Yılın son güneş tutulması aslan burcundan gerçekleşiyor

11 Ağustos günü saat 12:57’ de Aslan burcunda gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması, Kanada'nın en kuzeyi, Grönland, İzlanda, Rusya ve Kazakistan'ın büyük kısmı, Moğolistan ve Çin'in büyük bölümünden izlenebilecek. Bir benzeri 1999 yılında gerçekleşen bu tutulma bu ülkemizden o yıllardaki gibi ülkemizden gözlemlenmeyecek.

Haberin Devamı

Şimdi sizlere birkaç kilit nokta vereceğim. Tabi bu noktalara ulaşmak için hafızanızı zorlamanızı istiyorum.23 Temmuz 2017 tarihinde aslan burcunda bir yeniay sonrasın da 31 Ocak 2018 Yılında Aslan burcunda başka bir ay tutulması oldu. Bu zaman dilimlerini gözlemlerken nelerle mücadele ettiğinizi düşünmenizi istiyorum.

Malum şimdi siz diyeceksiniz ki ben dün yediğim yemeği hatırlamıyorum bunu nasıl hatırlıyım. Dün yediğiniz yemeği hatırlamasanız da lütfen bu tarihlere ve o dönemde gelişen olaylara bir dönmenizi istiyorum.

Etkilerini önümüzdeki iki haftada yoğun olarak hissedeceğimiz bu tutulma hayatımızın en önemli konularını belirleyecek noktada olabilir.

O yıllara dönüp baktığımızda çok hoş anılarımız yok. Büyük bir deprem yaşadık, ülke olarak bir ekonomik kriz içindeydik ve dış ülkelerle ilişkilerimiz oldukça zayıftı. Bir çoğumuz özellikle aynısı mı olacak korkusu içindeyiz. Şunu söylemek isterim ki o zamanın şartları çok daha başkaydı şimdinin şartları çok daha başka.

Haberin Devamı

Bu tutulma sadece 1999 yılına da benzer değil.1961-1980 yıllarıyla da gökyüzü transitlerine benzer bir tutulma gerçekleşmektedir. Tutulmaların gerçekleştiği eksende ya da gözlemlendiği ülkelerde doğal afetler ya da farkındalık getirecek durumlarla karşılaştıklarını söyleyebiliriz. Bu tutulmanın o dönemlerden daha farklı ve pozitif bir tutulma olduğunu söyleyebiliriz.

Tutulma kuzey ay düğümü yönünde olduğu için olayların büyümeye açık ve ani gelişen fırsatlarla dolu olduğunu gösteriyor. Kariyerimizi ilgilendiren konularda daha fazla ön planda olmak ve kendimizi göstermek arzusu içerisinde olabiliriz. Nitekim bu arzu doğru kullanıldığında enfes sonuçlar verecektir. Aşk, yaratıcılık, çocuklar ve eğlenceli konularımız hayatta daha fazla yer kaplayabilir. Ani yol ve yön değişiklikleri ile kararlarımızı değiştirebiliriz. Sürpriz bir aşk hikayesi yaşamınızın yönünü değiştirebilecek nitelikte olabilir.

Beklentilerinizin dışında bir fırsatın önümüze gelmesi heyecan verici olacak. Belki de beklentilerimizin bittiği ya da umudumuzun kesildiği konulardan iyi sonuçlar elde etmekte dersek doğru bir tespit olabilir.

Haberin Devamı

Türkiye astroloji haritasında tutulma 2.ev diye nitelendirdiğimiz para ve finans alanında gerçekleşiyor. Tutulma anı haritasında Venüs Terazi burcunda hareket ediyor olacak. Ekonomik anlamda oldukça zorlayıcı günler getirebileceği öngörülebilir. Venüs gezegenin yaptığı sert açı özellikle Ekim aylarında beklemediğiniz bir ekonomik zorlukla bizleri yüzleştirebilir. Bunları yılın başından bu yana söyledik ve bahsettik. Şu an gelişen duruma ne siz çok şaşırıyorsunuz ne de bizler. Sonuç itibariyle bizim irademizi aşan konular olduğu için en azından bunları bizler öngörerek kendi durumlarımızı korumayı seçebiliriz.

 Bu tutulma Merkür gezegeni ile temas içinde olduğu için Tavırlarınız da ve davranışlarınızda farkında olmadan bir bencillik ve ben merkezcilik görülebilir. Kimseden akıl almaya ve yönlendirilmeye tahammül edemeyebiliriz. Bu noktada daha geniş düşünmeli söylenilen konulara karşı daha değişime açık davranmalısınız.

Haberin Devamı

Egolu davranışlardan uzak durun.

Kibirli konuşanlar ve tepeden bakanlar için oldukça zorlayıcı bir süreç. Hiçbir şeyi abartmayın. Bakış açınız değiştiğinde ego kalktığında, maskelerin ardındaki yüzleri görmeye başlarsınız. Bunun için egonun size yapmanızı söylediği şeylerden uzak durun. Bencillik, öfke, kibir, kıskançlık, hırs gibi olumsuz duyguları, egonun destekçilerini terk edin. Maddi dünyaya ait istekleri bırakın. İşte o zaman kaderinizi ortaya çıkaran adımları atarsınız. Yaşadığınız da zaten sizin kaderinizdir ve siz bunu anlarsınız. İçinizdeki gizli olan sizi bulun. Bu arayışta elbet ki engeller olacak. Bu engeller sizin korkularınızdır. Zihin iki şeyi bir arada tutamaz. Yani sevinç varken hüzün yoktur, sevgi varken nefret yoktur. Cesaret varken korku ortadan kaybolur. Zihin sepetinizde hangi yumurta olduğunu fark edin. Yani bir ipte iki cambaz oynamaz...

Haberin Devamı

Bu arada cesaret demişken nerde ve ne koşullarda cesur olmanız gerektiğinizi ayırt emek zorundasınız. Tilkiye cesaretini ispat et demişler gitmiş yavrusunu yemiş. Kısaca cesur olmayı sevdiklerini harcamak sanmayın. Kimsenin dolduruşuna gelmeyin. Bu ince ayarı muhakkak yapın. Çünkü bir gün mutlaka hakkını yediğiniz kişiyle denk gelirsiniz…

 

Yazarın Tüm Yazıları