekrar kullanım için yazacağım.
Rukiye

CEVAP: Sevgili Rukiye, senin bilgilerini ona ileteceğim. Mutluluklar dilerim.

….

BURS

Merhabalar. Ben Orhun. …’de tıp okuyorum.
4 .sınıftayım. Ama oraya kadar nasıl geldim bir ben bilirim.
2 senem daha var ve kardeşlerim okuyorlar. Annem çalışmıyor, babam apartman görevlisi. Lütfen yardım edin.
Orhun

CEVAP: Sevgili Orhun, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim

….

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)
Epostanın konu kısmına da “YETİŞ AYŞE” yazılmasında yarar var elbette.

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları