Wimbledon izlenimleri

İZMİR’de ve Türkiye’de tenise gönül vermiş ciddi bir kitle olduğunu biliyorum ki ben de onlardan biriyim. Bu nedenle, geçtiğimiz hafta Londra’da katıldığım Wimbledon Tenis Turnuvası benim için çok önemliydi.

Haberin Devamı


Dünyanın en büyük ve ciddi spor organizasyonlarından olan ve 1877’den beri düzenlenen Wimbledon’da bu yıl, 31 milyon 600 bin sterlin ödül dağıtılacak. Birkaç yıl öncesine kadar kadınların erkeklerden daha az para ödülü aldığı turnuvada yapılan düzenlemeyle kadınlar erkeklerle eşit ödül alıyor. Bu yıl şampiyonlar 2 milyon sterlin alacak.
Taze taze çilek
Çimde oynanan tek Grand Slam olan Wimbledon’da sporcuların tamamen beyaz giyme zorunluluğu var. Maçlar dışında da müthiş bir atmosfere sahip olan Wimbledon’da şampanya ve çilek ikramının ayrı bir yeri var. Geçtiğimiz yıl 115 bin paket tüketilen çilek, her sabah saat 04.00’te toplanarak taze olarak servis ediliyor.
Bu yıl kadın sporcularla temsil edildiğimiz Wimbledon’da Türk hakemler de görev yapıyor. Hatta içlerinden biri Karşıyakalı... Oldukça hoş bir hikayesi var ama onu da röportaja saklıyorum...

Yazarın Tüm Yazıları