Dünyadaki en güzel şey, kendine nasıl ait olacağını bilmektir

Günaydın herkese. Arkamızda 1 yıl gibi geçen bir haziran ayı bıraktığımıza göre “Muhteşem Temmuz” ayına giriş yapabiliriz. An itibariyle yılın 2.yarısına giriş yapmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

Ay bugün kova burcunda seyrini sürdürüyor olacak. Her şeyin daha üstünde özgürlük duygumuzun ön plana çıkacağı kendimizi her konuda daha özgün ifade edebilme durumlarının artacağı bir gün yaşayabiliriz. Sürekli istediklerimizi gerçekleştirme ve  tamamen hislerimiz yönünde hareket etme dürtüsü bizleri bazı gerçekleri görmekten alıkoyabilir.

Özel ilişkilerde isyan ve beklentileri arttırma bazı ipleri kopuş noktasına getirebilir. Çalışma hayatında ise her zaman yaptığımız işlerin dışına çıkarak farklı ve alışılmadık deneyimler elde etmek isteyebiliriz. Bu kadar yoğun çalışma temposu ve zihin yorgunluğu üzerine akşam saatlerinde alacağımız haberler bizleri motivasyon konusunda güçlendirebilir. Yine günün ilerleyen saatlerine doğru söylenenler karşısında aklımız ve kalbimizin arasında kalacağımız bazı duygu durumları yaşayabiliriz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda partner ilişkilerimizde ciddi restleşmelere açık olacağımız bir sürece doğru ilerliyoruz. Mars’ın güney ay düğümü ile ilerlemesi sayesinde geçmişinizde kaybettiğiniz durumları kazanacağınız ve gerekli güçlü mücadeleyi vermeniz gereken günlere de hazırlıklı olmanızı tavsiye edebiliriz.

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine;

Büyük Selçuk Sultanlığı döneminde İran’ın ufak bir şehrinde tek oğlu olan dul bir kadın yaşıyormuş. Dünyadaki hayatının sonuna gelmiş olduğunu hissedince oğlunu çağırmış ve ona şöyle demiş: “Çok güçlük içinde yaşadık, çünkü fakiriz; ama sana büyük bir zenginlik emanet ediyorum. Onu bana güçlü bir büyücü hediye etmişti. İçinde muazzam bir defineye ulaşmak için bütün gereken işaretler mevcut. Benim bunu okuyacak ne takatim ne de zamanım var. Şimdi onu sana emanet ediyorum. Talimatları uygula, çok zengin olacaksın!”

Annesini kaybetmenin verdiği derin üzüntü geçtikten sonra oğul, o eski ve değerli büyük kitabı okumak üzere almış. Kitabın baş kısmında şöyle yazıyormuş: “Hazineye ulaşmak için sayfa atlamadan okuyunuz. Eğer hemen netice kısmına aktarsanız, kitap bir sihirle kendiliğinden yok olacak ve hazineye erişemeyeceksiniz.” Bundan sonra ise uzak bir ülkede birikmiş olan zenginliğin miktarından bahsediliyormuş ve ayrıca, bu hazinenin bir mağarada çok iyi korunmakta olduğu da yazılıyormuş.

Haberin Devamı

İlk sayfalardaki Farsça metin bir yerde kesilmiş ve bundan sonrası Arapça devam ediyormuş. Kendini şimdiden zengin olarak görmekte olan genç, başkaları da bu sırrı öğrenip, üstelik de kendisine yanlış bilgi vererek hazineye sahip olmasınlar diye metni tercüme ettirmeye teşebbüs etmemiş. Onun yerine büyük bir ihtirasla Arapça öğrenmeye başlamış. Sonunda metni mükemmel şekilde okuyacak hale gelmiş. Fakat bir noktadan sonra kitap Çince devam ediyormuş. Sonra da başka lisanlar geliyormuş.

Genç adam azimle ve sabırla bunların hepsini çalışmış. Bu arada yaşamak için gereken parayı da bu öğrenmiş olduğu lisanlardan temin etmeyi başarmış ve bir süre sonra da başkentin en iyi tercümanlarından biri olarak tanınmış. Böylece, bir zaman sonra hayatı toparlanmaya başlamış.

Haberin Devamı

Birçok lisanda yazılmış bir dolu sayfadan sonra kitapta bu hazinenin nasıl idare edilmesi gerektiğine dair talimatlar varmış. Buraya geldikten sonra genç adam istekli bir şekilde iktisat ve ticaret öğrenmiş; ayrıca hazineyi bir kere ele geçirdikten sonra aldatılmalara maruz kalmamak için kıymetli metallerin ve mücevherlerin, menkul eşyaların ve gayrimenkullerin değerlerini belirlemeyi de öğrenmiş. Bu arada daha iyi bir hayat sürdürebilmek için de, öğrendiklerini uyguluyormuş.

Hatta onun çok lisan bilen ve maliyeden iyi anlayan biri olarak şöhreti saraya hatta krala kadar ulaşmış. Ona önceleri bazı ufak vazifeler tevdi eden kral, sonunda onu krallığın genel valisi olarak tayin etmiş. Bir çok önsözden sonra kitap sonuna doğru gereken daha teknik konular giriyor ve büyük kapı nasıl inşa edilir, vinç nasıl kurulur, mağaraya erişmek için bocurgat nasıl kurulur, büyük taş kapılar açılırken, büyük taş kütleler nasıl çıkartılır, yol yapımında yolları düzlemek için dolambaçlı yerler nasıl doldurulur ve buna benzer konuları anlatıyormuş.

Haberin Devamı

Bu sırrını asla hiç kimseyle paylaşmayı düşünmeyen ve dolayısıyla hiç kimseden yardım almayan o dul kadının oğlu, böylece bilgili ve sayılan bir kişi olmuş. Daha ssonra mühendislik ve şehir planlamacılığı çalışmış. Nihayet, kültürü çok takdir eden kral, onu vekili ve sarayın mimarı atamış ve derken sonunda vezirliğe yükseltmiş.

Gerçekten tüm krallıkta onun kadar ilme yatkın, bizim Hazine Kitabı’nı okuyacak kadar kabiliyetli bir kişi yokmuş. Artık son sayfaya gelmiş ve hatta bu son sayfayı okuyacağı aynı gün şahın kızı ile evlenecekmiş.

En son yaprağı çevirip şu son cümleyi okumuş:

“Bilmek en büyük hazinedir!

Dememiz o ki; Bilmek hazine, susmak en büyük erdemdir. Yaşamınızı öğrenme ve araştırma üzerine kurun. Unutmayın, kültürlü insanlar öğrenirler cahiller ders vermeyi seçerler

Haberin Devamı

Bugün Sabah 11.30’ da Beyaz TV de Astroloji Yazarı olarak Songül karlının programına konuk olacağım. 13 Temmuz’da gerçekleşecek Yengeç burcundaki güneş tutulmasını konuşacağız. İnternetten de izleyebilirsiniz. Uygun olursanız bir fincan kahvenizle bekleriz… Harika bir hafta dilerim.

 

Yazarın Tüm Yazıları