Kalbin kendine has nedenleri vardır ki, akıl hiçbir zaman anlayamaz.

Günaydın herkese. Haftayı bile yarılamış bulunmaktayız. Ay kova burcunda ilerliyor. Bugün duygu durumunuz açısından alınganlığa fazlasıyla müsaitsiniz. Bu yüzden kenara çekilip dinlenmek, kendinize zaman ayırmak ve olumlu düşünmeye gayret etmek daha doÄŸru bir tercih olacaktır. Aksi halde bazı restleÅŸmeler yaÅŸanabilir. Duyduklarınız karşısında gelecekle ilgili planlarınız deÄŸiÅŸebilir.Â

Haberin Devamı

Aklınızı ve kalbinizi biraz dinlendirin. Neden işler istediğiniz gibi gitmiyor diye sorgulamayın. Tam tersine fırsatlar, engel sandığınız olayların içinde yer alıyor olabilir. Bunu bir de bu gözle düşünün. Eğer yaşamınızı değiştirmek istiyorsanız bunu sadece kendinizin yapacağını unutmayın. Risk almadan ilerlemek mümkün müdür? İşte tüm cevap burada yatmaktadır. Hesaplarınızı iyi yapın ve hedeflerinizi şekillendirin.

Gelelim günün Tavsiyesine;

Dün sunduğum testten herkes çok memnundu. Çok güzel dönüşler aldım. İnsanın bazen kendisini fark etmesine yardımcı olan farklı bakış açısı getiren bir alan bunlarda. Ben şu an hali hazırda sosyoloji öğrencisi olduğum için bu tarz konuları çok araştırıyorum. Önüme gelen şeyleri sizlerle de paylaşmaya özen gösteriyorum. Hali hazırda ay kova burcunda ilerlerken sorulabilecek en güzel mini testini aşağıya bırakıyorum ve biliyorsunuz ki daha sonrasında bu testi değerlendirmek için İnstagram hesabımda (@astromatik) burçlarınızla hangi sahneyi seçtiğinizi yazıyorsunuz ve günün kritiğini birlikte yapıyoruz. Birlikte öğreniyoruz… 

Haberin Devamı

Buradaki soru ise dünyanın en ünlü masallarından biri olan Külkedisi ile ilgili.

Masalı hatırlamaya çalışın. Masaldaki unutulmayacak sahneler arasında sizi en fazla etkileyen hangisidir

Üvey annesi ve kardeşlerinin külkedisine işkence ettiği kısımlar.
Perinin külkedisini güzel bir prensese çevirdiği sahne.
Külkedisinin saat 12'yi vurduğunda balodan kaçış sahnesi.
Prensin camdan ayakkabıyı külkedisinin ayağına giydirdiği sahne. 

Çözümleme:

Psikolojik analizler üzerinde yapılan araştırmalar da tüm olaylara daha yakından bakıldığında seçtiğiniz sahne, sizin kişiliğinizdeki en zayıf noktayı ya da en büyük kusuru gösteriyormuş.

1-Üvey annesinin elinden eziyet çeken külkedisi: Bu sahne acıma duygusu uyandırıyormuş, ancak acımanın altında büyüklük ve gurur duyguları varmış. Bu sahneyi, kendinizi birisinden üstün görmenizi sağladığı için hatırlıyor olabilirmişsiniz. Ve devamında derler ki; Başkalarına şefkatli ve acıyan gözlerle yukarılardan bakmak iyi bir özelliktir ama onlara daima tepeden bakmayı alışkanlık haline getirmeyin.

Haberin Devamı

2-Peri tarafından prensese çevrilen külkedisi: Sihirli değneğin bir hareketi külkedisini güzel bir prensese çevirir ve dünyasını değiştirir. Ama gerçek dünyada işler hiç de bu kadar kolay değildir. Sizin en büyük hatanız gerçek hayattaki sorunları görmezden gelmeniz ve plansızlığınız. Burada, yarattığınız sorunlardan sizi kurtarmak için sihirli değneğini sallayacak bir iyilik perisi olmadığını unutmuşa benziyorsunuz.

3- Camdan ayakkabısını düşüren külkedisi: Bu sahne, sizin başkalarına muhtaç yanınıza hitap edermiş. Kendinizi saat 12'yi vurduğu zaman koşarak kaçarken ve arkanızda sadece sorunlar ve cevaplanmamış sorular bırakırken ama günün birinde gerçeklerle yüzleşmenin ne demek olduğunu öğrenirken bulabilirmişsiniz.

Haberin Devamı

4-Prensin ayakkabıyı giydirdiği sahne: Hemen herkes mutlu sonlara bayılır ve siz bu konuda çoğunluğa dahilsiniz. Uzmanlar bu konuyu sorun olarak anlamlandırıyorlar. Bu sahne aklında kalan kişilerin basit, normal ve sıradan olan şeylerle çok kolay mutlu olabildiğini düşünüyorlar. Hayattan tek beklentiniz sıradan bir iş, sıradan bir maaş, sıradan arkadaşlar, sıradan bir aile, sıradan çocuklar...Sizi özgün yapan özelliklerinizi keşfetmek için biraz daha fazla gayret sarf etmelisiniz. Öyle hissetmiyor bile olsanız siz özelsiniz. Siz muhteşem bir yaradılışsınız.

Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları