Benimle boşanır mısın?

Yazar, Aile-Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı ile yeni çıkan kitabı ‘Bütün Aşklar Tatlı Başlar’ı önümüze aldık. İlişkilerin altından girdik, üstünden çıktık.

Haberin Devamı

şimiz kader mi, karar mı? Kader değilmiş dostlar! Yani kimse öylesine ya da rasgele hayatımıza girmiyormuş. Onlar; bizdeki bir parçayı taşıyanlar, çocukluğumuzdan gelen bir elçi, anne-babamızın sesi, iç sesimizi bize ifade edenler. “Bu insanlarla karşılaşmanız hiç de tesadüf değil!” diyor Serhat. Kulağa küpe; bencil anne-babayla büyüyenler gider hep bencilleri bulurlarmış. Hayatları hep memnun etme üzerine olurmuş.

FLÖRTTEN UZUN NİŞANLILIK

Eşimizin kader değil karar olduğunu biliyoruz. Nişanlılık süresi ne kadar olmalı? Flörtten daha uzun olmalı! “Biz tanışarak evlenmiyoruz, evlenerek tanışıyoruz” diyor Serhat. Çünkü bizim toplumda nişanlılık demek beyaz eşya demek, çeyiz demek, düğün mekânı demek, koştur koştur hazırlık demek. Alışmışız evlenerek tanışmaya.

Haberin Devamı

PEKİ ÇOCUK?

Gelelim fasulyenin faydalarına, aşkın ömrüne... Son noktayı Serhat koyuyor, “Aşkın ömrü 18-24 ay arası” diyor. Ve devam ediyor: “Âşıkken evlenmeyin!” Son kale de yıkıldı dostlar! Aşk geçici bir görme bozukluğuymuş. Bir yıl nişanlı kaldık. Anlaştık, paylaştık, uyumluyuz, artık kör değiliz, maymun gözünü açtı. Aşkımız nur topu gibi sevgi oldu. Bastık nikâhı, aldık adamı. Ama adamı alana kayınvalide bedava. “Bal-börek kayınvalide ilişkisi için çocuğuna değil kocasına âşık kayınvalide bulmak lazım” diyor Serhat. Çünkü evliliğinden beslenmeyen kadınlar hayatı çocuklarıyla yönetirlermiş. Gelini de rakip görürlermiş.

Maskelerimiz yok, fedakârlık kararında, evlilik ve hayat yolunda. Çocuk da oldu. “Aman Serhat ağzımızın tadı kaçmasın!” diyorum. Serhat da “Anne-baba rolünüzün yanında eş rolünüzü pasifize etmeyin!” diyor. Çünkü toplumda boşanmalar çocuktan sonra tavan yapıyormuş. Adam işe, kadın da çocuğa bağımlı oluyormuş.

Benimle boşanır mısın

İLK NEDEN ALDATMA DEĞİL

Türkiye’deki boşanmaların nedenini sorsam ilk sıraya neyi koyarsınız? Aldatma değil mi? Ama değilmiş. Karşılıklı sorumlulukların yerine getirilmemesi liste başıymış. İlişki düzelir, evlilik kurtulur diye umut etmek de işkenceyi uzatıyor. Çünkü hiçbir sorun kendiliğinden çözülmüyor. O halde adam gibi başladıysanız adam gibi bitirin.

Haberin Devamı

“Benimle evlenir misin”e nasıl “Evet” dediyseniz, “Benimle boşanır mısın”a da “Evet” deyin.

Yazarın Tüm Yazıları