7 Aralık Yay burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Doğruları korumaktan korkmayınız

Yine geldik bir gökyüzü etkinliğine daha diyebilirsiniz. Evet, bitmiyordu ve bitmeyecekti çünkü dünya dönüyordu ve yaşam bizim dışımızda da asla durmayıp akıp gidiyordu.

Haberin Devamı

Türkiye saati ile öğlen 10:20’de Yay burcunda gerçekleşecek bu yeniay yaşantınızda elbet ki önemli dokunuşlar yapmaya iddialı görünüyor. Bu yeniay ile istediğimiz hayatı oluşturma ve seçme özgürlüğümüz ile yolumuzdaki en büyük sevinçlerimizi bulmakla ilgili olacak.

Birçoğunuz yaşantınızdan şikayetçi bir şekildeyken bu yazıyı okuyup içinizden “aman ya hep aynı, hep güzel olacak, hep şöyle olacak işte diye yazıyorlar ama bende her şey aynı bir şey olduğu yok” diye söylendiğinizi de az çok tahmin edebiliyorum.

Böyle bir bakış açısı içerisinde okuyacağınız bu yazı size büyük katkılar vermez bu yüzden bu şekilde düşünüyorsanız şu noktadan sonra yollarımızı ayıralım ve sizde Astrolojiye olan güveninizi kaybetmeyin. Âmâ yok ben bundan çıkmak istiyorum ve bunu tamamen değiştirmek istiyorum diyorsanız ufkunuzu genişletin ve kendinize yeni bir bakış açısı kazandırarak benimle yazıyı okumaya devam edin.

Haberin Devamı

Bu arada biliyorum ki hepiniz kişisel gelişimsel cümleler duymaktan da çok sıkıldınız. Güçlü ol, devam et vs. gibi cümleler sizlere antipatik gelmeye başladı. Çünkü ne yazık ki tahammül git gide azalıyor. Bu yüzden bu yazı içeriğinde tavsiyeler vermek veya duymak istediğiniz şeyleri söylemekten öte daha farkındalık kazandıracak bir yazı olmasına özen gösterdim. Bu yazıyı okumayı bitirdiğiniz de farkındalık kazanmalı ve gelen olayları nasıl karşılayacağınızı anlıyor olmanız gerekmektedir.

Öncelikle gökyüzünün de bir kararı olduğunu ve bu karara nasıl saygı duymamız gerektiğinden bahsedeyim.

Bu yeniay gerçekleşirken Oğlak burcu yükseliyor. 7 Aralık tarihinde Merkür gerileme hareketini de tamamlayacak.

Tabi yeniay esnasında yükselen, Satürn doğasında burç olduğu için aklınızda hemen olumsuz yargılar tezahür etmeye başlamış olabilir. Bu büyük bir yanılgı aslında. Hiçbir şey bizi kötü veya negatif olarak etkilemez. Aklımızı kullanarak olumsuz yanılgılardan hızlı bir şekilde kurtulabiliriz. Bu Yeniay’da yeni bir şeylere başlayacaksanız kesinlikle bir istikrar içinde olmanız gerektiğine dair bir mesaj veriyor. Farkındayız diyorsanız yeni başlangıçlar için kolları sıvayabilirsiniz. Mars’ın Neptün ile aynı zamanda kavuşum içinde olması bize ilham veren konulardan feyz alarak harekete kolay geçebileceğimizin ipucunu da veriyor. Kesinlikle empati kurmamızın gerekli olduğunu ve bazı şeyleri inşa etme, geliştirme ve yenilenme gücünü tekrar içimize verebileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Neptün ve Mars gezegenlerinin bu yeniay fazına meydan okuyor olması bizlerin kör noktalarımızın ve kırılganlıklarımızın neler olduğunu çok net bir şekilde tespit edebileceğimize işaret ediyor. Zayıflıklar çoğu zaman bilincimizin eksikliğinden veya daha incelikli olmamızdan kaynaklanıyor. Yaşamlarımızın ve bizi çevreleyen gerçekliklerin bilincinin farkına varılması da diyebiliriz.

Düşünün bir aracınız var ve lastiği sürekli iniyor. Aslında lastiğin içinde çivi var ama siz 3-4 güne bir lastiğinize hava bastıkça lastiğin eski haline geldiğini düşünüyorsunuz. Lastiğinizi gidip göstermek, ya da değiştirmek vs. şu an sizin görmek istediğiniz bir konu değil ama lastiğin indiğini gördükçe hava basıp idare etmek gayet hızlı bir çözüm gibi geliyor. İşte buna benzer bir örnek düşünün yaşantınızda bir noktada yani öykünüzde ne varsa bir şeylerin aslında sizin konforunuzu nasıl bozduğunu nasıl zaman kaybettiğinizi gösterecek.

Haberin Devamı

Bu belki maddi açıdan, belki eşinizle ilgili, belki de asla değişmediğini düşündüğünüz yaşam tarzınızla ilişkilidir.

Hades ile Satürn bu yeniay da karşı karşıya geliyor. Hades’in bu meydan okuması yaşantınızdaki önemli bir soruyu gündeme getiriyor olmasıdır. Mesela bir olay yaşanır ve o güne kadar aklınızda o soru yoktur ve hiç sorulmamıştır.

İşte mesela size bir soru.

“İnsanlığın ihtiyaçlarını ve gelişimini göz ardı edersek hepimiz bir insan olarak ilerleyebilir miyiz?”  

Sizin kendi öykünüzde de bir soru sordurtacaktır. Öncelikle bu sorunun değerinin ne kadar önemli olduğunu fark etmeli ve yaşam üzerinizdeki etkisini kabul edebilmeli ve düşüncelerinizin ötesinde bir bağlantı kurmayı reddetmemelisiniz. Bu etkiler 6 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek güneş tutulmasına kadar sürecek. O alanda başlayacak büyük değişiminize hazırlık yapmanız adına harika bir zaman dilimi diyebiliriz.

Haberin Devamı

-Yeniay’ın pozitif etkileri haritalarınızda sizi romantik ve tutkulu hissettirirken, zorlu tarafı paranoyak ve melankolik hissetme olasılığınızı arttırabilecek.

-Çok hassas ve korkuları yüksek olan bir yönünüz var ise bazı önlemler almanız gerekmektedir. İdealleriniz uğruna ilerlerken bazı iftiralar veya yanıltmalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kendinizi mümkün olduğunca gerçeklikler üzerinde tutun. Başkalarına yardım etmek için iyi niyetiniz suiistimal edilebilir. Bazı insanlar cömertliğinizi bir zayıflık olarak görebilir ve bilinçaltınız sizi bazı korkularınızla karşılaştırarak yeni tuzaklar yaratabilir.

-Şiddet, alkol, uyuşturucuların ve suçun yaygın olduğu olumsuz ortamlardan kaçının. Vücudunuz zehirlenme ve enfeksiyona karşı daha duyarlı olabilir.

Haberin Devamı

-Arkadaşlarınızla eskide kalmış çözülememiş bazı problemlerin çözümü de bu dolunayın konusu. Neden ve niçin araya mesafe girildiği belli olmayan ilişkilerinizde de bazı çözülmeler yaşanacaktır. Doğru olan her şey şu an zamanı olduğu için ortaya çıkacaktır.

-Bu dolunay 2016-2017 yılının sizin hayatınızda yarattığı dönüşümü en güçlü idrak ettiğiniz bir döngü olacak. Bu dönüşümün içerisinde iyileşmek fırsatı da var. Bunu kaçırmayın. Yani kısaca krizler içerisinden önemli fırsatlar çıkacak diyebiliriz.-Finansal konulara, dolandırıcılıklara, yanılmalara lütfen dikkat edin. Hırsızlıklar açısında da ummadığınız şekilde anlamsız olaylarla karşılaşabilirsiniz. Önlemlerinizi alın mutlaka.

-Sabit Yıldız Ras Algethin bu yeniay ile teması bizlere oldukça farklı deneyimler kazandırabilir. Örneğin güç zehirlenmesi içinde olanları görebilirsiniz. İktidar kazanmak için başka birinin ayağını kaydırmak isteyenlerle karşılaşabiliriz. Bu tür olaylarla zaten sürekli karşı karşıyayız ama bu yeniay ile her şey gereğinden fazla açık olabilir. Güç için asla illegal ve ahlak dışı davranışlar içinde bulunulmaması gerekmektedir. Böyle davrananlara kendi içinizdeki ahlak ve dürüstlükle dimdik durmanız gerekmektedir. Asla kendi anlayışınızdan ödün vermeyin. Kazanan ahlaklı olan olacaktır ve kazanmanın sonucu o kadar uzun sürmeyecektir. Bu Yeniay’ın tüm teması dürüstlüktür. Sorunlarına cevap bulacağınızı düşündüğünüz karizmatik ve gösterişli cümleler kuran insanlara özellikle dikkat edin. Dürüstlük algısından hayatınızın hiçbir döneminde zaten vazgeçmemeniz gerekirken bu yeniay da tam olarak arkasında durmanız gereklidir. Bu noktadan imtihan daha sık gelebilir. Keyifli bir süreç diliyorum hepinize…

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları