Akıllı insan, muhatapları ile geçinebilendir.

Günaydın haftanın son gününden hepinize merhaba. Öyle böyle derken bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu aralar biraz işler sizi zorluyor gibi görünse de nerden nasıl bir başarının önünüze gelebileceğini de bilmediğiniz bir dönemdesiniz. Bu yüzden agresif ve sert çıkışlar yapmamak oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Ay başak burcunda ilerliyor. Bazı gerginlikleriniz bugün su yüzüne daha net bir şekilde çıkabilir. Bu, duygusal kalıplarınızı koruyabilmek için kendinizi yeni yollarla ifade ederseniz bununla başa çıkabilirsiniz. Akıl ve kalp arasında denge sağlamak için doğru bir zamandasınız.

 

Bir şeylerin sizin dengenizi bozmasına izin vermeyin. İlişkilerde ani başlangıçlar ve ani kararlar bugün gündemde olabilir. Hayatınızla ilgili kararları alırken yeni bir bakış açısı sergileyin. Sürekli hayatının copy-paste tarzda gittiğinden şikâyet eden kişiler için bir şeyleri planlayarak geliştirmek adına oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Yaşamınızın kurgusunu yeniden yapın.

 

 

Haberin Devamı

Gelelim günün hikayesine;

 

İki arı havada uçarken karşı karşıya gelip burun buruna vuruşmaya başlarlar. O sırada oradan geçmekte olan bir arıbeyi, neden burun buruna vuruştuklarını sorunca biri der ki:

 

Baksana şu yaban arısına, önüme çıktı, hedefime uçmama mani oluyor. İleriye doğru gitmeme izin vermiyor. Bunun için burun buruna vuruşmak zorunda kalıyorum!

Arıbeyi ikazını yapar.

 

Der ki:

 

Koskoca havada burun buruna vuruşmaya hiç gerek yoktur. Sen seviyeni birazcık yükselt, göreceksin önünün bomboş olduğunu!

 

Gerçekten de bal arısı bir kanat çırpar, seviyesini birazcık yükseltir, bakar ki hedefi bomboştur. Uçup gider maksadına doğru.

 

Evet, önünüze çıkan engellerle uğraşıp durmayın. O sırada yapacağınız şey tartışmak değil. Siz seviyenizi yükseltin, göreceksiniz ki önünüz bomboş. Uçup gidersiniz istikbalinize doğru.

 

Ama kilitlenirseniz koskoca boşlukta birine. Kalırsınız oracıkta. Ne hedef kalır ne de istikbaliniz. Vuruş bakalım vuruştuğun kadar. Bitmez tükenmez bir dedim ki, dedi ki, sürüp gider.

 

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Muhataplarla geçinmeyi bilmeyişiniz ya da idare etmeyi öğrenmeyişiniz sadece sizi sevimsiz durumlar içerisine sürükler. Kimse kimseye bir şey yapamaz. O önünüze çıkan engel sizi ya bir adım yukarı taşır ya da düşürür. Bunun kararını siz verirseniz yaşamdaki dengenizi korursunuz. Kendinize mukayyet olun ve pazartesine kadar vukuat istemiyorum ona göre. Hepiniz harika bir hafta sonu diliyorum J

 

Yazarın Tüm Yazıları