Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir

Günaydın haftanın ortasına ulaşmış bulunuyoruz. Bugün aslında haftanın en iddialı günlerinden biri.

Haberin Devamı

Ay ikizler burcunda hareket etmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak aktiviteleri üstlenme fırsatınız oluşursa kaçırmayın derim. Enerjisi yüksek eğitimler veya toplantılar gerçekleştirmeniz kendinizi daha doğal ifadelerinizle ortaya koymanız size önemli kazanımlar getirecektir. Öte yandan, ufkunuzu genişletmek için heyecan verici bir plan düşünmeye başlayabilirsiniz. Yeni bir çalışma şekli, yurtdışında bir gezi ya da kendinizde eksik olduğunu düşündüğünüz bir konuda adımlar atabilirsiniz. Bugün aslında güveninizi ve iyimserliğini gösterenlerin ödüllerini toplayacağı bir gün geneli.

Bugün Ay ile Uranüs teması size esnek olmanın ve yeni fikirlere açık kalmanın ideal bir zaman olduğunu söylüyor. Günün düzeni içerisinde beklenmeyen yeni olasılıkları keşfetmekte serbestsiniz. Kendinizin, başkalarının ya da eski ilişkilerinizden birilerinin duygularıyla ilgili bilgiler edinebilirsiniz. Bu aynı zamanda yeni teknoloji veya sosyal medya uygulamalarını keşfetmek için iyi bir zaman olabilir. Teknolojiden hazır bahsederken, Sabah saatlerinde bozulan araçlarınız veya telefonlarınız, teknolojik cihazlarınızın bakımını yaptırmak durumunda kalabilirsiniz. Bunun için acele edip yeni kararlar vermeyin. Bu sizde öfke oluşturacak boyuta gelmesin. Çözüme odaklının. Sistemsel her şeyi yedeklere almayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Duygularınızı dinlemek ve kalbinizi izlemek için iyi bir zaman dilimi. Yolunuzu yeniden gözden geçirmek ve hayatınızın yolculuğunda olumlu ayarlamalar yapmak için biraz zamanınız varsa lütfen artık bu açılar ile birlikte bazı konularda kararlı davranışlar sergileyin.

Birkaç gün oldukça hassas olabiliriz. Bu nedenle, kendinizi dolduruşa getirerek ilişkilerinizi rahatsız etmekten kaçınmak için ekstra özen gösterin. Bu hassas hissetmenin olumlu yönünü kullanmak gerekirse, geçmişte yaşamış olduğunuz herhangi bir yara duygusunun şifa için fırsatlar barındırdığını da hatırlamanız gerekir. Nerde vazgeçmeniz gerektiğini anlamanız gereken bir dönem. Bugüne kadar tek başınıza köprüyü inşa ettiniz ve yeterince anlaşılmadınız. Belki de artık köprüler inşa etmek yerine onları yakmak zamanı geldi.Sadece ne istediğinizi bilin.

Haberin Devamı

 Günün tavsiyeli hikâyesi;

Oldukça yoğun bir sabah.. Tahminen saat 8:30 da seksenlerinde, asil bir adam başparmağındaki dikişleri aldırmak üzere içeri girdi. Çok acelesi olduğunu söyledi, zira saat tam 9:00 da bir randevusu varmış. Onun canlı titreşimlerini hissettim adeta ve kendisine oturmasını söyledim. Çünkü tedavisinin bitmesi ve onun birisini görmesi en azından bir saat sürerdi. Saatine baktığını görünce, başka bir hastam da olmadığı için
yarası ile ben meşgul oldum. Tetkik ettiğimde yaranın çok güzel iyileştiğini
görünce doktorlardan birisine bantları açmasını ve yeniden sarmasını
söyledim. Yaranın tedavisi esnasında konuşmaya başladık. Bu kadar
acelesi olduğuna göre acaba bu sabah bir doktorla mı randevusu olduğunu sordum.
Bana hayır diye cevap verdi. Bana bakımevine gidip eşi ile kahvaltı
etmek için acelesi olduğunu söyledi. O zaman eşinin sıhhatinin nasıl olduğunu sordum.

Haberin Devamı

Bana orada uzun bir süredir kaldığını ve Alzheimer hastalığının bir kurbanı olduğunu nakletti. Konuşurken yarasını da sarmış bulundum ve karisi onu beklerken biraz da geç kalmış olmasından dolayı acaba eşiniz endişe duyar mı dedim. Bana beş seneden beri onun kim olduğunu bile bilmediğini ve kendisini tanımadığını söyledi. Şaşırmıştım. "sizi tanımadığı halde yine de her sabah onu görmeye mi gidiyorsunuz?" . Elimi okşayarak gülümsedi. O beni tanımıyor ama ben halen onun kim olduğunu biliyorum" dedi..

 Demem o ki; Aşk ve sevgi karşılık bulsa da bulmasa da güzel şey… Sevginin size ait olması gerekmez. Sizin sevgiye ait olmanız gerekir. Gerisi egodur. Sizin olsun isteği ve arzusu ya da duygularınıza karşılık bulma arzusu. Bununla savaşmayın. Siz o tutkuyu sevin. Sadece size o tutkuyu yaşatan insanı sevmeye devam edin… Ne demiş Mevlana:

Haberin Devamı

O kadar yakınsın ki seni ben sandım, sana o kadar yakınım ki beni sen sandım. Sen mi benim ben mi sensin şaşırdım kaldım…

 

Hepinize kucak dolusu sevgiler yolluyorum …..

Mutlu günler dilerim.

KOÇ

Uzun zamandır gündemde olan bir konu varsa netleştirme fırsatları ile karşılaşabileceksiniz. İyi bir takip yeteneğinizin olması olayları hızlı çözmenize yardımcı olacak.

BOĞA

Kırıcı olmak hoşunuza gitmeyen bir durumken şartlar sizi bu noktaya getirebilir.

İKİZLER

Pozitif bir gün olsa da bazı beklentiler karşısında öfkenizi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz.

YENGEÇ

Sağlığınıza ve beslenme programınıza dikkat etmeniz gereken bazı durumlar oluşabilir.

ASLAN

Kariyerinizde baskı ve manipülasyon riskine karşı dikkatli olmalısınız.

BAŞAK

Haberin Devamı

Ailenizle olan iletişimlerinizde gerginlikler yaşayabilirsiniz. Babanız ve annenizin sorumluluklarına karşı kendi hayatınızın sınırlarımı çizmek isteyeceksiniz.

TERAZİ

Kariyerinizle ilgili eksik ya da yarım kalmış zamanında tamamlanamamış bazı süreçler karşınıza dikilebilir. Bu noktadan itibaren alacağınız tavır ve davranış şekilleri önem kazanmakta.

AKREP

Değiştiremeyeceğiniz bazı önemli konuları kabullenmeniz gerekebilir. Şartlara göre uyum gösterdiğinizde akraba ve yakın evre destekleri ile karşılaşabileceksiniz.

YAY

Kariyerde otoriter figürlerle olan iletişimlerinize dikkat etmelisiniz.Fevri yönünüzü haklılığınızı ortadan kaldırabilir.

OĞLAK

Çalışma yaşamınızda emeklerinizin karşılığını alamıyormuş hissi motivasyonunuzu düşürebilir. Yaptıklarınızı ve hatalarınızı yeniden gözden geçirebilir kariyer süreçlerinizi sorgulayabilirsiniz.

KOVA

Kredi almak ve finansal anlamda bazı destekler bulmak adına önemli ve belirleyici görüşmelerin yapılacağı bir gün. Kaybettiğiniz bazı fırsatları yakalayabileceksiniz.

BALIK

Sosyal çevrenizden önemli destekler görebileceğiniz iletişimsel anlamda eksik kalan bazı sorunları çözmek isteyeceğiniz bir süreç. Eğitimsel konular ve yeni iş projeleri de gündeminizde olabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları