İradenin büyüdüğü yerde, zorluklar küçülür

Günaydın haftanın ortasından sıcacık bir merhaba diliyorum.

Haberin Devamı

Bugün Ay tüm gün Oğlak burcunda hareket edecek. Duygularımız sessiz ve derinden ilerlerken, ilişkilerimizde anlam veremediğimiz bir mesafe ile yol alacağız. Aynı zamanda bugün oldukça sürprizlere açık olmamız gereken bir gündeyiz. Her zaman ki günlere nazaran şaşırtıcı haberlerle karşılaşabiliriz. Aynı zamanda bugün Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Akrep burcundaki daha derin ve şüpheci halimiz artık yerini daha keyifli bir ruh haline büründürebilecek. Bugün çevremizdeki insanlar bizleri yanlış yönlendirebilir. Zayıf düşünülmüş kararlar, dürtüler veya yanlış anlamalara yol açan dağınıklıklara dikkat etmeliyiz.

Dikkatimizin içimize değil dış gelişmelere yöneleceği gibi kişiliğimizde, beğenmediğimiz yönlerimizden tamamen uzaklaşacağız. Tutku ve ihtiraslarının kurbanları olmamalıyız. Son zamanlarda Eski ve anlam ifade etmeyen, hayatımızdan çıkaramadığımız, belki de görmekten kaçtığımız olaylar karşımıza çıkmış olabilir. Bunlarla yüzleşmek adına uygun bir gün.

Haberin Devamı

Bu olaylarla yüzleşilmesi gerekmekte ve tamamen bu işleri kökünden kazıyacak çözümler bulunmalıdır. Endişe ve kaygılar size hata yaptırabilir. Bundan uzak durun.

 

Gelelim günün tavsiyesine;

Çağlar boyunca büyük üstatlar, filozoflar, bilgeler ve peygamberler insanın kendini bilmesini anlatmışlardır. Bu evrenin sırrının insanda olduğu ve kendini hafife almamasını söylemişlerdir. Ne var ki insanoğlu mutluluğu ve yaradandan uzaklarda aramıştır.

Farklı zamanlarda farklı şekillerle dile getirilen bu öz hakkında Kuranda da “ Allah insana şah damarından daha yakındır ” denilerek yol gösterilmiştir. İçimizde sevgi yerine korku yer almıştır. Nefret duyguları artmış ve güvensizliğin hâkim olduğu bir dünya yaratmışızdır.

Bu durumdan herkes şikâyetçi ama bu durumu düzeltme adına bir adım atmıyoruz. Tamamen şekilci bir anlayışla uzaklarda mutluluğu aramaya çalışıyoruz. Kapı komşumuzu tanımadan birilerine yardımcı olmayı hayal ediyoruz. Akrabalarımızın kötü olduğunu ve onlardan uzak kalarak mutlu olunabileceğini zannediyoruz.

Haberin Devamı

Hayatımızı gurur ve kibir kaplamış durumda. Bunları görmeden sürekli başkalarını suçlayarak kendimizi haklı çıkartıyoruz. Dünyayı değiştirmek istiyorsak yapabileceğimiz tek şey, kendimizi değiştirmektir. Eski Yunan Tapınaklarının kapısında şu söz yazılıdır:

NOSCE TE IPSUM (KENDİNİ BİL)

Bizim kültürümüzde yer alan bir söz daha vardır.

KENDİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR!

İnsan doğumdan ölüme kadar yapmaya çalıştığı yaptığı seçimi anlamak. Bilinçli bir ruh hali ile yolculuğu tamamlamak.

Unutmayın, en zor bilim kendini bilmektir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları