Geldi bahar ayları, göründü festival yolları

Bu haberi okumadan program yapmayın! Karşınızda Türkiye’nin dört bir yanından, gün gün nisan ayının festival ajandası...

Haberin Devamı

laçatı’da pazı şifası
10. Alaçatı Ot Festivali

Baharın müjdesi, yazın habercisi... Açık ara herkesin, hepimizin sevgilisi. Büyük buluşma 4–7 Nisan’da. Akın akın festival için herkes hazırolda. İki ödüllü festivalin bu seneki teması tadıyla, adıyla, lezzetiyle, şifasıyla ‘pazı’. Festival Korteji, ot yemekleri, Şefler Meydanı’nda ünlü şeflerden yemek atölyeleri, sohbetler, söyleşiler, workshoplar, konserler, olmazsa olmaz ‘En fazla ot çeşidini toplama ve en güzel ot yemeği’ yarışması... Bu sene de tadı damağımızda, kalbimizde kalacaklardan...
Geldi bahar ayları, göründü festival yolları
Etkinliklerin en şöhretlilerinden bir kare: Burası Alaçatı Ot Festivali...

Her şeyden bir tutam...
Tasting Alaçatı

Haberin Devamı

Çiçeği burnunda Tasting Alaçatı’nın ikinci buluşması bu sene 26–28 Nisan’da! Anı yaşamayı sevenler, keşfetmeyi sevenler, gastronomi tutkunları, şefler, yerel üreticiler, gazeteciler, işletmeciler... Lezzet, sohbet, sanat, müzik, atölyeler, yeni yüzler, yeni sesler, yeni deneyimler... Bu platformda herkesten, her şeyden bir tutam var.

Geldi bahar ayları, göründü festival yolları
Enginarın 50 tonu Urla’da

Sakız enginarın zamanı geldi
5.Uluslararası Urla Enginar Festivali
Sakız enginarın kalbi Urla’da atıyor. Urla 27–29 Nisan’da bizi kalbine çağırıyor. Enginarlı lezzetler, enginarlı sohbetler, enginarlı dokunuşlar, söyleşiler, atölyeler bu sene de kaçmıyor, kaçırılmıyor. Gözümüze, gönlümüze, midemize, ruhumuza şifa oluyor.

Rio Karnavalı ‘out’, Portakal Çiçeği Karnavalı ‘in’.
7. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı
5–7 Nisan ajandalara not alınsın. Çokrenkli, çoksesli festival korteji, dans gösterileri, sokak konserleri, sergiler, ulusal satranç şampiyonası, TJK Portakal Çiçeği Koşusu, maraton koşuları, kostüm tasarım yarışması, portakallı lezzetler yarışması, kısa film festivali...
Geldi bahar ayları, göründü festival yolları
Sizi Portakal Çiçeği Karnavalı kortejine alalım...

Haberin Devamı

Bahara hafif girin...
Diyet Fest
Ünlü diyetisyenlerle söyleşiler, sağlıklı yaşam workshop’ları, spor etkinlikleri... Sahnede Ece Seçkin ve Berkay... Bu bahar hafif takılmak isteyenler 13–15 Nisan’da Küçük Çiftlik Park’ta buluşuyor.

İşin içine biraz rock katalım
Çukurova Rock Festivali
Bahara biraz da rock katalım... Mor ve Ötesi, Athena, Moğollar, Ceza, Şebnem Ferah, Manga, Mazhar – Fuat – Özkan, Yeni Türkü... Ve daha birçok ünlü isim, grup 18-21 Nisan’da Galeria Çim Alan’da sahnede... Unutmayalım!

Geldi bahar ayları, göründü festival yolları
Sokak lezzetlerinin sofistike halleri İstanbul’da...

3 farklı sahnede bol eğlence
Babylon Soundgarden
Ruha gıda festivallerle yola devam ediyoruz. Babylon Soundgarden Festivali 27 Nisan’da Bomontiada’da 3 farklı sahnede... Etkinlik takvimi henüz açıklanmadı. Herkes pürdikkat takipte.

Haberin Devamı

O zaman dans, renk!
Magic Break
Elektronik müzik tutkunları 20–23 Nisan’da Antalya Pegasos Resort Hotel’de techno ve progressive müziğin yerli ve yabancı en başarılı 56 temsilcisi, 6 farklı sahnede coşkuyu vermeye geliyor.

Hindistan ayağınıza geliyor
HoliFest
Üç şehirde, üç farklı tarihte... 27 Nisan’da İstanbul Life Park’ta, 4 Mayıs’ta Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde, 20 Nisan’da İzmir Arena’da... Hint lezzetlerine, kıyafetlerine, takılarına, kınalarına hazırsanız ilk hedefiniz HoliFest olsun!

Bir roman masalı
Romanival
İzmir Arena’da bu bahar bir başka! 27 Nisan’da Cocktail Festival’in ikinci İzmir çıkarması, 12 –14 Nisan’da İzmir Çikolata Tatlı Festivali... 4 Mayıs’ta Hamdi Akatay & Tepecik Filarmoni Orkestrası, Kobra Murat, Dolapdere Big Gang, Taksim Trio ile ‘Romanival, Bir Roman Karnavalı’... Festivali ile bu bahar uzun, güzel olacak.

Haberin Devamı

Çok sesli, çok lezzetli
9. Edirne Bando ve Ciğer Festivali
Çok sesli, çok lezzetli festival bu sene 26–28 Nisan’da vizyonda. Ünlü Edirne ciğeri ile midenize, ünlü Edirne bandosuyla da kulaklarınıza bayram edin. Ama en çok da afiyet edin!
Geldi bahar ayları, göründü festival yolları
Edirne’de biraz bando biraz ciğer...

İyiliğe koşalım mı?
Global Run Bodrum
“Bahara nasıl girersek öyle geçer” diyenleri Global Run Bodrum Yarı Maratonu’na alalım. 27-28 Nisan’da Cruise Port’ta gerçekleştirilecek yarı maratondan, eğlenceli aktivitelerden geri kalmayalım. Yarışmadan elde edilen tüm gelir Parıltı Görmeyen Çocukları Destek Derneği’ni destekleniyor, unutmayalım!

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları