Bir şeyler için, kafanız attığı zaman değil, kalbiniz attığı zaman harekete geçin.

Günaydın yepyeni ve aksiyonu bol bir haftaya daha giriş yapmaktayız. Gökyüzünde bu hafta önemli transit etkileri bulunmaktadır.Yılın son ve önemli bir güneş tutulmasını 11 Ağustosta Aslan burcunda yaşayacağız.

Haberin Devamı

Gün genelinde Ay ikizler burcunda hareket ederken kendimizi daha iyi nasıl ifade edebilir veya kendimizi doğru ifade etmek isterken ne kadar doğru anlaşılabiliriz biraz bunlarla ön planda olacağımız bir gün geneli diyebiliriz. Yönetici gezegeni merküründe şuan gerileme hareketinde olduğunu ön plana alıcak olursak iletişimin önem kazandığı bir hafta başlıyor. Aynı zamanda Güneş-Jüpiter Karesi bizlere yaşayacağımız olay ve durumları abartma eğiliminde olabileceğimizi söylüyor. Önyargıları bir tarafa bırakıp tarafsız olmayı başarabilirsek yaşadığımız olayların iç yüzünü daha net görebiliriz. Kendimizi çevremize güzel göstermek amacıyla görünümümüzde bir takım değişiklikler yapma yoluna gidebiliriz. Kariyerinizde ya da projelerinizde yeniliklere açık ve  özgün fikirlilerinizle göz doldurabilir ve yöneticilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Ailenizle ilgili konularda ise onlara destek olmanız ve sorumluluk almanız gereken bazı işlerin içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zihinsel açıdan kendimizi biraz zorlayabilir ya da yolumuza devam etmek isterken fikirlerimizi başkalarına dayatma konusunda ısrarlı olabiliriz. Bu etkiler geçmiş korkuları ve eski gömülü davranışlarımızı yüzeye çıkarabilir. Bu yüzden çevremize ve olaylara karşı asla inancımızı kaybetmemeliyiz. Güven duyma duygumuzu korumalıyız.

Olumlu yönden değerlendirildiğinde, koşullar bizi kendi gücümüzü keşfetmeye itebilir. Güçlü bir benlik hissinden kaynaklanan irade, insanları manipüle etme dürtümüzden dolayı yüzeysel bir enerji haline gelebilir. İçimizden gelen benlik duygusunu çevremize ve dostlarımıza karşı daha iş bitirici şekilde kullanmamızda fayda olacaktır. Tüm iyi şeyler bekleyenlere gelir. Pozitif zamanlamanın hayatınızda önemi büyüktür.

Rahatlamak ve kendi hislerinize güvenmek ne kadar çok olursa, o günün tadını daha fazla çıkarabilirsiniz. İçinizdeki gelgitlerin tuzağına düşmeyin. Bazı gerçekleri merhametle karşılayın.

Merkür-Jüpiter karesi hayatınızda gelişim gösteren olaylarınız üzerinde olumsuzluk ve şüpheler konusunda sizi biraz yorabilir. Hayatınız içerisinde size karşı oluşmuş bir düşman, gizliliğini koruyan bir kuvvet kendini gösterebilir. Kontrol etme arzunuz ya da başka bir güç tarafından kontrol edilme hissi yaşantınızda güçlü olabilir. Böyle bir çatışma hayatınız içerisinde söz konusu olsa da doğru bir şekilde gücünüzü kullanıldığınızdan emin olun. Bindiğiniz tren yanlış yöne gidiyorsa, onun içinde ters yöne yürümenin bir anlamı yoktur. Şöyle düşünün. Aynı anda iki ceylanı kovalayan bir aslan hiçbirini yakalayamaz. 

Haberin Devamı

Yani; Kalp ve zihinde iki şey aynı anda barınamaz. Asıl hedefin olan tekliğin farkına var. Asla senin olmayan şeylere benim diye sarılıp sahiplenmeye kalkma, ihtirası bırak. 50 yıl önce neredeydin ve 50 yıl sonra nerede olacaksın? Bu soruyu kendine sık sık sor. Çıplak geldin çıplak gideceksin, yalnız doğdun ve yalnız öleceksin. Bu dünyada gittikten sonra güzel anılacak işler bırak. Hiçbir zaman geç kalmış olmazsın. Her zaman bir şansın var. Eğitim ve sertifika alacağın, kendini geliştireceğin her şeye yönel. Unutma ki her sertifika ve diploma bu dünyayı değiştirebilmen için kullanabileceğin bir bilettir. Yeni bir hayat istiyorsan düşüncelerini değiştir, göreceksin ki hayatın da değişecek. Kendini geliştirmenin bir yaşı yoktur.

Haberin Devamı

Gelelim günün tavsiyesine;

Konfüçyüs dediği gibi eğitimli insanların dokuz düşüncesi vardır:

  1. Baktıklarında berrak görmeyi düşünürler,
  2. Dinlediklerinde, iyi duymayı düşünürler, 
  3. Görünüşleri bakımından sıcak olmayı düşünürler,
  4. Davranışlarında saygılı olmayı düşünürler, 
  5. Konuşmalarında doğru olmayı düşünürler,
  6. İşlerinde ciddi olmayı düşünürler,
  7. Kuşkuya düştüklerinde soruları nasıl soracaklarını düşünürler,
  8. Öfkelendiklerinde sorunları düşünürler,
  9. Kazancı gördüklerinde adaleti düşünürler... 

 

Dememiz o ki; Tüm acılar bilgisizlikten kaynaklanır. İnsanlar kendi kişisel tatminleri veya mutluluklarının peşinden giderken, başkalarına acı verirler. Onlardan olmayalım. Kendini bilen başkalarını da bilir, kendini bilmeyen hiçbir şeyi bilemez. Evreni bilebilirsin ama kendini bilmiyorsan hiçbir şey bilmiyorsun demektir. Kendini bil, rabbini bil ve tekâmül et…

 

Mutlu Haftalar…

Yazarın Tüm Yazıları