"Aynur Tartan" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Aynur Tartan" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Aynur Tartan

İzmir gece hayatından bildiriyorum

İzmir’i sadece gevrek, boyoz, çiğdem, martı, Kordon sanmayın. Eller havaya için İstanbul’a kaçmayın. Gece hayatından bildiriyorum, “İzmir’de geceler çok uzun, gelsenize!” diyorum.

Leyla Fasl-ı Cümbüş
Vur patlasın çal oynasın

İzmir gece hayatından bildiriyorum
Bir dönemin gazino kültürü ile büyüyen Berna Noyaner’e baba mirası, eski İzmir Maksim Gazinosu’nun yadigârı. İzmir’de fasıl deyince, vur patlasın çal oynasın deyince, doyasıya yeme-içme deyince ilk akla gelen. Ama baştan uyarıyorum, haftanın sadece üç günü açık. Çarşamba, cuma, cumartesi şansınızı deneyin. Özel ve konsept gecelere de ne yapın edin, mutlaka kendinizi davet ettirin. Mekânın demirbaşı kadınlar. Eğlence fasılla başlıyor, Harem Oryent’le devam ediyor, zenne ve solistle tavan yapıyor. Kişi başı 120 liraya da gecenin finali yapılıyor.

Babayani Meyhane
40 çeşit meze var

İzmir gece hayatından bildiriyorum
İzmir meyhanelerinin en çiçeği burnundası, en Giritlisi. Yemesiyle, içmesiyle, çeşit çeşit mezeleriyle, mezelerinin lezzetleriyle, müzikleriyle, kulağın pasına şifa Yunan ezgileriyle şimdiden İzmir meyhanelerinin en babası. Bir kere 40 çeşit meze var. Cundalı peynir kızartma, Girit böreği, portakallı kereviz, otlu ada böreği, susamlı keşkek, scordalya, Atatürk mezesi… Benim favorim karides mantı. Bir tabak asla yetmez. Salı ve perşembe Türkçe slow ve Yunan mix’leri çalıyor. Hafta sonları canlı müzik keyfi var. Hesap 80–100 lira arası geliyor. 

HIP
Gündüz kafe, gece bar

İzmir gece hayatından bildiriyorum
Ocakta kapılarını bir açtı, pir açtı. Keman şovlar, DJ’ler, fasıl ziyafetleri kulağımızın pasını sildi. Üst katta yemesi içmesi, alt katta club eğlencesi hepimizin ufkunu açtı. Mekâna girdiğiniz andan itibaren artık İzmir’de değil, Fas’tasınız. Dekoru, atmosferi pek otantik, pek havalı. Al Mirage mutfakta da iddialı. Dinlendirilmiş etler mekân sahiplerinin çiftliğinden. Bir Morocco kokteyl var ki sırf bu kokteyl için mekâna gelenler var. Kişi başı ortalama 110–120 lira da hesap var. 

Al Mirage
Kokteyllere dikkat

İzmir gece hayatından bildiriyorum
Ocakta kapılarını bir açtı, pir açtı. Keman şovlar, DJ’ler, fasıl ziyafetleri kulağımızın pasını sildi. Üst katta yemesi içmesi, alt katta club eğlencesi hepimizin ufkunu açtı. Mekâna girdiğiniz andan itibaren artık İzmir’de değil, Fas’tasınız. Dekoru, atmosferi pek otantik, pek havalı. Al Mirage mutfakta da iddialı. Dinlendirilmiş etler mekân sahiplerinin çiftliğinden. Bir Morocco kokteyl var ki sırf bu kokteyl için mekâna gelenler var. Kişi başı ortalama 110–120 lira da hesap var. 

Molly Malone’s
Mekânın kendi radyosu var

İzmir gece hayatından bildiriyorum
Pub’cılar, sizi de unutmadım. Bu defa İzmir’in karşı yakasından bildiriyorum. Bostanlı’da açılalı bir buçuk ay oldu, olmadı. Ama Irish pub tutkunlarına büyük müjde oldu. Biralar da, atıştırmalıklar da tam tekmil. Tabii ki biralar İrlandalı. Favorimiz yanında steakhouse burger. Burgerin yanında da en iyi anne patatesi gider. Müzikler mekânın kendi radyosu Molly Malone’s FM’den. Birası, hamburgeri, sohbeti, dostluğu. yanında radyosu, müziği hepi topu 45 TL’den.

X