Engeller, fırsatların kılık değiştirmiş halidir

Çarşamba günü boyunca Ay ikizler burcunda hareket ediyor. İkizlerin yönetici gezegeni Merkür gerilemesi tersten tersten esmeye başladı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda birkaç günlük süreçte Venüs –Plüton gezegenlerinin birbirlerine meydan okumasına şahitlik edeceğiz. Bunları kısaca özetlemek gerekirse, birebir ilişkilerimiz oldukça imtihan verecek gibi duruyor. Kendimize hâkim olmamız zor olacak. Ama kontrollü olmalıyız. Kaygı, şüpheden uzak durmalıyız. Hayat planımızda her şeyi olumsuz etkileyecek en kuvvetli zehir şüphedir. Gerçeğe ve hakikati bulmaya yarayan, menkul bilgiyi ve kulaktan dolma şeyleri test eden şüphe değildir bu. Şüphe, çalışan her sağlıklı sistemin içinde bulunan enerjiyi devre dışı bırakmaktır. Buzdolabının, televizyonun fişini çekmek, arabanın benzin deposunu boşaltmakla aynı şeydir. Siz eğer gördüğünüze inanıyorsanız, inandığınız şeyi de görebileceğinizi bilin. Varlığının ve evrenin yaratılışındaki esas kaynağı tanımadıkça sıkıntı çekmeye devam edersiniz. Bugün kendinizi ve gelişen olayları anlamayı geleceğe yönelik plan ve hedeflerinizi nasıl ortaya koyabileceğinizi araştırın. İlişkilerinizde size engel gibi gelen konuların üzerinde daha fazla düşünün. Bilgi paylaşımlarında bulunun. Dedikodulardan ve yanlış anlaşılmalardan uzak durun. Birilerinin dedikodusunu yapmak ile akşam ağrıyan mideniz arasında bir bağ olduğunu ise asla unutmayın.

Haberin Devamı

Gelelim Günün tavsiyeli hikâyesine;

Yırtık pırtık paltolar giymiş iki çocuk kapımı çaldılar:

"Eski gazeteniz var mı bayan?"
Çok işim vardı. Önce hayır demek istedim ama ayaklarına gözüm ilişince sustum. İkisinin de ayaklarında eski sandaletler vardı ve ayakları su içindeydi.

"İçeri girin de, size kakao yapayım" dedim.

Hiç konuşmuyorlardı. Islak ayakkabıları halıda iz bırakmıştı. Kakaonun yanında reçel, ekmek de hazırladım onlara, belki dışarıdaki soğuğu unutturabilir, azıcık da olsa ısıtabilirdim minikleri. Onlar şöminenin önünde karınlarını doyururken ben de mutfağa döndüm ve yarıda bıraktığım işlerimi yapmaya koyuldum. Fakat oturma odasındaki sessizlik dikkatimi çekti bir an ve başımı uzattım içeriye. Küçük kız elindeki boş fincana bakıyordu...
Erkek çocuğu bana döndü "Bayan, siz zengin misiniz?" diye sordu. Zengin mi?
"Yo hayır!" diye yanıtlarken çocuğu, gözlerim bir an ayağımdaki eski terliklere
kaydı. Kız elindeki fincanı tabağına dikkatle yerleştirdi ve "Sizin fincanlarınız,
fincan tabaklarınız takım" dedi. Sesindeki açlık, karın açlığına benzemiyordu.
Sonra gazetelerini alıp çıktılar dışarıdaki soğuğa. Teşekkür bile etmemişlerdi
ama buna gerek yoktu. Teşekkür etmekten daha öte bir şey yapmışlardı.
Düz mavi fincanlarım ve fincan tabaklarım takımdı.

Haberin Devamı

Pişirdiğim patateslerin tadına baktım. Sıcacıktı patatesler, başımızı sokacak bir evimiz vardı, bir eşim vardı ve eşimin de bir işi...

Bunlar da fincanlarım ve fincan tabaklarım gibi bir uyum içindeydi. Sandalyeleri şöminenin önünden kaldırıp, yerlerine yerleştirdim. Çocukların sandaletlerinin çamur izleri, halının üzerindeydi halâ. Silmedim ayak izlerini. Silmeyeceğim
de.

Olur, unutuveririm ne denli zengin olduğumu...

Dememiz o ki; Muhakkak hayatlarımızda önemli zenginliklerimiz vardır. Sadece bunu nasıl görebildiğimiz önemlidir. Belki şuan bu yazıyı okumanız, gözlerinizin sağlıklı olması, aklınızın bunları alabilmesi ve buna benzer bir sürü detay. Kendinize güzel sebepler bulun. Çünkü sebepleriniz her şeyden çok üstün…Mutlu günler dilerim.

KOÇ

Haberin Devamı

Yönetim ve liderlik becerilerini ortaya koyman gereken bir gün. Bu noktaya gelmek için çok beklemiş olabilirsin. Hızlı davran.

BOĞA

Ortaklık ve finansal konularla ilgili geleceğe yönelik planlarınızı tekrar değerlendirmelisiniz.

İKİZLER

Bugün izlenimlerinizi oluşturmak için acele hareket etmeyin. Negatif eleştirileri çok fazla ciddiye almayın.

YENGEÇ

Geçmişten gelen bazı aşklarınız size kafa karışıklığı yaratacak olsa da; samimiyetten yoksun ilişkilerden uzak durun.

ASLAN

Anne ve Babanızla olan ilişkilerinizde önemli aşamalar kaydederken agresyon enerjisini iyi yönetmeniz gerekebilir

BAŞAK

Yeni bir kariyer hedefine dair bir açılım yapabilirsiniz. Borçlarınızı ödeyebilir ve vergi borçlarınızı düzenleyebilirsiniz.

TERAZİ

Haberin Devamı

Kariyer hayatınızda da sürpriz bazı rakipler ummadığınız durumlar yaratarak kriz çıkarabilir.

AKREP

Kariyerinizle ilgili olumlu ve güçlü değişikliklerle gündeme başlıyor olabilirsiniz.

YAY

Yapacağınız güçlü iletişimler ekstra önem arz etmekte. Aşk ve flörtler konusunda her zamankinden fazla beklentileriniz artabilir

OĞLAK

Kazançlarınız ve gelirlerinizi ilgilendiren konularda önemli reformlar gerçekleştirebilirsiniz.

KOVA

Sizden gizlenen bazı gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Arka planda oluşan gizli oluşumlar önünüze düşebilir.

BALIK

Sevilme duygusu veya sevme duygusu oldukça yüksek olacak. Sorumluluklarınızı ve rutin işlerinizi düzene sokabilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları