Bazen karar verirsin bazen de kararı doğru hale getirirsin

Günaydın yepyeni bir tutulmalı haftaya başlıyoruz diyebiliriz. Ay bugün boğa burcunda ilerleyerek güne daha istikrarlı ve güven arayışı içinde başlatıyor olacak bizleri.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde ise ikizler burcuna geçecek ve Venüs’ün sert  doğasını alarak  duygusal anlamda iletişimde bazı gerginliklere yol açacak gibi gözükmektedir. Bu sebeple  çok önemli işlerimizi öğleden sonraya bırakmasak daha az zorlanabiliriz.

Aynı zamanda bugün ertelediğimiz bazı sorumluluklarımızı yerine getirme ihtiyacı içinde hareket edebilir ve herkese doğru iletişim kurma yönünde hevesli olabiliriz. Uzun zamandır aramadığımız dostlarımızı aramak ve onlara hal hatır sormak isteyebilir, içinden çıkamadığınız bazı sorunlarımız için çözüm yolları arayabiliriz. Özel hayatınızda ise eskisinden daha farklı bir sürece girmeye hazır olun. Partneriyle  ilgili sorunlar yaşayan çiftler akşamüzeri geçmişe dönük davranışlara ait bazı değerlendirmeler yapmak ve bir sonuca varmak isteyebilirler. Ancak burada da hoşgörülü olmayı ve empati kurabilmeyi başarabilmeliler.

Haberin Devamı

Finansal anlam da gerçekten rahatlayabileceğiniz ya da gelirlerinizin güvence altında olduğunu hissedeceğiniz bir takım tekliflerle karşılaşabilir ya da siz teklif edebilirsiniz. Öğleden sonra İş müracaatlarınız kabul edilebilir. Hızlı iş görüşmeleri yaparak yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. İş ortaklarınızla sözleşmeler yapmanız mümkün olabilir. Bugün girişimsel işlerde oldukça başarılı olabilme ihtimaliniz söz konusu. Harekete geçin. Kararsız olduğunuz konularda artık bir karara varın.

Zihinsel anlamda karamsar ve umutsuz olsanız da bugün yaptığınız işleri bir yere not edin. “İyi ki ” diyeceğinizi düşünmekteyim.

Gelelim günün Tavsiyesine;

“Kendi hayatının başrolünde olmayan kişi başkalarının hayatında figürandır.”

Başına gelenlerin sorumluluğunu alabilen kişi yaşamının söz ve davranışlara maruz kalabilir. O halde kendi yaşamının sorumluluğunu alan kişi başına gelen her olayın kötü de olsa yönetimini ele geçirir ve onun üzerinde etki sahibi olmayı başarır.

Bu hayat sahnesinde herkes kendi yaşamının başrolünde olmak zorundadır. Bu yalnız yaşamak, insanlarla iletişim kurmayacağı veya onların dikkate alınmayacağı anlamına gelmez.

Haberin Devamı

Trafikte ilerlerken bir sürücü, yol durumunu ve diğer araçların hızını, uyarılarını dikkate alarak aracını sürdüğü gibi hayatının tüm sorumluluğunu alarak, karar verip uygulayarak yaşamını sürdürmelidir.

Bunun için de kendisinin insan olduğunu hatırlatacak ve hissettirecek risk alma, cesaret gösterme gibi adımları da atacaktır. Kendini yönetmeyenleri başkaları istediği gibi yönetir. Hayat karar vermek ve onları uygulamaktır. Kişi başkalarının kararlarını uygulamak yerine hayatın yönünü belirleyen, anlamlı kılan süreçleri yaşamalıdır. Seçeneksiz olduğunu düşünmek bir insanın düşebileceği en zor durumdur. Her durumda (ölüm hariç) insanın seçim şansı vardır.

Yazarın Tüm Yazıları