8 keşifte BİLİMSEV

Herkes yerini aldıysa ‘geleneksel yarıyıl tatili çilesi’ başladı. Tatilzede velilere İzmir’den müjde! Bilim Sanat Etkinlik Vadisi ‘BİLİMSEV’ hepimize umut olsun...

Haberin Devamı

NEDİR, NE DEĞİLDİR?

Urla Ovacık Köyü’nün kalbinde en sade haliyle farkındalık kazanma merkezi. BİLİMSEV demek; temel bilimler, astronomi, teknoloji ve paleontoloji demek. Tüm bu alanlarda bilimsel yöntemlerle uygulamalı atölye çalışmaları yapıyorlar.

 KAÇ YAŞINDA?

Henüz çiçeği burnunda, en tazesinden bilim, sanat ve etkinlik!

 AMACINI SÖYLE!

Hayatın akışında bilime ve teknolojiye yer açmak. Sonra üretkenlik, yaratıcılık, merak, sonuç alma, problem çözme ve mantıksal düşünme beceresi kazandırmak. Daha ne olsun!

 SEÇ, BEĞEN, KATIL! 

'Atölye’ deyip geçmeyin, bu atölyeler bildiğiniz atölyelerden değil. Çünkü hepsi merkezin 1994’ten beri İzmir’de hayat süren okul öncesi eğitim kurumlarına bağlı. Bilimi dokunarak, hissederek, deneyerek deneyimlemek için Bilim ve Teknoloji Atölyesi... Hayalinizdeki robota hayat vermek için Robotik Atölyesi... Elektrik-Elektronik sistemlerle tanışmak, kaynaşmak için Elektrik ve Elektronik Atölyesi...Fark etmek ve keşfetmek için Küçük Mucitler Atölyesi... Çocuklara, gençlere astronomların izinde fevkalade Astronomi Atölyesi... Paleontologlarla Dinozor-Fosil-Arkeoloji Atölyesi... Doğuştan aşçılara, Mutfak Atölyesi... Artık aklınıza ne gelirse!

Haberin Devamı

 ATÖLYE ÇALIŞMALARI NE KADAR SÜRÜYOR?

10–12 kişiyle yapılan atölye çalışmaları hemen hemen 1–1.5 saat sürüyor. Ama isterseniz Sanat ve Drama Atölyesi’ndeki hikaye anlatan ağaçla tüm gün takılabilirsiniz.

 KİMLER EĞİTİM VERİYOR?

Eğitmenlerin hepsi Ege Üniversitesi’nden. Yüksek astronomlar, astronomi eğitmenleri, fizikçiler, paleontologlar... Vadinin diğer çalışanlarına gelince; onlar da Ovacık’ın içinden, kalbinden, yerlisinden.

 KİMLER KATILABİLİR?

Yelpaze geniş; 3–18 yaş arası çocuklar, gençler.  Unutmadan, merkezin kapıları pazartesi hariç her gün 09.00 ile 19.00 arası açık.

 NE KADAR ÖDERİZ?

Tek atölyeden faydalanacaksanız 40 TL. “BİLİMSEV Etkinlik Programına www.bilimsev.com ‘dan ulaşabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları