Kendiniz olun. Fazlasını olmaya çalışırsanız, bir hiç olursunuz

Ay, sabah saatlerinde ikizler burcunda hareket ediyor.

Haberin Devamı

Bugün hem Merkür hem de Venüs gezegeni ile yaptığı olumlu kontaklar sayesinde önemli haberler alabilir bireysel anlamda girişimlerimizi gerçekleştirebiliriz. Bunun için öğleden önceki zaman dilimini kullanmamız da fayda vardır.

Öğleden sonra ise Ay’ın yengeç burcuna geçiş yapmasıyla birlikte sevdiklerimizi korumak isterken manipüle edici davranışlarla karşılaşabilir ya da siz bu şekilde davranabilirsiniz. Başkalarının karanlık sırlarını keşfetmek yerine kendi içimizde var olan derin gerçeklerle yüzleşmenin bir yolunu bulmalı ve hatalarımızı gidermenin yolları ile aramalıyız.

Bugün aynı zamanda çalışanlar için gerilimli bir gün olabilir. Kendi işinizi en güzel şekli ile yapmak isterken başkalarının baskıcı davranışlarıyla karşılaşabilirsiniz. Etrafınızdaki kadın figürleri ile zıtlaşmamaya ve önünüze gelen teklifleri değerlendirmeye gayret edin.

Haberin Devamı


Günün Tavsiyeli hikâyesine gelecek olursak;

 

Bir zamanlar Kanuni Sultan Süleyman, Süleymaniye camisini yaptırırken; fetva vermiş.

Demiş ki; Süleymaniye Camisi yapılırken, mimarından işçisine kadar hiç kimse bir dirhem yardımı kabul etmesin. Hepsini ben üstleniyorum. Velhasıl camii inşası bitmiş. Açılışı yapmışlar ve Kanuni o gece bir rüya görmüş.

Rüyasında kıyamet kopmuş. Mizan kurulmuş, hesaplar yapılıyor ve Terazinin bir kefesinde Süleymaniye Camii; diğer kefesinde ise bir kazan ayran tartılıyor.

Bakıyor ki o bir kazan ayran; Süleymaniye camisinden daha ağır geliyor. Gözlerine inanamıyor.

Kanuni rüyadan sonra kan, ter ile sabahı zor ediyor. Sabaha tüm vezirlerini toplayıp ferman veriyor camii de çalışan herkes huzura getirilsin! diye.

Derken herkes bulunuyor ve Kanuni soruyor. Size dışarıdan hiçbir şey almayın diye ferman verdiğim halde, kim başkasından yardım aldı, diyerek hışımla çıkışıyor bir kazan ayranın kim tarafından getirildiğini soruyor.

Çalışanlardan biri hayretlerle anlatıyor. Hünkârım cami inşaatına, yaşlı bir kadın gelirdi. Bize selam verir, hâl hatır sorardı. Elinden bir şey gelmese de yardım etmek isterdi. Ve hep dua ederdi. Ayranı da o kadın getirdi diyor.

Haberin Devamı

Kanuni ferman veriyor. Tez vakit o kadını huzura getirin diye. Kadını buluyorlar ve huzura getiriyorlar. Kadına söz hakkı veriyor Sultan Süleyman.

Kadın diyor ki; Hünkârım, ben aciz, fakir ve yaşlı biriyim. Sizin eserinizi yapanlara Allah rızası için Dua ettim ve ayran verdim. Hatta o ayranı yaptığım yoğurdu da komşumdan aldım. Allah rızası için de işçilere dağıttım.

Kanuni kadına şunu söylüyor.
Ey kadın;
Sana mahcubum.
Benim caminin sevabına karşı ;
o bir kazan ayranın sevabını değişelim mi? diye soruyor…

Dememiz o ki; Bir tas ayranın hakkını kanuniden soran Allah, sizlere yapılan haksızlıkları sormayacak mı?

Herkes kaderini Allahtan korktuğu kadar yaşar. Kimin ne yaptığının veya yaptığı iyiliğin Allah katındaki önemini kimse bilemez. Allah’ın katındaki tek kıstası ne kadar büyük olduğu değil ne zorluklara katlanılarak ne niyetle yapıldığıdır. Zorda da olsanız İyilik Yapmaktan Asla Vazgeçmeyin.

Kim bilir;
Belki de saf bir kalp ile ettiğiniz dua, başkasının kaderini değiştirir.
Belki de yaptığınız bir iyilik, Süleymaniye den bile daha büyüktür.
Allah bilir. Biz bilmeyiz!

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları