‘’Bitti’’ diye üzülme ‘’yaşandı’’ diye sevin, Çünkü yaşanan her şeyin bir sebebi vardır

Dolunaylı haftanın ortasına gelmiş bulunmaktayız. Çarşamba günü boyunca Ay Kova burcunda ilerliyor. Ay Kova burcunda hareket ediyor olacak. Arkadaşlık ilişkileriniz, aileniz veya yuvanızın ne içinde, ne dışında olmak gibi çelişkili bir ruh halini dengelemek noktasında zorlanıyor olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bugün kendi umutlarınız veya hayalleriniz adına iyice üzerinde düşünüp onları gerçeğe dönüştürecek pratik uygulamalar içinde bulunmanız size kendinizi iyi hissettirecektir. Kendi tercihlerinize ait olmalı, ailenizi üzmeme çabası ile kendinizi baskılayarak huzursuz etmemelisiniz. Harekete geçmek için başkalarını beklemekten vazgeçip irade gücünü güçlendirmeli ve zaman zaman bireyselde harekete geçmeyi öğrenmelisiniz. Akşamın ilerleyen saatlerinde sevgi ve aşk anlamında kendimizi güvende ve şanslı hissettiğimiz bir zaman dilimi içerisindeyiz. Bunu değerlendirmek ve bazı olaylara karşı daha sakin kalmak bizi rahatlatacaktır. Ay-Uranüs altmışlığının her türlü yenilik ve değişiklik açısından destek veren enerjisini kullanabilir, günlük hayatımızda veya iş hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklik ve yenilikler açısından harekete geçebiliriz.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine;

Adidas ve Puma markalarının ortaya çıkışı, 1924′de Alman Adolf (Adi) ve Rudolf Dassler kardeşlerin atletizmle ilgili ayakkabılar üretmek için ‘Gebrüder Dassler OHG’ şirketini kurmalarıyla başlar. Fakat İkinci Dünya savaşı sonrasında iki kardeş siyasi görüşler nedeni ile ayrı düşerler ve yollarını ayırmaya karar verirler. Bu ayrılıktan sonra, İki kardeş hiç konuşmazlar.

(Rudolf ya da Rudi), nehrin diğer yakasında Puma’yı, Adolf (Adi) ise nehrin öbür yakasında isminin ve soy isminin ilk hecelerinden oluşan Adidas’ı kurar…

 Herzogenerauch da iki kardeşin ayrılmasıyla kasaba halkı bile Adi ciler ve Rudi ciler diye ikiye ayrılır. Birinin uğradığı esnafa diğeri uğramaz.

Savaş sonrasında yokluk işsizlik nedeni ile Adidas’la Puma kasabadaki tek başarılı işletmelerdir. Kasabanın kalkınmasını nerede ise sadece bu iki kardeş firma sağlar. Önceleri, annelerinin evinde, elektrik olmadığı için bisikletten elde ettikleri enerjiyle deri keserek ayakkabıya dönüştüren Dassler kardeşler, Adolph 1978 yılında öldüğünde tam 29 yıldır dargınlardır. Yıllar sonra Rudi öldüğünde o da nehrin diğer yakasına gömülür.

Bu azimli ve başarılı iki kardeş, bir tartışma sonrasında dargın olarak yıllarca birbirleri ile konuşmadan dünyaya gözlerini yumsalar da, bugün hala tüm dünya bu markaların hikâyesini merakla konuşmaktadır. İki marka o günden bu zamana o kadar büyüdüler ki; iyi marka olabilme yolunda yaşadıkları küskünlük başarılarının gerisinde kaldı ve yaklaşık 90 yıldır isimlerinden söz ettirmeyi başardılar ve hala başarıyorlar…

Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları