Hayallerinizi takip etmek için yarını beklerseniz, siz oraya varana kadar giderler. 

Günaydın haftanın ikinci gününe gelmiş bulunmaktayız. Hızlı bir haftada olduğumuzu başında söylemiştik.

Haberin Devamı

Bugün Ay Başak burcunda hareket edecek. Duygusal birtakım beklentilerden çok daha akılcı ve pragmatik düşünceler peşinde koşacağız. Bilgiyi alma ve bilgi toplama esnasında özellikle eleştirici yaklaşımlardan uzak durmalı, daha pozitif olmaya özen göstermeliyiz.

Ancak bu noktada dikkat etmemiz gereken bir konu da olaylar konusunda fazla titiz ve detaycı olmamamız ve durumları gidişata bırakmamız olacaktır. Kısacası bugün her konuda mükemmel olma duygusu sizlere zarar verebilir. Bu nedenle olayları akışına bırakmak emin olun daha iyi sonuçları da beraberinde getirecektir.

Ay- Neptün karşıtlığının tetikleneceği ve Merkür’ün buradan sağlayacağı olumlu açı ile yaşamınızda geçmiş dönemler de yaşadığınız hayal kırıklıkları ya da haksızlıklar var ise bunlarla ilgili çok önemli gelişmelere şahitlik edebileceğinizi söylemektedir. Bu tür konularda gurur yapmak yerine daha uzlaşmacı ve yapıcı hareket etmeniz size kazanım getirebilir. Farkındalıklı olalım. Ekonomik koşullarınızı dönüştüreceğiniz önemli bazı girişimlerde bulunmanız adına gayet başarılı bir gün geneli.

Haberin Devamı

Arkadaşlarınızla finansal konular yüzünden bazı fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Bu anlamda spekülasyonlara karşı dikkatli olmanızda fayda var. Sorunlar karşısında objektif bir tutum takınmanız sizin gerçekleri daha çabuk bir şekilde görmenizi sağlayacak ve daha doğru bir yol üzerine götürecektir. Bu yönde fikirlerine güvendiğiniz, yaşama duruşuyla saygınızı kazandıran kişilere de danışmanız sizlere artı bir bakış açısı getirecektir.

Gelelim günün tavsiyeli hikayesine;

Herkes tarafından sevilen bir adam vardı. Fakat kader ve dua anlayışı biraz farklıydı.
Bir gün yaşadığı kasabada sel felaketi yaşandı. Herkes Kasabayı terk etmeye başladı. Ama adam yerinden kımıldamıyordu. Sonunda en yakın komşusu arabasını onun evine çekerek kendisine seslendi.

'Haydi! Arabaya atla kasabada kimse kalmadı. Barajın kapakları patladı, büyük bir sel geliyor. '


Adam 'Sen git. Tanrı beni kurtarır .' dedi.

Sonra sular yükselmeye başladı. Yardıma gelen bir kayığı ve onun ardından gelen 'Tanrı beni kurtarır' ,diyerek geri çevirdi.

Haberin Devamı

Sular o kadar yükselmişti ki, sonunda evin bacasına çıktı. Kendisini kurtarmaya gelen helikopteri de  aynı gerekçeyle uzaklaştırdıktan sonra boğularak öldü.
Tanrı katına yükselince, Tanrıya intizar etti: Allah’ım sana güvenmiştim. Niçin benim dualarımı kabul edip beni kurtarmadın?

 

Tanrı Kendisine Seslendi :

"Denedim hem  de çok denedim. Önce sana arabasıyla komşunu gönderdim. Sonra bir kayık, ardından bir tekne ve son olarak bir helikopter gönderdim. Ama sen hiçbirini kabul etmedin.

Dememiz o ki; Vicdan kendi kendimizi suçlayabilme, sorgulayabilme ve gerektiğinde kendimize savaş açıp, tanıklık edip, ceza verebilme üstünlüğüdür. Akıl ve vicdanımızın bize gösterdiği yol ile egomuzun ve dizginlenememiş duygularımızın istekleri arasında zaman zaman seçimler yapmak, çatışmalara göz yummak durumunda kalırız. Çoğu zaman da egomuzu ve duygularımızı kayırmak gibi bir alışkanlık içinde olmaktan da geri kalmayız. Oysa bedene ve akılla ne denli muhtaçsak, iç dünyamız ve huzurumuz için vicdana da o denli ihtiyacımız vardır. Aslında tüm bunlar biraz bilgi, biraz sorumluluk ve biraz da deneyimle birleştirilirse kusursuz sonuçların alınması her zaman olanaklıdır. Gerçekte insanın egosu, güzel duyguların düşmanı değildir. Her şeye karşın küçük bir çaba göstererek, eğiterek onu dost yapabiliriz. Vicdan, insanı hep doğruya ve güzele götüren acımasız bir yönetici ve yönlendiricidir. Öyle ya da böyle, her gün gelişmekte olan sezgi ve duygularımızın etkisi altında daha anlaşılır ve berrak duruma gelen güncel olayların rengi ve tadı, vicdanımızı biraz daha geliştirir. Vicdan kendisine karşı dürüst olan insanın tek efendisidir. Elbette vicdan ve bilinci uyandırmak öyle kolay bir şey değildir. Bu savaşta gün gelecek herkes cehennemi yaşayacaktır. Ama bu savaş bilinçli bir biçimde devam ettirilebilirse o kapkara cehennemin, pespembe bir cennete çabucak dönüştüğünü görebiliriz. İnsanın vicdan ve bilincinin, bilgisizlik ve sevgisizlik karşısında göstereceği dikkat, uyanıklık ve duyarlılık kendi içindeki kimliğini bulmasına yardımcı olacaktır.

 

Yazarın Tüm Yazıları