2016’da İzmir’in ‘en’leri

Yeni yıl öncesi size öyle bir liste yaptım ki atın cebe, soluğu İzmir’de alın.

Haberin Devamı

EN TAZESİ: 2016’dan önce son çıkışta bir geldi, pir geldi. İstanbullu 360, İzmir’e hoş geldi. Sevgili İstanbullular en iyisi, en tazesi, en havalısı hep sizde mi? İzmir, doğuştan havalı olunca tenezzül etmedi ama tabii gelince de “Hayır!” diyemedi. Dünyaca ünlü 360, Bayraklı Hilton Garden Inn’in tepesine kondu. Şu aralar İzmir’in en tazesi. Bir başka taze Susurluklu Yasa. Yasa artık tostuyla, çiğböreğiyle, köpük köpük ayranıyla Alsancak’ta. B’ready; Alsancak’ta butik bir lezzet şöleni. Damak şenlendiren kahvaltısı var. Diğer tazelere gelince... Ney ve gitar geceleriyle Taş Ev Cafe, Karşıyaka Mavibahçe’nin sosyal kelebeği Kepler Social House, Bostanlı’nın en lezzetli burger durağı No 7, Ilıca’dan sonra Alsancak’ta açılan krepçi Rimo’s, içi yananlara Yomumu Frozen Yogurt, Bornova’da “Sana İyi Köfte” mottosuyla LKM ve yine Bornova’da Avrupalı Ton’s Burger.

Haberin Devamı


EN POPÜLERİ: Eskiden İzmir’in kalbi Alsancak’ta atardı ama 2016’da işler değişti. Bayrağı Karşıyaka nam-ı diğer ‘35,5’ aldı. Hem de öyle bir aldı ki; önümüzdeki günlerde İzmirli eş-dostunuzla program yapmayı düşünüyorsanız, unutun. Çünkü çiçeği burnunda AVM Mavibahçe’nin altını üstüne getirmekle meşguller. Tamam, AVM ama kutu gibi değil. Ortası kent meydanı. Yani tam da İzmirlilerin havaları. Meydanda konserler var, şenlikler var, pazarlar, kermesler var. Ajandalara not; 31 Aralık’a kadar her hafta sonu 19.00 ile 22.00 arasında Mavibahçe’de yapay kar yağıyor.

 

EN MEVSİMLİĞİ: İzmir’in “Gençlik başımda duman, ilk aşkım, ilk heyecanı” Çeşme ve 9 durağı. Ege kasabası Urla... Yenisiyle, eskisiyle, uzun soluklu balık sofraları ve kedileriyle Foça... Doğası, denizi, mis gibi kekik kokulu Karaburun.... Saklı güzellik Mordoğan.... Hem lezzetli hem yeşil Tire, Kaplan Köyü... Sade ve sakin bir İzmirli; Seferihisar, Sığacık.... En şirininden Şirince...


EN ‘YEME DE YANINDA YAT’I: Babadan oğula gurme Ahmet Güzelyağdöken’in Balmumu. Ekmek dolması, paşa böreği, Alaşehir kaplaması ve buğday pilavı mekânın dört atlısı.

Haberin Devamı


EN SOHBETLİSİ: Rengârenk, cümbüş pazarları! Sebzesiyle, meyvesiyle, 10 numara penyesiyle Bostanlı Pazarı BOSPA. Alışverişin, tıka basa yemenin adresi Sığacık Pazarı. Yerli malı, yurdun malı, her şeyin en doğalı Foça Yeryüzü Pazarı. Urla’nın ünlüsü Malagaca’sı. Esnafın güleryüzüyle Tire Pazarı. Pazar sohbeti tamamsa gelelim mekân sohbetlerine… Fuar’ın kalbinde İzmir Sanat Kafe… Çayın, sohbetin envai çeşidi Sir Winston Tea House, üçüncü nesil kahveci Awake.

 

EN ‘ELLER HAVAYA’SI: Kıbrıs Şehitleri, Muzaffer İzgü ve Gazi Kadınlar Sokakları. House 44, 1881, Trafik… Canlı performanslarıyla Bornovalı Ooze Venue ve özel partileri, konserleriyle Container Hall, İzmir Arena.

 

Haberin Devamı

EN ‘ŞEREFE’Sİ: Rakı-balık-meze üçlüsünün bir numarası Veli Usta. Eski dostların buluşma mekânı, gazeteciler ve yazarlar müdavimi Bab-ı Âli Fasıl. İsmi Saraybosna’dan armağan, lezzetleri Şirinyer’deki meşhur Orhan’ın elinden Mostari. Nostaljik takılanlara Eski Usul Meyhane.

Yazarın Tüm Yazıları