Her şeye yetişmeye çalışan, kendine geç kalır

Günaydın hem haftanın sonuna hem de haziran ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Gözümüzü bir açıyoruz pazartesi bir açıyoruz Cuma günü olmuş bile. Öyle ya da böyle derken yılın ilk 6 ayını bitirdik. Düşünün ki ben 2019 yılı için belli hesap kitaplara girdim. Yani zaman dediğimiz şey tutamadığımız tek gerçek. İnsan bir yaştan sonra anlayacağı her şeyi astroloji ilmi ile erkenden anlayabiliyor. Belki 15 yılda başınıza ders olacak bir şeyi astroloji size 2 saat içinde öngörebiliyor. Yaşam muazzam bir denge ve yaradan bu dünyayı çekilir kılabilmek için aklımızla kullanabilmek adına ufak deliller bırakmış. Yoksa işler daha zor olabilirmiş.

Haberin Devamı

Biliyorum ki bu dolunay ile oldukça yorgun ve sebepsiz düşünceler içindesiniz. Birden terkedildiniz, birden gireceğiniz işten yok cevabı aldınız ya da size ödenecek para ödenmedi vs....

Şimdi soruyorsunuz hani harika olan şeyler ne zaman gelecek. Her şeyin bir oluş süresi vardır. Bu olması gerekenin size gelmesi için sadece bir kırılma dönemi olarak değerlendirin. Motivasyonunuzu ve inançlarınızı asla kaybetmeyin.

Gelelim bugünün gökyüzü etkilerine, Bugün Ay Oğlak  burcunda seyrine devam ediyor olacak. Aynı zamanda Ay'ın Plüton ile girmiş olduğu açı hayatımızda güçlü bir şekilde etkilerini gösteriyor olacak.

Kendimizi karşımızdaki insanlara ifade ederken daha duygulu ve tutkulu bir ruh haline bürünebilir ve istediklerimizi gerçekleştirme noktasında daha  hırslı olabiliriz. Çalışma hayatında ise otoriter figürlerin üzerimizdeki etkisini daha yoğun hissedebileceğimiz bir gün olabilir.

Haberin Devamı

Otoriteye karış boyun eğmek durumunda kalabilir bazı istek ve arzularımızdan vazgeçmek durumunda kalabiliriz. Fikir ayrılıkları ve zıtlaşmaları gün içinde sizleri stres altında bırakabilir.  Finansal borçlar ve alacaklar gibi sorunlarla ilgilenmeniz gereken durumlar oluşabilir. Beklediğiniz yerden gelecek bir miktar paralarla ilgili haber alabilirsiniz. Özel ilişkilerinizde ise tutkunuzun dozunu ayarlamakta zorlanabilir ve yüksek beklentiler içine girebilirsiniz. Hal böyle iken bugünün olumsuz etkilerinden daha az yara almak için günün motivasyonunu kaybetmemeli ve ihtiyacınız olan hedeflerinize doğru kararlı olmalısınız. 

Gelelim günün tavsiyeli hikayesine;

Satılık Köpek Yavruları" ilanının hemen altında küçük bir çocuğun başı gözüktü veçocuk dükkân sahibine sordu : 

-"Köpek yavrularını kaça satıyorsunuz?" 

Dükkân sahibi : 

-"30 dolarla 50 dolar arasında değişiyor fiyatları" dedi 
-"Benim 2 dolar 37 sentim var" dedi çocuk 
-"Bir bakabilir miyim yavrulara" 

Dükkân sahibi gülümsedikten sonra bir ıslık çaldı ve köpek kulübesinden beş tane yumak halinde yavru çıktı. Yavrulardan biri arkadan geliyordu. Küçük çocukyürümekte zorluk çeken sakat yavruyu işaret edip sordu:

-"Bunun nesi var?" 

Dükkân sahibi onun kalça çıkığı olduğunu ve hep sakat kalacağını açıkladı.

Küçük çocuk heyecanlanmıştı. 
-"Ben bu yavruyu satın almak istiyorum.” 

Dükkan sahibi:
-"Hayır o yavruyu satın alman gerekmiyor. Eğer gerçekten istiyorsan o yavruyu sana bedava veririm" Küçük çocuk birden sinirlendi. 

Dükkan sahibinin gözlerinin içine dik dik bakarak:

-"Onu bana vermenizi istemiyorum. O da diğer yavrular kadar değerli ve ben fiyatını tam olarak ödeyeceğim. Aslında şimdi size 2 dolar 37 cent vereceğim ve geri kalanını ayda 50 cent ödeyerek tamamlayacağım."

Haberin Devamı

Dükkân sahibi çocuğu ikna etmeye çalıştı:

-"Bu köpeği gerçekten satın almak istediğini sanmıyorum. Bu yavru hiçbir zaman diğer yavrular gibi koşup, zıplayamayacak ve seninle oynayamayacak." 
Bunun üzerine küçük çocuk eğildi, pantolonunu sıvadı ve büyük bir metal parçasıyla desteklediği sakat bacağını dükkân sahibine gösterip, 
tatlı bir sesle: 

-“Ben de çok iyi koşamıyorum ve bu yavrunun kendisini çok iyi anlayacak bir sahibe gereksinimi var" dedi Dememiz o ki; Mutsuzluktan uzak durmak için mutsuzluğu yaşamanıza sebep olan şeyi incelemelisiniz. Yaşadığınız sorun kontrol edilebilir mi? Kontrol edilemez mi? Eğer kontrol edilemez ise, sizin yapabileceğiniz bir şey yok ise, mutsuzluğun sizi sadece daha fazla strese ve negatifliğe iteceğini bilin. Kendinize “neden böyle oldu?” diye sormaktan vazgeçin. Aşk hayatınız ve ilişkilerinize dair üzerinizde biriken  sorumluluklar sizi yoran bir noktaya getirebilir.  Sonuç ile yüzleşin ve yeni bir sayfa açmanın vakti geldiğini anlayın. Aynı hatayı tekrar yapmamak için çalışacağınıza dair kendinize söz verin.  Eğer kontrol edebiliyorsanız ne yapmanız gerekiyor ise plan yapın ve uygulamaya başlayın fakat burada dikkat edeceğiniz şey yaptığınız işin sizi strese sokmasına izin vermemektir. Panik olmayın, yanlışı plansız olarak düzeltmeye çalışmak daha büyük yanlışlara dönüşebilir.

 İyi haftalar dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları