Mücadele devam edebildiği sürece yenilgi yoktur

Çarşamba günü boyunca Ay Boğa burcunda ilerlemeye devam edecek. Güven duygusu ve ekonomik koşullarınızda oluşan gel gitler sizi biraz kaygılandırabilir.

Haberin Devamı

Finansal harcamalarınızı tekrar gözden geçirebileceğiniz, yatırımsal konular adına çevrenizden fikirler alabileceğiniz bir gün geneli denebilir. Bugün Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Şimdiden Tüm Yengeçlerin güneş dönüşlerini ayrıca kutlarım.

Bugün yeni şeyler denemekten ve risk almaktan kaçınmanızı önerebilirim. Başkalarının acısına ya da çaresizliklerine karşı aşırı merhametli tavrınız sizi gün genelinde yorabilir. Bu enerjinizi daha dengeli kullanmalısın. Kendi hayatının yolculuğunda ve çevredeki kişilerin iyiliği için duygularının aşırılığını ayarlaman gerekli. Güneşinde ve Merkür’ün de artık Yengeç burcunda hareket etmesi seni duygularının mantığından daha ön planda çalışacağı mesajını veriyor. Daha hassas ve sezgisel olabilir ve başkalarının duygusal durumlarına kolayca tepki verebilirsin. Kendin hakkında duygularını yeniden tanımak adına çok şey öğreneceğini söyleyebilirim. Aile içinde iletişim üzerine önemli gelişmeler deneyimleyeceksin. Bu transit etkisiyle aile içindeki küslükler, kırgınlıklara artık bir son verebilirsiniz. Örneğin, aile fotoğrafları toplamak veya aile geçmişi öğrenmek ya da aile içi toplantılar organize etmeniz sizi besleyebilir. Kendi inandığın düşüncelerini iddia etmekte güçlük çekebilir ya da şüphe duyabilirsin. Bu konuda kendine olan güvenini asla kaybetme. Ailenizin konforu için onlara karşı sevecen ve besleyici bir yön içinde olmalısınız. Bu dönemde istemsizce sert davrandığınız konuları gözlemleyin. Bu tür zor konular aslında yengeç gibi sert bir dış kabuk olarak düşünülebilir. Sert kabuğun altındaki savunmasız kaldığınız ve tehdit altında olduğunuzu düşündüğünüz korkuyu keşfederek, Tam da bu noktada geri çekilmek yerine korkularınızla yüzleşmelisiniz. Unutmayın şikâyet edilen yere mucizeler gelmez…

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli hikâyesine;

Japonya’da bir çocuk on yaşlarındayken bir trafik kazası geçirmiş ve sol kolunu kaybetmiş. Oysa çocuğun büyük bir ideali varmış. Büyüyünce iyi bir judo ustası olmak istiyormuş. Sol kolunu kaybetmekle birlikte, bu hayali de yıkılan çocuğunun büyük bir depresyona girdiğini gören babası, Japonya’nın ünlü bir judo ustasına gidip yapılacak bir şeyin olup olmadığını sormuş.

Haberin Devamı

Hoca: “Getir çocuğu bir bakalım.” demiş.

Ertesi gün baba ve oğlu hocanın yanına gitmişler.

Hoca çocuğu süzmüş ve: “Tamam.” demiş. “Yarın eşyalarını getir, Çalışmalara başlıyoruz.”

Ertesi gün çocuk geldiğinde hocası ona bir hareket göstermiş ve “Bu hareketi çalış.” demiş. Çocuk bir hafta için aynı hareketi çalışmış. Sonra hocasının yanına gitmiş. “Bu hareketi öğrendim başka hareket göstermeyecek misiniz?” diye sormuş. Hocanın cevabı: “Çalışmaya devam et olmuş. İki ay, üç ay, altı ay derken çocuk okuldaki bir yılını doldurmuş. Çocuk bu bir yıl boyunca hep o aynı hareketi tekrarlamış.

Hocanın yanına tekrar gitmiş:

“Hocam bir yıldır aynı hareketi yapıyorum bana başka hareket göstermeyecek misiniz?” “Sen aynı hareketi çalış oğlum. Zamanı gelince yeni harekete geçeriz.” İki yıl, üç yıl, beş yıl derken çocuk judodaki onuncu yılını doldurmuş. Bir gün hocası yanına gelip: “Hazır ol!” demiş. “Seni büyük turnuvaya yazdırdım. Yarın maça çıkacaksın!” Delikanlı şok olmuş. Hem sol kolu yok hem de judo da bildiği bir hareket var.

Haberin Devamı

Ünlü judocuların katıldığı turnuvada hiçbir şansının olmayacağını düşünmüş. Ama hocasına saygısından ses çıkarmamış. Turnuvanın ilk günü delikanlı ilk müsabakasına çıkmış. Rakibine bildiği tek hareketi yapmış ve kazanmış. Derken ikinci, üçüncü maç, çeyrek final, yarı final ve final. Finalde delikanlının karşısına ülkenin son on yılın yenilmeyen şampiyonu çıkmış. “Tam bir üstat, delikanlı dayanamayıp hocasının yanına koşmuş.

“Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama rakibime bir bakın hele. Bende ise bir kol eksik ve bildiğim tek bir hareket var. Bu kadar bana yeter. Bari çıkıp da rezil olmayayım izin verin turnuvadan çekileyim.” Olmaz demiş hocası. “Kendine güven, çık dövüş.” Çaresiz çıkmış müsabakaya. Maç başlamış. Delikanlı yine bildiği o tek hareketi yapmış ve rakibini yenip şampiyon olmuş. Kupayı aldıktan sonra hocasının yanına koşmuş:

- “Hocam nasıl oldu bu iş?

Haberin Devamı

Benim bir kolum yok ve bildiğim tek bir hareket var.

 Nasıl oldu da ben kazandım?”

“Bak oğlum on yıldır o hareketi çalışıyordun. O kadar çok çalıştın ki, artık yeryüzünde o hareketi senden daha iyi yapan hiç kimse yok. O hareketin tek bir karşı hareketi vardır. Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutması gerekir!”

Dememiz o ki; Çalışmanın ve sabrın sonu her zaman selamettir. Yeter ki hayatın için doğru alanda, mantıklı olan hamleye yönelik çalışman. Balık yetişmeyen bir göle olta atmayacaksın, ekmediğin bir tohumun verimini beklemeyeceksin. Stratejik ve akıllı kararların her zaman şampiyonluğu vardır. En önemlisi ise coşkunuzu kaybetmeyin. İnsan Sınırsız Bir Coşku Duyduğu Her Şeyin, Üstesinden Gelebilir.

Kadir geceniz mübarek olsun…

Dualarınız kabul olsun…

Mutlu günler dilerim.

 

KOÇ

Haberin Devamı

Kontrolsüz cümleler sarf etmek durumunda kalabilir ya da kırıcı sözler sarf eden bu tür kişilerle karşılaşmamız söz konusu olabilir. Mümkün oldukça sakin olmakta fayda var.

BOĞA

Hayatımıza dair istek ve bağlılıklarımızı yüzeye çıkartarak davranışlarımızın gerçek nedeniyle yüzleşilmesi gerektiğini farkındalığını yaşayabiliriz.

İKİZLER

Farkındalık gerekli ve önemli bir adımdır. Eğer kendinize karşı sorumluluklarınızla uyumlu yaşamıyorsanız, bu gün size karar verilmesi gereken şeyleri gösterecektir.

YENGEÇ

Sevgi ve aşk anlamında kendimizi güvende ve şanslı hissettiğimiz bir zaman dilimi içerisindeyiz. Bunu değerlendirmek ve bazı olaylara karşı daha sakin kalmak bizi rahatlatacaktır.

ASLAN

Kalbinizin sesini dinlemeli, her konuda otorite sahibi olmaktan çok arkadaşlarınızın da çıkarları için birlikte karar almayı ve herkesin kazandığı durumlar yaratmayı öğrenmememiz gerekli.

BAŞAK

Bugün daha aristokrat bir hava içerisinde olup, yarın nereye varacağını hiç düşünmeden alıp başımızı gitmek veya yeni ufuklar içerisinde olmak isteyebiliriz.

TERAZİ

Öfkenizi frenleyip strateji geliştirmeyi deneyin. Aileniz ile gereksiz çekişmelere girmeyin. Daha fazla kendinizi iyi hissedeceğiniz insanlarla ve durumlarla ilgilenmeye özen gösterin.

AKREP

Eviniz ile ilgili önemli konular gündeminize gelebilir. Taşınma yer değişikliği yada tadilat gibi. Dostlarınızla vakit geçirmek bugün size iyi gelebilecek.

YAY

Yersiz harcamalara karşı biraz daha dikkatli olun. Bazı şüphelerinizi ve kafa karışıklıklarınızı dışarı çok fazla yansıtmayın.

OĞLAK

Düzene ve mükemmele düşkünlüğünüzü eleştiri bağımlılığı ile birleştirip hoşgörüsüz davranışlar içerisinde olmamalısınız. Değişken koşullara ayrıntılı bir incelemeden sonra yaklaşım sergilemeyin.

KOVA

Zihinsel kontrolünüzü ve konsantrasyonunuzu sağlamak sizi zorlayabilir. Gerginlik, sinirlilik ve stres sizin için bir problem haline gelmesin.

BALIK

Aşkta bazı taleplere karşı dengeli tavrınızı korumaktan vazgeçmeyebilirsiniz. Yöneticileriniz ile ilgili radikal kararlar verip yüzleşmeyin. İlişkileri sorgularken kariyer ile ilgili hedeflerinizde rotanızı kaybetmeyin.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları