Beş maddede dağınık beyin sendromu

Önü arkası, sağı solu telefon, tablet, bilgisayar, kafasında deli sorular olanlar... Her yere, her şeye, herkese yetişmeye çalışanlar... Dikkati dağınıklar, stresi tavan yapanlar... Korkmayın, yalnız değilsiniz! İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş. Çağın hastalığını nöroloji uzmanı Dr. Timur Yılmaz’a sordum.

Haberin Devamı

Bu bize çağımızın, teknolojinin oyunuymuş. Hepimizin sorunu olan dağınık beyin sendromu modern zamanın açık ara en popüler rahatsızlığıymış.

 Peki belirtileri neler?
Bir türlü uğraştığınız işe odaklanamıyorsanız... Balık hafızalı gibi hissediyorsanız... Yorgunluk, tükenmişlik, depresyon, tedirginlik, unutkanlık, stres, dikkat eksikliği arttıysa... Geçmiş olsun, siz de bu sendroma yakalandınız
demektir.

Stres altındayken birçok işi yürütebilme özelliği devre dışı kalıyormuş. O yüzden stresten ne kadar uzak kalırsak o kadar iyiymiş. Bir de tabii, beslenme, spor, uyku üçlüsüne dikkat etmek gerekiyormuş.

Ama asıl işin sırrı, beyindeki dikkat merkezini yormamakmış.

Diyelim ki dağıldık, nasıl toparlanacağız? İşte birkaç ipucu: Nefes egzersizleri yapın, farkındalık eğitimlerine katılın, kitap okuyun, telefon, tablet, televizyon gibi uyaranları azaltın.

Yazarın Tüm Yazıları