İzmir’de festival üstüne festival

“İzmir’de festival yok, etkinlik yok! İzmir’de hareket yok!” Bunlar hep gıybet, bunlar hep şehir efsanesi. Aman diyeyim inanmayın! Dünyaca ünlü sanatçıları, orkestraları, bale topluluklarını İzmir’le buluşturan İzmir Festivali var, yeme de yanında yat Alaçatı Ot Festivali, yıllandıkça güzelleşen Caz Festivali var... Sürdürülebilir Yaşam Festivali başladı ki, kaçırmayın. Ve şimdi nur topu gibi ‘1 Festival İzmir’ geliyor.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir Yaşam Festivali dün başladı, bugün ve yarın da devam ediyor. Bu yıl 9’uncu yaşını kutlayan SYFF; İzmirlilerle Fransız Kültür Merkezi’nde kucaklaşıyor. Bu festivalin bir amacı var! Amaç; çevre sorunları hakkında halkı bilinçlendirmek. Ama öyle felaket senaryoları, korkutma, ürkütme yok! Son derece akılcı çözümler ve çözüm arayışları var. Gezegenin geleceğini masaya yatırmak isteyenler film gösterimlerini, sohbetleri, mini müzik dinletilerini kaçırmayın derim. Kafayı açmak iyidir!

İzmir’in ilk video festivali ‘Impact Videofest’te son haftalara girdik! Son gün 30 Kasım. Ev sahibi tabii ki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi. Merkezin 5 galerisi siyah kadife perdelere büründü. Performans videolarının hepsi birbirinden ilgi çekici. Festivalde amaç çok! Türkiye’de henüz gelişim aşamasındaki ‘video sanatı’ için yeni mecralar, yeni tartışma alanları yaratmak. Çiçeği burnunda video sanatçıları için yeni sahalar açmak. Ve tabii ki küresel video festivalleri arasına girmek.

Haberin Devamı

MANDEKAN CUBANO VE RİCHARD BONA İLE YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde başlayacak ‘1 Festival İzmir’ için şöyle diyebiliriz: İzmir bu kadar ünlü yerli ve yabancı sanatçıyı bir arada görmemişti! 28 Kasım’da başlayacak festival, 3 Aralık’ta sona erecek. Açılış, büyük salonda saat 20.00’de.  Festivalin sürprizlerinden biri Kenan Doğulu. Yapımcılığını Blue in Green grubunun sırtladığı, müzik direktörlüğünü Furio di Castri ve Giampaolo Casati’nin ele aldığı konserde bambaşka bir Kenan Doğulu göreceğiz. Artık festival heyecanı mı Kenan Doğulu sevgisi mi bilinmez, bilet satışları tavan. Biletler satışta ve tükenmek üzere... Biraz acele etmekte fayda var.

UNESCO Müzik Ödüllü Âlim Qasimov da festivalde! Bitmedi! Büyük ustaya Camera İzmir Orkestrası da eşlik edecek. Kapanış sahnesi Kerem Görsev ve quartet’inin. Görsev’e kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman eşlik edecek. Bu trio başka trio dostlar.

Kalbinizden geçen konsere bilet bulamadınız mı, üzülmeyin, sanat merkezinin bahçesinde LED ekran kurulacak. Sıkı giyinin, ruhu besleyin.

Yazarın Tüm Yazıları