Kalbin atışı, kaderin sesidir…

Günaydın herkese. Güneş tutulmasını da atlatmış bulunmaktayız. Asıl biz buna atlatmak demeyelim ama yepyeni bir sürecin ve zamanın başladığı bir döneme giriş yaptığımızı söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Ay artık başak burcunda hareket edecek. Yepyeni bir bilinç kazandığımız ve bakış açımızda önemli değişimler yakalayacağımız bir süreç içerisindeyiz.

Ay başak burcundayken aynı zamanda gün genelinde geri harekette bulunan Merkür ile de temas içerisinde olacak. Daha titiz ve özenli davranışlar içerisinde olabiliriz. Bu geçmişteki iş ve kariyerimiz üzerine gelişmeler yaşayacağımız ya da yeni teklifler ile karşılaşabileceğimizin mesajını da bize veriyor. İlişkilerinizde sadece kırıcı olmamak için elinizden geleni yapın. Sözlerinizi gelişi güzel sarf etmeyin. Kullandığınız kelimelerin nereye ve nasıl ulaşabileceğini hesap edin. Yanlış anlaşılmalara açık bir gün genelinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Ay ‘ın Neptün’e meydan okuması ise sizleri duygusal dünyanızda hırçın yapabilir. Kendinizi bir takım çıkmazlar içerisinde hissedebilirsiniz. Başarı ve gelişim için farklı açılardan hayata bakmayı öğrenin. Bakmanın değil görmenin önemli olduğunda herkes birleşir, değişik görünende ise kimse anlaşamaz. Bakış açılarının her insanda ayrı olduğunu unutmayalım. Her insanın parmak izi ayrıdır, bunu düşünün. Kısaca; İradene egemen, vicdanına esir ol. Vicdanının yönetiminde oluşan ahlaki değerlerin ve davranışların senin en güzel elbisendir.

Haberin Devamı

Gelelim günün tavsiyeli hikâyesine;

Bir süre önce bir arkadaşım,
üç yaşındaki kızını, bir rulo altın renkli kaplama kâğıdını
ziyan ettiği için cezalandırmıştı.
Durumları iyi değildi ve kızının, kâğıtları
ağacın altına koyacağı bir kutuyu süslemeye harcaması
onu çok sinirlendirmişti.

Buna rağmen küçük kız,
ertesi sabah hediyeyi babasına getirdi
ve "Bu senin için babacığım." dedi.
Arkadaşım, gösterdiği tepki için kendini suçlu hissetti
ama kutunun boş olduğunu görünce için için sinirlenmekten de
kendini alamadı.

Kızına bağırdı:
"Birine bir hediye verdiğin zaman
içinin dolu olması gerektiğini bilmiyor musun?”.
Küçük kız babasına yaşlı gözlerle baktı ve şöyle dedi:
"Ama babacığım, kutu boş değil ki.
Ben kutunun içine öpücüklerimi üflemiştim.
Hepsi senin için babacığım."

Haberin Devamı

Babanın içi paramparça olmuştu;
kızını kucakladı ve onu affetmesi için yalvardı.

Arkadaşım, bu altın renkli kutuyu yatağının baş ucunda
yıllarca sakladığını anlattı bana.
Ne zaman cesaretini kaybetse,
kutunun içinden hayali bir öpücük çıkarıyor
ve onu oraya koyan çocuğunun sevgisini hatırlıyordu.

Gerçek anlamda bakmak gerekirse, hepimiz,
arkadaşlarımız ve ailelerimiz tarafından
bize sunulan, karşılıksız sevgi ve
öpücüklerle dolu altın renkli kutulara sahibiz.

Dememiz o ki; Dünyada sahip olabileceğimiz daha değerli bir şey olamaz. Hayata iyi bakın. Herkes göremese de her şeyin bir güzelliği vardır. Baktığın zaman güzel şeylere odaklan ve gör. Kötü insanlar yeryüzüne serpilmiş bir avuç iyi insanı sınamaya yarar. Kötüler olmazsa iyiler olmaz.

Mutlu günler dilerim…

 

KOÇ

Haberin Devamı

Üzerinizde baskı unsuru oluşturacak konulara karşı direnç gösterebilirsiniz.Aşk ve ilişkilerden yana keyfili bir süreçin başlangıcı.

BOĞA

Seyahat veya eğitim ile ilgili planlarınızı gerçekleştirebilirisiniz.

İKİZLER

Alım-satım ya da kredi gibi finansal konularınızı uyum ve denge içerisinde çözebiliceksiniz.

YENGEÇ

İlişkilerdeki baskıcı ve garantici tavrınızı kontrol etmeniz gereken bir gün.Aşk ve ilişkilerde sadece yaşadığınız ana odaklanın.

ASLAN

Çalışma ortamınızda ya da sorumluluklarınızda bazı değişimler söz konusu olabilir.Finansal anlamda bazı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek çözümler bulabilirsiniz.

BAŞAK

Sevgi ilişkilerinizde daha ciddi ve kararlı davranışlar sergileyebileceksiniz.Duygularınızla mantığınızı keskin bir çizgiyle bugün ayırabileceksiniz.

TERAZİ

Haberin Devamı

Bazı sorunlar gün yüzüne çıkabilir. Kariyeriniz ile ilgili güzel teklifler bu hafta göz dolduruyor olacak.

AKREP

İş ortamınız, kariyeriniz ve kazançlarınızla ilgili önemli ve güzel gelişmelerin başlangıç tohumları meyvesini vermeye başlayacak. Bu duruma kendinizi hazırlamanızı öneririm.

YAY

İlişkileriniz ile ilgili önemli bir görüşme yapabilirsiniz. Gelen tekliflere daha pozitif yaklaşmanız da fayda var.

OĞLAK

İyi bir takip yeteneğinizin olması olayları hızlı çözmenize yardımcı olacak. Otoriter figürlerin baskılarına karşı dikkatli olmalısınız.

KOVA

Size zarar veren bazı düşünce kalıplarınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu anlamda biraz daha objektif düşünün ve kişisel gelişiminize katkıda bulunun.

BALIK

Haberin Devamı

Yakın çevre iletişimlerinizin aktif olduğu önemli bir gün. Beklediğiniz haberleri alabilirsiniz. Eğitim hayatınız ve seyahatlerinizi ilgilendiren konularda önemli planlar oluşabilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları