Gerçek sevgi; iyilik gördüğünde artmayan ve kötülük gördüğünde eksilmeyendir

Herkese Günaydın. İnsanlar üzerinde güzel etkiler bırakacağımız bir günden merhaba diyoruz.

Haberin Devamı

Gün boyunca Ay Aslan burcunda hareket edecek. Güç ve otorite duygumuzun üst noktalarda olacağı veya partnerimiz tarafından gereğinden fazla yönetilme durumumuzun da söz konusu olacağı rekabet dolu bir gün de diyebiliriz. Gün genelinde aslında çevrenizden gelebilecek haklı eleştirileri hoşgörü ile karşılayarak daha objektif olmayı tavsiye edebilirim. Olayları dramatikleştirmeden ve abartmadan anlamaya çalışıp, buna göre bir tavır sergilemeniz daha doğru olacaktır. Egolu davranışlardan uzak durarak ben değil biz olabilme kavramında kalabilmeyi başarırsak iyi ederiz. Kendimizi kolektif amaçlara yöneltmek ve bu uğurda hareket etmek ilişkilerimiz açısından daha doğru olacaktır.

Sabah saatlerinde üst düzey ya da yönetici pozisyonunda kişilerle kuracağınız diyaloglardan, iş veya proje girişimlerinizden olumlu sonuçlar alabileceğinizi ve bu kişilerle görüşmelerinizin olumlu yönde ilerlemesi sizi mutlu edecektir. Bir çeşit emeklerinizin karşılığını gördüğünüzü hissedeceksiniz. Tabi ki geçmişte emek verdiyseniz bunları beklenti haline getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet ekonomik, eğitimsel veya seyahatlerinizle ilgili planlarınız varsa bunu öğlenden sonraki Ay-Jüpiter olumlu açısı içerisinde gerçekleştirmeniz işlerinizi kolaylaştırabilir. Bu açıyı deneyebilirsiniz. Hiç ummadığınız kişilerden destek görmek ise sizi şaşırtmasın.

Günün tavsiyeli hikâyesine gelecek olursak;

Bir baba ile kızı dertleşiyormuş. Kız babasına, çok sıkıntı çektiğinden, sorunlarla baş edemediğinden bahsetmiş.

Babası kızını dinlemiş, kızını mutfağa götürmüş.

– Gel, sana bir şey göstereceğim!

Ünlü bir aşçı olan baba, ocağa üç tane eşit büyüklükte kap koymuş, üçüne de eşit su koymuş ve üçünün de altını aynı miktarda yakmış. Ve birinci kaba bir havuç, diğerine bir adet yumurta, diğerine ise bir avuç çekilmemiş kahve çekirdeği koymuş. Ve her üçünü de tam 20 dakika pişirmiş. Daha sonra ateşi kesmiş. Sonra masaya 2 tane tabak bir tane de boş bardak koymuş. İlk önce haşlanmış havucu alıp bir tabağa koymuş. Sonra pişmiş yumurtayı diğer tabağa koymuş. Sonra da suya iyice sinmiş ve tam kıvamında kahve görüntüsü olan kahveyi de alıp bir bardağa boşalttıktan sonra kızına dönerek,

Haberin Devamı

– Kızım, söyle bakalım ne görüyorsun?

Kızı;

– Havuç, yumurta ve kahve

Kızını masaya iyice yaklaştıran baba bunlara daha yakından bakmasını istemiş. Kızının şaşkınlığını gören baba, anlatmaya devam etmiş:

– Havuç haşlandığı için yumuşak bir hal aldı. Yumurta, artık pişmekten içi katılaşmış sert bir hale geldi. Kahve ise, harika olmuş. Tadı da çok hoş.

Kız, iyice şaşırarak sormuş;

– Baba, bunu bana niçin gösteriyorsun?

Babası;

– Hepsi aynı şekil kapta, aynı sıcaklıkta, aynı dakika pişti. Fakat hepsi bu etkiye farklı tepki verdiler. Havuç ilk başta sertti, güçlü idi; ama kaynatılınca yumuşadı, güçsüzleşti, çözüldü. Yumurta çok kırılgandı, hafifçe dokunsan çatlayabilirdi; ama kaynatılınca içi sertleşti, hatta katılaştı. Bir avuç çekilmemiş kahve ise yine sertti, hepsi birbirine benziyordu. Fakat ısıtılınca ne oldu; bu kahve çekirdekleri, ısındılar, gevşediler ve içinde oldukları suya yayıldılar. Suyu eşsiz bir tat da bir kahveye çevirdiler. Şimdi söyle bakalım kızım sen hangisisin?

Haberin Devamı

Zorluklarla karşılaştığın zaman nasıl tepki gösteriyorsun?

Havuç gibi sıkıntılara, problemlere rast gelince çözülüyor musun, benliğini koruyamıyor musun?

Yumurta gibi katılaşıyor, başta kendin olmak üzere kimseye faydan dokunmuyor mu?

Kahve gibi kendini bitirmek uğruna, kendini ateşe atma pahasına diğer insanlara mutluluk veren, huzur veren, ağızlarına lezzet veren bir sevgi kaynağı mısın?

Dememiz o ki; Hayat akıp gidiyor. Hayata bakış açınız sıkıntılara karşı duruşunuzu belirliyor. Ne kadar güçlü durursanız içinizdeki sevgiyi kimsenin öldürmesine müsaade etmezseniz hayat motivasyonunuzu hiç kimse yok edemez. Başarıda ilk adım kadar son adımda önemlidir. Birçok kişi son bir adım daha atmadıkları için başarıya ulaşamamıştır. Herkesin yaptığının bir fazlasını yapan şampiyon olur. Yüzlerce yarış atı var, fakat şöhrete ulaşanlar diğerlerinden birkaç saniye daha hızlı koşanlardır. Kendinize her zaman şunu söyleyin; Hayatımı kendim planlamazsam bunu birileri ancak kendi menfaatleri doğrultusunda bana yapacaktır. Çevresine sevgi ve mutluluk getiren insanlar her zaman kazanır. Egolarımızdan sıyrılıp koşulsuz sevginin bir parçası olmalıyız. Biraz zor biliyorum ama Kahve neden mühim belki anlatabilmişimdir. Neyse bu yazıyı bir de iftar sonrası kahve eşliğinde okuyun… Sevgilerimle…

Mutlu günler dilerim…

 

KOÇ

Haberin Devamı

• Aşk ve flörtlerde iletişimsel hızınızın artacağı özel bir gün.
• Öğrendiğiniz her haber ve konu düşüncelerinizin değişmesini sağlayabilir.

 BOĞA

• Eviniz ve ailenizle ilgili konuların gündem kazandığı bir gün.
• Ailenizden maddi sorunlarınıza destek olmalarını isteyebilirsiniz.

İKİZLER

• İletişimlerinizde duygusal ve ruhsal olarak empati yapmanız gerekebilir. Bu durum ilişkilerinizi daha yumuşatıcı bir noktaya taşıyacaktır.
• Kardeşleriniz ve yakın çevrenizin hayatıyla ilgili önemli konular gündeminizde olabilir.

YENGEÇ

• Duygusal anlamda sizi zorlayan konularda iletişimsel gerginlikler yaşayabilirsiniz.
• Olaylar karşısında mantıklı düşünemeyebilirsiniz. Tüm şartları iyice göz önünde bulundurduktan sonra kararınızı verin.

ASLAN

Haberin Devamı

• Göstereceğiniz çabalar ilişkilerinizde önemli bir krizi atlatmanıza yardımcı olabilir.
• Rutinlerinizi kırmak isteyeceksiniz.

BAŞAK

• Maddi anlamda aileden gelen sürpriz ve hızlı getiriler günü rahatlatabilir.
• Moralinizin ve keyfinizin yerinde olduğu bir gün olabilir. Tadını çıkarın

TERAZİ

• Aileniz ya da anneniz ile ilgili sorumluluklar size kalabilir.
• Evinize zaman ayırmak isteyeceğiniz bir gün.

AKREP

• Ruhsal anlamda kendinizi iyi hissedeceğiniz özel bir gün.
• Aşk hayatınızda ki hoş ve romantik adımlar ruhunuza iyi gelecektir.

YAY

• Dedikodulara karşı dikkatli olmalısınız
• Sosyal çevre ilişkilerinizde kontrolünüz dışında gelişen olaylara dikkat!

OĞLAK

• Arkadaş çevreniz ve sosyal yaşamınızda beklenmedik bazı davranış şekilleri sizi gerebilir.
• Sinirlerinize hakim olun ve bugün maddi beklentiler içerisinde olmayın

KOVA

• Hayal kırıklıklarınızı ve beklentilerinizi bir kenara bırakın.
• Geçmişe takılı yaşamayın.

BALIK

• Kariyerinizde mücadele etmeniz gereken konulara ve kişilere dikkat etmenizde fayda var.
• Her zamanki uzlaşmacı kimliğinizi ortaya koyun

Yazarın Tüm Yazıları