Harika olmanın, kaderiniz olduğuna inanın

30 Ağustos Zafer Bayramı sabahından herkese güzel bir günaydın diliyorum.

Haberin Devamı

Bugünün anlamı ülkemiz için oldukça değerlidir. Yaşadığımız ülkenin temellerinin atıldığı bugünü yürekten kutlamalı, Toprağını korumak için şehit düşenleri rahmetle anmalıyız. Anmalıyız ki, tekrar parçalama umudu olanların, ülkenin bölünmez bütünlüğü içinde olduğunu bir daha akıllara kazımalıyız. İşte o gün bugündür..

 

Bununla ilgili en anlamlı sözü Gandi söylemiştir;

"Haydi beni bir daha tutuklayın İngilizler! ama tutuklamak ve öldürmekle iş bitmiyor. İşte öldü sanılan Türkler, cenaze törenleri için hazırlanan tabutları katillerinin başlarına geçirdiler."

Millet olmanın ne demek olduğunu bize hissettiren, içimizdeki ateşin hiç sönmediği bu bayramı tüm içten dileklerimle kutluyorum. Şimdi günün gökyüzü transitlerini incelemeye başlayalım.

 

Haberin Devamı

Ay tüm gün koç burcunda ilerliyor olacak ve öğleden sonra Venüs ile karşıtlık oluşturacak. Hem finansal konularla alakalı birtakım gerçeklerle yüzleşebileceğimiz hem de ilişkiler konusunda rekabet içerisinde olacağımız bol aksiyonlu bir gün yaşayabiliriz.

 

Aynı zamanda sürpriz karşılaşmalara ve sevindirici haberlere hazırlıklı olmalıyız. Bugün her konuda kıskançlık gösterebilir ve herkesi kendimize rakip gibi görebiliriz. Sağduyulu ve sakin olmakta ve her konuda tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Özellikle anne ve baba ile olan ilişkileriniz bugün her zamankinden daha fazla gözünüze batabilir.

 

Bu alanda iş bitirici yönünüzü kullanarak dengeleri bozmayacak şekilde hareket etmeniz doğru olacaktır. Meslek ve kariyer ile alakalı konularda bugün düşüncelerinizi hayata geçirirken duygularınızın veya hırslarınızın kurbanı olmamaya da özen gösterin çünkü her şey göründüğü gibi olmayabilir.

 

Gelelim günün tavsiyesine;

 

Her yıldızın kendi yörüngesi vardır ve onunla en yakın komşusu arasında yalnız güçlü bir çekim değil, erişilmez bir uzaklıkta bulunur. Çekimin gücü uzaklığa oranla artarsa, iki yıldız kucaklaşmayıp çarpışır ve yok olurlar. Bizimde onlar gibi yörüngelerimiz var ve acıklı bir çarpışmayı önleyebilmek için aramıza erişilmez bir uzaklık koymamız gerekir.

 

Haberin Devamı

Saygılı davranmanın tüm sırrı birbirinden gerektiği zamanlarda uzak durabilmeyi başarmaktır. Saygının bulunmadığı toplumda, ailede yaşam ne çekilebilir nede sürdürülebilirdir. Bu yüzden yaşamımızdaki insanlara karşı belli bir ölçümüz her zaman olmalıdır. Tabi ki tek başına sadece saygı yeterli bir unsur değildir. Bunun yanına bence insanlığın kurtuluşunu sağlayacak en büyük erdemin tolerans olduğunu düşünmekteyim.

 

Anlayışlı ya da toleranslı olmak demek kendimize güvendiğimizin bir işaretidir.

Saygı ve anlayışı ise birbirine karıştırmamakta fayda vardır.

 

Nobel ödüllü Aslan burcu yazar Bernard Shaw ne demiş.

‘’Bana karşı anlayışlı davranan tek kişi terzimdi. Her gördüğümde yeniden alırdı ölçülerimi. Onun dışında herkes önceki ölçülerin bana hep uyuyacağını sandı…’’

 

Haberin Devamı

Ölçülü ve saygılı bir gün dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları