Tarih, kazananlar tarafından yazılmıştır

Günaydınlar, Mart Ay’ının ilk haftasından hepinize…

Haberin Devamı

Sıcak ve hareketli bir mart ayı bizleri bekliyor diyebiliriz.
Hafta sonu neler oldu neler yaptınız bakalım?
Ben biraz geçmiş tarihteki olayları araştırdım. Önümüzdeki günlerde biraz dünya üzerinde bazı önemli olayların tetiklenmesini öngörüyorum.
Bunlardan en önemlisi Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlik çok hızlı bir şekilde tırmanabilir. Malumunuz tarih tekerrürden ibarettir.
Asya'nın iki büyük gücü Pakistan ile Hindistan arasında daha önce üç kez savaşa neden olan sorunun kaynağını Keşmir bölgesi oluşturuyor.
Keşmir'in Hindistan ile Pakistan arasında ciddi bir sorun olarak ortaya çıkması ise 72 yıl önce İngiltere'nin bölgeden çekilmesine dayanıyor.
1947’de Jüpiter gezegeni yine yay burcundayken bu olaylar başlangıç göstermiş. Şimdi malum biliyorsunuz Jüpiter yine yay burcunda ilerliyor ve nisan başlarında bu gezegen bir gerileme hareketinde bulunacak.
1947’den bu yana bölgede yaşanan önemli olayların kronolojik sırası şöyle:
Ekim 1947: (Jüpiter yay) Hindistan ve Pakistan arasında, Keşmir nedeniyle çıkan ilk savaş, ülkelerin bağımsızlığını ilan etmesinden 2 ay sonra başladı. Binlerce kişinin öldüğü bu savaş sonrası Cemmu Keşmir, Hindistan’a bağlandı.
Ağustos 1965: (Jüpiter İkizler) Komşu ülkeler arasında kısa süreli bir savaş yaşandı.
Ekim 2001: (Jüpiter Retro ikizler) Hindistan yönetimindeki Keşmir’deki meclis binasına saldırıda 38 kişi öldü. 2 ay sonra Delhi’deki Hindistan parlamentosuna saldırıda 14 kişi yaşamını yitirdi.
Cammu Keşmir, halen Hindistan'da Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu tek eyalet olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

6 Marttan sonra eğer birileri bunu din ile ilgili konulara bağlarsa ya da daha duygusal anlamda topraklarının kutsallığı ile ilgili bu ülkeler cesaret alırsa işte Merkür 29 derece balık burcu bu alanda burayı destekler ve olayı yükseltir.

Bu hafta ABD ve diğer ülkelerden gelen yorumlar oldukça önemli olabilir. Bu dönemeçte yapılacak bir yanlış hareket yine burayı tetikleyebilir. Çünkü 6 Mart’ta gerçekleşecek olan yeniay geçmişte fedakârlık yaptığımız konuları tekrar ele geçirmek isteğimizi tetikliyor. Bu yeniay içinde Scheat yıldızı bulunmaktadır. Bu yıldızın olduğu yeniaylar sürekli bu tarz olayları vaat etmiş.

Haberin Devamı

1998’de Hindistan 5 nükleer silah denemesi gerçekleştirmiş. Pakistan buna 6 nükleer silah denemesiyle karşılık vermiş. Bunlar, iki ülke arasındaki son nükleer silah testleri olmuş.Dünya nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı Asya’da bu tarz bir gerilim pek zorlayıcı olabilir. Aynı zamanda bu savaş nükleer boyutta olabilir. Çünkü yapmadıkları şey değil.
Genelde büyük olaylar bu tarz krizli Merkür Retrolarında çıkabiliyor. Çünkü bu zamana kadar tahammül etmişizdir ama birden her şey bu krizli derecelerde patlak verir. Beni aptal yerine mi koyuyorsunuz fikri ve bilinci yükler insana.

Hindistan ve Pakistan’ın geçmiş tarihlerine baktığınız da gayet rahat birbirlerine saldırı düzenleyebilen ülkeler olduğunu ve korkusuz olduğunu gösteriyor. Bu Merkür gerilemesi onlara umarım böyle bir dürtü vermez.

Haberin Devamı

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir'in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat'ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı.

Pakistan Başbakanı İmran Han ,5 Ekim 1952 doğumlu. Güneş, Satürn, Merkür, Terazi ve Ay burcu boğadır.

Hindistan başbakanı Modi, 17 Eylül 1950 doğumlu. Kendisi bir başak burcu ve tüm gezegenleri bu burçta bulunmaktadır. Ay- Mars kavuşum akrep burcunda yer almaktadır. Bu harita sahibi daha takıntılı ve obsesif davranışlar sergileyebilir ve intikamcı yönü diğerine göre daha yüksek olabilir. Bu 5-6 Mart’ta yaşanacak önemli gökyüzü olayları onu oldukça etkilemektedir.
Gelelim şu an biz de havalar nasıl?

Haberin Devamı

Bizlerin de Hindistan ve Pakistan’dan eksik kalan bir yanımız yok malum. Dünden beri duygularınız oldukça yoğun ve tarifsiz. Bir şeylerle başa çıkmak sizleri şu sıralar zorluyor olabilir. Defalarca kendinizi anlatmaktan yorulduğunuz işlerin tekrar önünüze geldiği ve kendinizi anlatmak zorunda kaldığınız durum ve olaylarla iç içe olabilirsiniz. Biliyorum bu kırıcı ve yorucu bir serüven. Âmâ eminim ki öğrenilmesi gereken önemli dersler de barındırıyordur. Gökyüzünde büyük bir değişim var. Buna kendinizi hazırlayın.

84 Yıl da bir burca gelen Uranüs gezegeni şimdi boğa burcuna geçiş yapıyor. Burada tam 7 yıl bulunacak. Aynı anda çok önemli bir yeniay gerçekleşiyor ve bu hafta Merkür’ün aklımızı karıştıran dediğimiz balık burcundaki yerinde bir gerileme hareketi başlıyor.

Haberin Devamı

Bunların farkında olarak hareket edin ve kontrollü olun. Özellikle ilişkilerinizde kafalar karışık olabilir.

Venüs aynı zamanda kova burcunda ilerlediği için ilişkinizin bitme sebebi özgür olma fikri olabilir. Karşı taraf size sürekli gelip size arkadaş kalalım mantığında konuşmalar yapabilir. Ya da arkadaşlıklar bir anda sevgili olma yoluna gidebilir. Bu konular da duygularınızdan emin olmalısınız. Merkür balıktan çıktıktan sonra pişman olmayasınız.

“Her olayda elimizden geleni yapmalı ve geri kalan şeyler için soğukkanlı olmalıyız. Deniz yolculuğuna çıkmak zorundaysak ne yapmalıyız?

Gemiyi, kaptanı, tayfaları, mevsimi, günü ve rüzgârı iyi seçmeliyiz. Hepsi bu”
Olayların sizin isteklerinize göre uygun bir şekilde oluşmalarını beklemeyin. Olayları gerçekten ortaya çıktıkları gibi kabul edin. Bu yolla huzur sizin için olanaklı olacaktır ve bu şekilde ne yapabilirsiniz buna yönelin.

Harika bir hafta diliyorum.
Gönlünüze göre bir değişimleriniz olsun efendim…

Yazarın Tüm Yazıları