Ege’nin sonbahar festivalleri

İzmir’den Çeşme’ye, Urla’ya, Seferihisar’a, oradan da Ayvalık’a... Sonbaharı Ege’de şenliklerle karşılamak istiyorsanız başlıyoruz!

Haberin Devamı

Ege’nin sonbahar festivalleri
HAYDİ ‘SÜSLÜ KADINLAR’, PEDALA KUVVET!

İzmir Amerikan Koleji tarih öğretmeni Sema Gür’ün göz nuru ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ bu sene altıncı yaşını kutluyor. Bir turdan çok daha fazlası; bir farkındalık etkinliği, kadın hareketi, hepimizin gözbebeği. 22 Eylül’de kutlanan ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ kanatları altında, yarın 60’tan fazla şehirde eşzamanlı pedala basılacak. Detaylar, mekânlar ve meydanlar için suslukadinlarbisikletturu.com’a tık tık! Bu bilgi de gurbet kuşlarına: Bakü, Bern, Köln ve Milano’da ‘Fancy Women Bike Ride’ adıyla eşzamanlı turlar yapılacak. Kendinizi, bisikletinizi en güzelinden süsleyip basın pedala...

KÜLTÜRPARK VAR SEVERSEN, KONSER VAR GİDERSEN
Ajda Pekkan, Edis, Athena, Koray Avcı, Nil Karaibrahimgil, Erol Evgin, Haluk Levent, MFÖ, Selda Bağcan... Candan Erçetin, Duman, Kardeş Türküler, Yıldız Tilbe, Sıla, Sibel Can, Şevval Sam, Mabel Matiz, Kenan Doğulu, Sertab Erener... Ruha şifa sesler, yıldız isimler ekime kadar İzmir Kültürpark’ta.
Ege’nin sonbahar festivalleri
DENİZ VE RÜZGÂR SORDULAR SENİ, NEREDESİN?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Körfez Festivali’ bu yıl iki yaşında. Dün başladı, yarın sona erecek ve konserler, gösteriler, etkinliklerle yine çok renkli, çok bereketli. İzmir Arkas Körfez Yarışı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışı, Yelken Yarışları... Uzun lafın kısası körfezde yelkenler imbatla dolacak.

Haberin Devamı

AYVALIK FİLM FESTİVALİ’NE GERİ SAYIM
Ayvalık Film Festivali, ulusal ve uluslararası bağımsız filmlerin gösterilmesi için elini taşın altına koyan Başka Sinema’nın emekleri ve Kariyo&Ababay Vakfı ana sponsorluğunda 5-10 Ekim’de. Dünyadan ve Türkiye’den 40’a yakın filmin yanı sıra söyleşiler, paneller, atölyeler, konserler olacak. Gösterim ve etkinlikler için konum atıyorum: Ma’adra Binası, Ayvalık’ın tek salonu Vural Sineması, Sanat Fabrikası, Belediye Amfitiyatrosu... Ayrıca her akşam Ayvalık ve Cunda’nın çeşitli mekânlarında açık hava film gösterimleri de yapılacak. Biletler Biletiva’da 10 TL’den satışta; 65 yaş üstüne ve öğrencilere hafta içi gündüz seansı 5 TL.

Haberin Devamı

ÇEŞME’DE ETKİNLİK BİTMİYOR
Sezon bitti ama Çeşme’nin neşesi, hareketi şimdi başlıyor. Bugün ve yarın ‘4. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği’, 6-7 Ekim’de ‘5. Germiyan Festivali’, 20-21 Ekim’de ‘4. Aşk Festivali’ var. Takipteyiz.

URLA’DA FELSEFE GÜNLERİ
5-6 Ekim’de Eski Tamirhane Binası’ndaki ‘Felsefe Günleri’nin bu yılki başlığı ‘Felsefe ve Toplum İlişkisinde Felsefe Eğitiminin Önemi’. Herkese açık ve ücretsiz oturumlar, konuşmalar bizi bekler.

Bİ’ KAHVE?
İzmir Coffee Festival, 12-14 Ekim’de. İkramlar, tadımlar, konserler, workshop’lar, spor etkinlikleri, dans gösterileri, barista şovları, yarışmalar... Biletler Biletix’te.

BAŞKA TÜRLÜ BİR UYKU
Buca Belediyesi ve Radyo Romantik Türk’ün düzenlediği Teknolojik Uyku Festivali’ne 3 bin 644 kişi başvurdu, kurayla 200 kişi seçildi. Bu şanslı kişiler 5-7 Ekim’de 48 saat teknolojiyle aralarına kara kedi sokacak. Telefonları, tabletleri yetkililere verip yüz yüze iletişimin ve festivalin tadına varacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları