Herkes bir başkasına yardım etseydi, herkesin işi yapıImış oIurdu…

Duygularınızı kontrol etmelisiniz.

Haberin Devamı

Yepyeni bir haftadan hepinize günaydın. Bu haftada diğer haftalardan daha hareketli daha pozitif ve daha başarılı olmaya aday. Niye mi? Çünkü bu hafta Dolunay haftasındayız. Gökyüzünde bu hafta ikizler burcunda bir dolunay gerçekleşecek. İyimserliğinizi yükseltecek ve size kendinizi daha şanslı hissettirecek bir gökyüzü etkinliği içerisinde olacağız. Tabi bunun için sizin şu sürekli bunalım halinize artık veda ediyor olmanız gerekmektedir.

 “Neden hayatım böyle” ya da “ben ne zaman kurtulacağım”, “iyi günler ne zaman gelecek” “biz aslanların yüzü ne zaman gülecek” gibi soruları artık bu hafta bir kenara bırakın.

 İnanın kimsenin hayatı kimseden mükemmel değil. İllaki bir şeylerle bu yaşam üzerinde gelişmek için uğraşacağız. Biraz daha çözümler bulun ve bununla nasıl başa çıkabilirsiniz nerde hata yapıyorsunuz düşünün. Hatta evin bütçe planını yapar gibi, market alışverişiniz için evin eksiklerini yazar gibi elinize bir kâğıt kalem alın kendinizin planını yapın. Buradan tavsiye vermek bana düşmez. Ama sadece bakış açınızı genişletmek adına size bunları söylüyorum. Neyse o zaman havamızı bozmuyoruz ve gökyüzü günlüğüne bakıyoruz.

Haberin Devamı

 Ay koç burcunda ilerliyor. Duygularımızı ifade ederken bugün daha canlı ve aktif olmayı seçmeliyiz. Saldırgan olma fikri işlerimizi sadece zorlaştırabilir. Başlatma enerjimiz oldukça yükselecek. Biliyorum ki Merkür’ün geriliyor olması sizleri biraz kaygılandırıyor. Ama bu sizi engelleyecek bir durum yaratmıyor. Sadece geçmiş işlerinizi gözden geçirmek ya da hiç neden yokken kaybettiğiniz işlerinize geri dönmek için harika bir zaman dilimi. Belki bir şansa daha ihtiyacınız vardır. O da bir kere daha önünüze gelecektir. Bu yüzden daha iyimser bir çerçeveden değerlendirin konuları. Hırslarınızın ya da tutkularınızın esiri olmayın. Birilerine had bildirmek size sonuç vermez. Ay koç burcundayken genelde bu dürtüler içinde olabiliriz. Biliyorum bu sırf bizimle alakalı değil. Çevremizde şartlar nasıl gelişecek ya da biri bize nasıl tepki ile yaklaşacak. Sonuçta siz farkındalıklısınız ama o değil. Bu yüzden yardım edin çevrenize ve onları da siz sakinleştirin gerekirse. Ola ki öfke ile kalkarsanız zarafetle oturun…

Haberin Devamı

 Gelelim günün Tavsiyeli Hikayesine;

 Zengin bir iş adamının bahçesinde, yan yana dikilen iki limon ağacı vardı. Mayıs ayı sonlarında açan limon çiçekleri, bütün bahçenin havasını bir anda değiştirir ve apartmanlara hapsedilmiş insanlara baharın geldiğini müjdelerdi. Ancak limon ağaçlarından biri, diğerinden cılız ve şekilsizdi. Bu yüzden büyük ağaç her fırsatta onu küçümser ve tepeden bakardı. Ev sahibi de küçük boylu limon ağacından ümit kesmiş görünüyordu. Ona göre ağaç, bu gidişle kuruyup ölecekti. Bu yüzden de onu fazla sulamaz ve bakımını yapmayı pek istemezdi. Günün birinde esen sert bir poyraz, karlı dağların yamaçlarındaki bir grup çiçek tohumunu iş adamının bahçesine uçurdu. Fakat bahçenin her tarafı parsellenmiş, sadece limon ağaçlarının altında yer kalmıştı. Bir an önce filizlenmek zorunda olan tohumlar, limon ağaçlarının yanına gelerek onların altında yeşermek için izin istedi.

Büyük ağaç, iyice kasılarak:

Haberin Devamı

—Böyle bir şey asla mümkün olamaz, diye atıldı. Bizler kuru kalmayı pek sevmeyiz. Eğer dibimde çoğalırsanız, suyu emip beni kurutursunuz.

Aslında büyük ağacın çekindiği başka bir şey daha vardı. Çiçekler rengarenk açtıklarında, limon ağacının sarıya çalan beyaz çiçekleri sönük kalacak ve bahçe sahibinin gözündeki değeri azalabilecekti. Oysa ki ağacın, kendinden güzel olanlara hiç mi hiç tahammülü yoktu. Küçük ağaç, uzun boylu arkadaşının tohumlara verdiği cevabı beğenmemişti. Çünkü o, kendisine hayat verenin, o hayat için gerekli olan suyu da vereceğini çok iyi biliyordu. Bu yüzden, aklıma bile gelmiyordu susuzluk.

 Tohumların teklifini kabul ederken:

Haberin Devamı

—Sizlerle birlikte olmak, bana mutluluk verir, dedi. Böylelikle yalnızlık da çekmeyiz. Büyük ağaç bu işten hoşlanmamıştı.

Fakat küçük olanı:

—Güzel yaratılanlardan kimseye zarar gelmez, diye tekrarlıyordu. Güzellerden güzellikler doğar sadece. Küçük limon ağacı altında filizlenen tohumlar, birkaç hafta içinde cennet çiçekleri gibi açıp bütün bahçenin göz bebeği haline geldi. Bu arada ağaç, elinden geldiği kadar kendilerine yardımcı olmaya çalışıyor ve çiçeklerin sevdiği yarı güneşli ortamı sağlamak için, eski yapraklarını döküyordu. Çiçekler, kısa bir süre sonra mis gibi kokular yaymaya başladı. Bahçe sahibi, o ana kadar hiç duymadığı bu kokunun nereden geldiğini araştırdığında, davetsiz misafirleri bularak hayrete düştü.

Haberin Devamı

Adam, ancak rüyalarında görebildiği bu çiçeklerin güzelliğini devam ettirebilmek için sabahları artık daha erken kalkıyor ve onları en kaliteli gübrelerle besleyip bol bol suluyordu. Küçük limon ağacı, köklerinin en ince ayrıntılarına kadar ulaşan bu suları çiçeklerle birlikte içiyor ve büyük bir hızla serpilip büyüyordu. Çiçekleri sevgiyle kucaklayan ağaç, ertesi bahara kalmadan o civarın en büyük ağacı haline geldi ve birbirinden güzel kelebeklerin ziyaret yeri oldu. Daha sonra da kendi çiçeklerini açarak bahçenin güzelliğine güzellik kattı. Şimdi küçük ve yalnız kalmış olan limon ağacı ise, komşusuna duyduğu kıskançlıkla için için kuruyordu.

 Dememiz o ki ; bazen birine yaptığınız yardım sizi de bambaşka biri yapar. Aman benden daha üstün olur ya da eyvah beni geçer gibi düşünceler insanın anca ruhunu kirletir, inancını köreltir. İmtihanını kaybettirir. Çevrenizdeki insanları kötü insanlara muhtaç etmeyin. Birine yardım etmek siz istediğinizde olan bir şey değildir. Size gelindiğinde yapılan şeydir. Yardım etmekte nasip işidir. Nasıl olsa istediğim zaman yardım ederim diye heveslenmeyin. Haydi çıkın bakalım dışarı birine bir para vermek ya da bir öğlen yemeği yedirmek ya da üstüne birkaç kıyafet almak için bir ihtiyaç sahibi bulacak mısınız?  Bu kadar ihtiyacı olan olmasına rağmen bulamazsınız… Üzgünüm…O da size nasip olduysa karşınıza çıkıyor. Bu yüzden önünüze gelen yardımları göz ardı etmeyin. Yardım edemiyorsanız ona edecek olanı bulun ama bir şeyler yapın. Bu dünyada seyirci çok ama oyuncu yok…

 Bir haksızlığa uğradıkları vakit, yardımlaşırlar. Kur’an-ı Kerim

Mevlid kandiliniz mübarek olsun. Dualarınız kabul olsun…

 Harika bir hafta diliyorum…

 

 

Yazarın Tüm Yazıları