Başkalarının acılarını önemsemeyenlerden rahatsız olun.

Yepyeni bir gün yepyeni umutlar ve koskoca haftanın ortasından merhaba diyoruz. Ben yazıyorum diye mi bu kadar hızlı geçiyor günler yoksa size de öyle geliyor mu? Bir bakalım detaylarına o zaman.

Haberin Devamı

Çarşamba günü boyunca Ay Aslan burcunda hareket etmeye devam edecek. Sabah saatlerinde kesinleşecek olan Ay-Venüs olumlu açısı içsel anlamda uyumlu ve huzurlu olduğumuz sürece fırsatları daha rahat görebileceğimizin mesajını veriyor. Bu dönemlerde yaşadığımız konulara özellikle dikkat edelim. Yaşadığınız olayların er ya da geç olumlu sonuçlanacağına dair iyimserliğinizi korursanız, karşılığını alacağınızı düşünüyorum. Bu açılarda genelde sevilme duygusunu ihtiyaç duyarız. Bu sebepten size kendinizi iyi hissettiren insanlarla birlikte zaman geçirmenizi önerebiliriz. Aşk ve ilişkilerde beklenilmeyen sürprizler size ayrı bir heyecan katacaktır.

Öğlen saatlerinde daha önce başladığınız yarım kalmış işlerinizin sonuçlarını alabilirsiniz. Çevrenizdeki dostlarınızın problemlerini hızlı bir şekilde çözmek durumunda kalabilirsiniz. Bu tür problemlerle karşılaştığınızda dostlarınıza karşı duyarlı olun. Kişisel çaba ve sağlamcılık anlayışınızın üst noktada olduğu bugün uzun soluklu projelerinizi artık başlatmaya oldukça açıksınız. Alçakgönüllü ve sevdiği işe tutkuyla bağlı olan insanların fazlasıyla kazanabileceği gökyüzü desteği içerisinde olacağız. Bugün kararlı ve net duruşunuz karşınızdaki insanları oldukça etkileyecek. En kötü karar kararsızlıktan iyidir misali bugün çelişkili durumlar içerisinde kalmayın. Organizasyon veya iş programlarınızda başarı şansınız oldukça yüksek olabilir. Bugün, kendinize ve çevrenize vereceğiniz cevaplar zihin ve ruhunuzun en iyi kaynaklarından elde edilecektir. Kendinizin farkında olun. Yeteneklerinize güven duyun. İnsanların aklını başından alacak yeni girişimlerin öncüsü siz olabilirsiniz. Bir daha deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Günün tavsiyeli hikâyesine gelecek olursak;

Evin  minik faresi, duvardaki çatlaktan bakarken çiftçi ve eşinin mutfakta bir paketi  açtıklarını gördü. Kendi  kendine:- "İçinde hangi yiyecek var acaba ?" diye düşündü. Bir  süre sonra gördüğü paketin bir fare kapanı olduğunu anladığında yıkılmıştı.
-  "Evde bir fare kapanı var! Evde bir fare kapanı var!" diye bağırarak telaşla  bahçeye fırladı. Minik  fareyi telaş içinde gören tavuk, umursamaz ve bilgiç bir tavırla başını kaldırdı  ve gıdakladı:
-  "Zavallı farecik... Bu senin sorunun benim değil. Bana bir zararı olamaz küçücük  kapanın" dedi. Tavuktan  destek bulamayan farecik bu sefer telaşla domuzun yanına koştu ve
 -  "Evde bir fare kapanı var! Evde bir fare kapanı var!" diye adeta çırpındı. Domuz  anlayışla karşıladı ama
-  "Çok üzgünüm fare kardeş ama dua etmekten başka yapacağım bir şey yok. Dualarımda olacağından emin ol" dedi. Minik  fare çaresizlik içinde ineğe döndü ve
-  "Evde bir fare kapanı var, evde bir fare kapanı var!" dedi. İnek;
-"Bak  fare kardeş, senin için üzgünüm ama beni ilgilendirmiyor." dedi. Sonunda  farecik, başı önde umutsuz şekilde eve döndü. Çiftçinin fare tuzağı ile bir gün  tek başına karşılaşmak zorunda olduğunu anladı. O  gece evin içinde sanki ölüm sessizliği vardı. Minik farecik aç ve susuzdu. Tam yorgunluktan gözleri kapanacaktı ki birden bir ses duyuldu.
Gecenin sessizliğini  bölen gürültü, fare kapanından geliyordu. Çiftçinin  karısı, ne yakalandığını görmek için yatağından fırladı ve mutfağa koştu. Karanlıkta  kapana, zehirli bir yılanın kuyruğunun kısıldığını fark edememişti. Kuyruğu  kapana kısılan yılanın canı yanıyordu ve aniden çiftçinin karısını ısırdı. Çiftçi,  karısını apar topar doktora götürdü. Doktor, zehri temizledi sardı. Çiftçi  karısını eve getirdi, yatırdı.

Karısının ateşi yükseldi ve bir türlü düşmüyordu.  Kadıncağız ateş ve ter içinde kıvranıp duruyordu. Böyle  durumlarda taze tavuk suyunun gerekli olduğunu herkes bilir, çiftçi de bıçağını  alıp bahçeye koştu. Karısı taze tavuk suyu çorbasını içti, biraz kendine geldi. Karısının hastalığını duyan  komşular ziyarete geldiler. Onlara  ikram etmek için çiftçi domuzunu kesti.

Çiftçinin  karısı gittikçe kötüye gidiyordu. Yılan, belli ki  çok zehirliydi. Birkaç  gün sonra çiftçinin karısı iyileşemedi ve öldü. Cenazesine  çok sayıda kişi gelince hepsine yeterli et sağlamak için çiftçi ineği mezbahaya  yolladı.  Fare  tüm bu olanları büyük üzüntü ile duvardaki deliğinden izledi.

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Birisi, sizi ilgilendirmediğinizi düşündüğünüz bir tehlike ile karşı karşıya ise hayat bir gün bizimde bir benzer tehlike ile karşılaşacağımızı bize bir noktada mutlaka hatırlatır.  Hepimiz  yaşam denilen bu yolculukta yer alıyoruz. Diğerimiz için bir gözümüzü açık tutmalı ve  diğerlerini cesaretlendirmek için çaba harcamayı öğrenmeliyiz. Yardım edebilecek gücümüz olmasa bile yalnız olmadığını hatırlatmalı ve bu durumdan kurutulabilecek duygusal gücü veya inancı ona sağlamalıyız. Ne biliyorsunuz belki büyük bir hatanın eşiğinden birini kurtaracaksınız. İnsan olmak duyarlı olmak demektir. İnsan olmak ihmalkârlığa gelmez…

 

KOÇ

• Kalbinizi hızla çarptıracak özel bir kişiyle tanışabilirsiniz. Aşkta çekiciliğiniz yüksek.
• Yakın çevre iletişimlerinizde şeffaf olmalı ve size de aynı şekilde davranılmasını istemelisiniz.

 BOĞA

Haberin Devamı

• Finansal kazanımlarınız ve kariyerinizle ilgili konularda ailenizden destekler almak isteyebilir önemli konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz.
• Gizli ilişikler ve platonik aşklar gündem olabilir.

İKİZLER

• Finansal konulardaki beklentilerinizin karşılanmasıyla borçlarınızı rahatlıkla ödeyebilecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.
• Aşkta derinlik zamanı ilk kez belki de bu kadar görünmeyen tarafı irdeleyeceksiniz.

YENGEÇ

• Maddi konularda önemli bir toparlanma sürecinden geçebilirsiniz. Finansal kaynaklarınızı artırmanın yollarını arayacaksınız.
• Kariyerinizle ilgili yeni yapılandırmalar içerisinde olun, Yeni planlar gelecek beklentilerinizde değişiklik yaratabilir

ASLAN

Haberin Devamı

• Keyiflerin yerinde olduğu bugünü karamsar düşüncelerle bozmayın.
• Sorumluluklarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir

BAŞAK

• Alacaklarınız, miras, nafaka, maddi hukuksal süreçlerle ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir.
• Partnerinizin duygusal ihtiyaçlarına cevap verebilecek motivasyonu bulabilirsiniz

TERAZİ

• Kardeşleriniz ya da yakın çevrenizle ilişkilerinizde öfke kontrolünü bugün iyi dengelemelisiniz.
• Kariyeriniz ile ilgili önemli konuşmalar yapmak isteyebilirsiniz.

AKREP

• Borç alacak dengenizi güzel bir şekilde oluşturacağınız iyileştirici etkiler gündemde.
• Beklediğiniz finansal kaynakları alabilirsiniz.

YAY

• Yersiz harcamalara karşı biraz daha dikkatli olun.
• Bazı şüphelerinizi ve kafa karışıklıklarınızı dışarı çok fazla yansıtmayın.

OĞLAK

Haberin Devamı

• Yakın çevrenizle iletişim yoğun ve olumlu bir şekilde gündemde.
• Alacağınız haberler ve destekler kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır

KOVA

• Gelir gider dengesinde oluşan bazı aksaklıklar sıkıntı yaratabilir.
• Ortaklı gelirlerden yararlanamayabilirsiniz

 BALIK

• İlişkilerde kopma riskine dikkat! Bazı olaylar sabrınızı son noktaya getirebilir.
• Kariyerinizde mücadele etmeniz gereken konulara ve kişilere dikkat etmenizde fayda var.

 Başkalarının acılarını önemsemeyenlerden rahatsız olun.

HAFTALIK BURÇ YORUMLARINIZI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yazarın Tüm Yazıları