Ekimde aşk başkadır... Hele de Çeşme’de!

Çeşme’nin balık güzeli Dalyan, Aşk Festivali’ne ev sahipliği yapıyor! Bugün başlayan (22–23 Ekim) ve bu yıl pastadaki ikinci mumunu üfleyen çiçeği burnunda festival yarın da devam edecek.

Haberin Devamı

Siz Tinika ile Nezir Kaya’yı hiç duymuş muydunuz? Ne Romeo-Juliet’ten ilham alınmış, ne başka bir ülkeden devşirilmiş, ne de çok satan bir kitaptan uyarlanmış. Tinika ile Nezir Kaya; onlar bizden, içimizden, Ege’den...

 

Hikâyelerine gelince... Esas oğlanımız Nezir Kaya sağır ve dilsiz bir genç.  Esas kızımız Ege’nin karşı yakasından. Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan. Adı Tinika... Güzelliği dillere destan... Nerede karşılaştıkları bilinmiyor ama bizim Nezir ilk görüşte âşık oluyor komşu kızına. Fakat Tinika Sakız’da yaşıyor... Başka bir ülkenin, başka bir hayatın çocuğu... Nezir deseniz bir garip oğlan. Mesafe çok, para yok, pasaport yok! Ama aşk var! Nezir denize meydan okumuş. Kayıklar yapmış, kayıklara uçurtmalardan yelkenler yapmış... En nihayetinde Sakız’a varmış, ama Tinika’ya değil polise ulaşmış. Casus sanmışlar... Dayak, işkence, hakaret... Başına gelmeyen kalmamış. Sonra bir tanıyan çıkmış da öyle bırakmışlar. Her şeye rağmen yılmamış bizim oğlan. Defalarca gitmiş Sakız’a, her seferinde de geri yollamışlar. Ta ki bir gün bir kazada hayata ve Tinika’ya veda edene kadar. Nezir öldükten sonra Tinika Çeşme’ye gelmiş, bir demet çiçek, bir anahtar, bir de kilit bırakmış. Çünkü Rum âdetlerine göre sevenler, sevdiklerine sevgilerini anlatmak için anahtar ve kilit verirlermiş.

 

Haberin Devamı

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da bu aşktan ilham alarak ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesinin kanatları altında, Türkiye’nin ilk Aşk Festivali’ne geçen yıl hayat verdi. Muhittin Bey; “Ağabey” dediği Nezir Kaya’yı, ailesini, akrabalarını tanıyor.

 

 

BİZ DE VARIZ!

 

- Geçin karikatüristlerin karşısına, şöyle güzel bir portrenizi çizdirin. Her şeye rağmen gülümseyin!

 

- Tango yapın, vals yapın... Aşkla dans edin!

 

Haberin Devamı

- Hazır Dalyan’a gelmişken balık keyfi yapmayı da ihmal etmeyin!

 

- Unutmadan festivalde Aşkım Kapışmak’ ile ben de varız. ‘Kalbin Anahtarı’ kavram sohbetleri çerçevesinde. Yarın (23 Ekim Pazar) saat 15.00’te acısıyla, tatlısıyla, tüm derinliğiyle aşk konuşacağız.

Yazarın Tüm Yazıları